Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къща в планината

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къща в планината

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    че е много възможно да не ми е уютно
    Мдааа, сещам се... А и за "узаконяването на всички документи" ми споменаха, че ще струва - 7 х. Евро...!!!
    Та, цялото упражнение си губи смисъла, който по начало не беше много налице...
    Колкото и да са завишили цените, това ми идва в повече (освен Стивън Кинг)...

Коментар

Банките по принцип (с редки изключения) не са много наясно какво точно продават. Съдебните изпълнители-още по-малко. Някога имах надежди, че като си направят собствени поделения за продажби, ще започнат да гледат по-сериозно на въпроса, но...не се получи. Така, че от там...заек не чакайте да излезе. Всички по веригата си гледат работата през пръсти. А то си е продажба-бизнес, при това специфичен. Трябва да му разбираш или да си пренебрегнеш егото и да започнеш да делиш плячката с някой, който рабира.
      Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Те, за да "продават", къде са гледали, като са приемали същите имоти като обезпечение? Настоявали са пред нотариуса да "изповяда" ипотеката, после натискат ЧъСъЙ-ту да ги продаде... В една днешна наша "южна съседка" преди около 1600 години са записали "писания разум", измежду многото мисли и тази: Emptor debet esse curiosus. Купувачът трябва да бъде любопитен - да чопли, да рови, да проучва - важи както когато купува кола, още повече, когато купува имот.
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

То хубаво, купувача да чопли, ама ако хабер си няма какво може да излезе де да знае кое да гледа. Пък и човек си казва, съдебен изпълнител ми го продава, няма да ме излъже. Да, ама както каза колегата горе и той много не знае какво продава, а не го и интересува. Трябва да вземе ХХХ лева и толкова. Наскоро колежка се жалва, ходила на търг на ЧСИ за апартамент, панелка, стария собственик изкъртил даже и кабелите на инсталацията. Но нея я устройва, явява се тя и в последния момент някакъв друг кандидат, който случайно дал 100 лв. по-висока оферта от нейната. Как пък го уцели? Както и да е, оня печели и така. След няколко дни, вижда същият този човек на някакво събитие, казват му името ?!?, то не е това от търга! Нашия бил на търг с чужда лична карта, на наш човек. ЧСИ-то не гледа ли лични карти? Щото нея я проверявали. Та толкова за имот от търг.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
            То хубаво, купувача да чопли, ама ако хабер си няма какво може да излезе де да знае кое да гледа. Пък и човек си казва, съдебен изпълнител ми го продава, няма да ме излъже. Да, ама както каза колегата горе и той много не знае какво продава, а не го и интересува. Трябва да вземе ХХХ лева и толкова. Наскоро колежка се жалва, ходила на търг на ЧСИ за апартамент, панелка, стария собственик изкъртил даже и кабелите на инсталацията. Но нея я устройва, явява се тя и в последния момент някакъв друг кандидат, който случайно дал 100 лв. по-висока оферта от нейната. Как пък го уцели? Както и да е, оня печели и така. След няколко дни, вижда същият този човек на някакво събитие, казват му името ?!?, то не е това от търга! Нашия бил на търг с чужда лична карта, на наш човек. ЧСИ-то не гледа ли лични карти? Щото нея я проверявали. Та толкова за имот от търг.
            Не е нужно изобщо да се явява - достатъчно е в рамките на 1 месец да подаде писмена оферта в Районния съд. Ако в деня на отваряне на писмените оферти няма устно наддаване (със стъпка един задатък, което е 10 % от началната цена и едва ли е било 100 лв.) - печели най-високото писмено наддавателно предложение. После се "идентифицира" купувачът заради Закона за там "мръсните пари". Този на търга може да е бил само "публика" или пълномощник някакъв. Наддавал ли е устно? Със сто лева? Ja ja aber nein.
            "Случайни" изтичания на информация и "100 лв. отгоре за наш човек" - претенции към Районния съд, който администрира офертите, ЧъСъЙ-ту нема никакво участие тука.

