От: Помощ и съвет при покупка на 7 местен миниван !
Добра, добра, колко да е добра. Старата технология е равна на по-висок разход на дизел, повече шум и по малко динамика. При високи скорости се троши повече. Новите технологии не са толкова зле, поне някой от тях. Друг е въпроса, че у нас всички са нов внос на реални 150к км...
"...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Ще си позволя да предложа Мерцедес Вито.Не е миниван ,но се кара изключително лесно и според мен е по удобен от тях.Ако искаш стара концепция двигател имат модел 2.3ТД.Не е много пъргав ,но е супер за разходки.Австрия-България ,4 човека и каране макс 120 разход 7/100. Другия от който имам впечатления е с CDI двигател , много е пъргав ,но за сметка на това вече няколко пъти са правени дюзи и електроника.
Иначе ако трябва да се избира от тези ,които колегите са споменали бих избрал VW Touran.
Поздрави и Успех !
Колега можеш ли да ме упътиш от къде да избера автомобили от по старо поколение,ако е възможно разбира се тук SHARAN и ALTEA липсват! Иначе МAZDA- PREMACY ПЕЧЕЛИ!!! http://www.gebrauchtwagenreport.com/...o_cache=1&L=de
Колега можеш ли да ме упътиш от къде да избера автомобили от по старо поколение,ако е възможно разбира се тук SHARAN и ALTEA липсват! Иначе МAZDA- PREMACY ПЕЧЕЛИ!!! http://www.gebrauchtwagenreport.com/...o_cache=1&L=de
В полето "Fahrzeugklasse" избери "Volumenklassiker"
Колега, избирай внимателно, за да не вземеш с цел икономия нещо, което харчи 15/100 (дори и олио) вместо нещо, което харчи около 4-5 нафта. Успех в избора!
Личен опит от Старекс на Хюндай!
Това беше най задържалият се ван при мен, когато се занимавах с коли.Качествена машина, здрава и надеждна, приличен лукс и достатъчен обем за багаж.
Задължително дизел!- че бензиновите харчат горивото особено над 100-120км и разхода е голям.
Мисля , че дизелът им беше на Митсубиши.При мен , натоварен прилично ми даваше 8л/100 разход по магистралите. Пътувах често по Европа, та ти казвам разхода от личен опит.За в града- отиваш на 10+, особено в задръстванията и не е удобен, но за дълго и за излети - е моят фаворит!
Шарана е добър, но по-скъп като първоначална инвестиция/около2000година/, по- нисък и лично за мен леко по кекав.Тези другите - Витото, само Амбиентето-лукс изпълнение, но скъпо за поддръжка, малък клиренс..
Не вземай Австриики, много са загнили...В Германия вече трудно изпада приемлива цена, та май ти остава внесена от Италия.Там, гледай за агрегатите-двигател, скорости- масла, течове, добавки...
Късмет в покупката!Дано, да съм бил полезен!
СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !
Коментар