Коментар

ГПК е допуснал изрично, че на търг при съдебен изпълнител може да се случи подажба на чужд имот. Чужд в смисъл, че длъжникът въобще не му е собственик. Изрично са регламентирани последиците от такава продажба-т.е. тя изначално е приета за възможна, предвидено е, че такова нещо ще се случва.
              Ти се кахъриш за некВи самоличности....
              Последно редактирано от santaclash; 24-06-18, 11:38.
              Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Така, да обобщя: темата не само, че не е загубила интереса и вниманието ми - а, напротив.
                С няколкото намерени имота досега - нещата не се случиха, поради основно 2 причини:
                1. Липса на време
                2. Неизрядни документи за собственост
                Обобщение на обобщението:
                Продължавам да търся имот с къща:
                I. На около и над 1000 метра н.в. (за предпочитане Родопите)
                II. Наличието на двор - 1000-2000 м2
                ( С наличието на ток евентуално, вода-река-извор и някакъв път и т.н. посочени още в пост 1)
                Да обобщя обобщението на обобщението:
                III. С изрядни документи!
                Благодаря Ви!
                Последно редактирано от ivied; 24-06-18, 12:47.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                  Обобщение на обобщението:
                  Продължавам да търся имот с къща:
                  ...
                  Тази не може да не си я видял? Покрива всички описани от тебе желания.

Коментар

Не бях я видял, чета...
                    P.S. Не е моя вариант - заради достъпа - иначе за тая цена, не разбирам и дали документите са ок, хм... и ще трябва пак да инвестирам в сериозно 4Х4.
                    Последно редактирано от ivied; 24-06-18, 13:12.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                      ...
                      I. На около и над 1000 метра н.в. (за предпочитане Родопите)
                      II. Наличието на двор - 1000-2000 м2
                      ...
                      В планински села второто условие малко възтрудничко ще дойде. В повечето случаи парцелите са възмалки.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Marianski Преглед на мнение
                        Двора й е 1500 метра
                        ivied пет години твърди, че търси подобна къща, пък тая я отритна без да я види.
                        Пътят си е съвсем нормален натам през отбивката от Дефилето. Водили са ме на гости с VW Поло (много тясно вътре...)

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          пък тая я отритна без да я види.
                          Пътят си е съвсем нормален натам през отбивката от Дефилето. Водили са ме на гости с VW Поло
                          е, съвпадат ли двете описания?

Първоначално публикуван от vencibull Преглед на мнение
                          Такам, реших да се вдигна и да погледна въпросната къща и помолих автора да даде координати. Всичко точно - прати ми и сателитна снимка където е оградено въпросното място. От главния път до горе ми отне около 40 минути, като на места дори трябваше да включвам предния мост, каране предимно на 1ва и рядко 2ра предавка. Пътя според мен не се ползва често, почти няма коловози, листата от есента не бяха отъпкани. Стигнах до въпросното място от снимката която ми беше пратена, но там имаше 3 къщи ( две близо една до друга и третата малко по-отдалечена ) и нито една не беше тази от темата. Не знам защо така се получи, може автора да сподели. Мое лично мнение е, че местността е прекрасна, но определено ако има половин метър сняг - достъпа е невъзможен. Въпреки че това мнение се гради на мястото до което аз стигнах, защо там я нямаше описанара тук къща не мога да кажа.
                          Търся с целогодишен достъп...

Коментар

Имам едно къще на около 45км от София, ама в Стара планина. Вилната зона след село Огоя. През дефилето, Батулия, Бакьово. На около 850мнв. Южен склон. Алсфалта е до под зоната. После има под километър чакълиран път.
                            Стълба с тока е отпред. Има партида в енергото.. Водата е от 45м собствен сондаж. Има и хидрофор. Къщето е 36м2 - две стаи, кухня и веранда. Направено е от стоманена конструкция и сандвич панели.
                            Имам всички необходими документи за терена и строежа. Актуални снимки нямам, защото не съм ходил поне 10 години. Направих го за майка ми след като се пенсионира, но след като почина не ми е трябвало -палаткари сме всичките.
                            Зад мен на север е борова гора. На запад между мен и комшията има общинска просека около 10м. На изток пак така но поне 30м. От юг е пътя.
                            При интерес - може да направим разходка за оглед. За цена не съм мислил, но за това си има агенции.

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                              ... Пътят си е съвсем нормален натам през отбивката от Дефилето. ...
                              Зимата ти ли ще му чистиш снега? Щото 12 км непочистен от сняг път може да се пътуват и 12 часа (от джипове с блокажи и лебедки), а може и да са непроходими и за верижна техника ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                Зимата ти ли ще му чистиш снега? Щото 12 км непочистен от сняг път може да се пътуват и 12 часа (от джипове с блокажи и лебедки), а може и да са непроходими и за верижна техника ...
                                Да, за това ставаше въпрос.

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                                Имам едно къще, Вилната зона след село Огоя.
                                Благодаря! По принцип търся каменна къща. Или масивна, ремонтирана. За целогодишно ползване. Но звучи интересно и надм. височина съвпада - Огоя я дават на 914 м н.в. Двора колко м2 е?
                                С подобен линк дали няма да стане да посочиш местоположението и? Може и на лични.
                                Последно редактирано от ivied; 24-06-18, 17:57.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X