Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ и съвет при покупка на 7 местен миниван !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ и съвет при покупка на 7 местен миниван !

Генерация Sharan
    Модификация (Двигател) 1.9 TDI (110 Hp)
    Това старата машинка ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
      Личен опит от Старекс на Хюндай!
      Това беше най задържалият се ван при мен, когато се занимавах с коли.Качествена машина, здрава и надеждна, приличен лукс и достатъчен обем за багаж.
      Задължително дизел!- че бензиновите харчат горивото особено над 100-120км и разхода е голям.
      Мисля , че дизелът им беше на Митсубиши.При мен , натоварен прилично ми даваше 8л/100 разход по магистралите. Пътувах често по Европа, та ти казвам разхода от личен опит.За в града- отиваш на 10+, особено в задръстванията и не е удобен, но за дълго и за излети - е моят фаворит!
      Шарана е добър, но по-скъп като първоначална инвестиция/около2000година/, по- нисък и лично за мен леко по кекав.Тези другите - Витото, само Амбиентето-лукс изпълнение, но скъпо за поддръжка, малък клиренс..
      Не вземай Австриики, много са загнили...В Германия вече трудно изпада приемлива цена, та май ти остава внесена от Италия.Там, гледай за агрегатите-двигател, скорости- масла, течове, добавки...
      Късмет в покупката!Дано, да съм бил полезен!
      Hyundai >> H-1 Starex >> 2.5 TD (99 Hp) Това гледах, че е подходящо! Мitsubishi ли е мотора!?

Коментар

Първоначално публикуван от smng0303 Преглед на мнение
        Hyundai >> H-1 Starex >> 2.5 TD (99 Hp) Това гледах, че е подходящо! Мitsubishi ли е мотора!?
        Да, за това ти говорех!
        СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
          Е какъв е този ван ? То да не е малолитражка ?
          Хаиде стига де !

Ванчето ако е натоварено си го пиши десятка,зимата горница.
          И на AVENSISA 2.0TD му правя 10-а но в олио на 0,5-0,80ст. ..... когато се налага със 170км/ч май и повече хапва!

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
            Да, за това ти говорех!
            Пиша го в групата!

Коментар

Първоначално публикуван от smng0303 Преглед на мнение
              Не е точно Мицубиши. Двигателят е корейски D4BH, който е лицензионно копие на японския 4D56. Малко ме съмнява, че ще даде разход 8/100 на магистрала. Същият двигател на Хюндай Галопер по-долу от 9-9.5 не съм успявал да го сваля и то беше на бавно извънградско каране. На магистрала с този двигател комфортна скорост беше не повече от 100 - 105 км/ч, при която 8/100 не виждам как ще ги направи.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Авенсиса ти е със стария мотор които на високи скорости гори повечко. Съвремените мотори не горят толкова. Имах нова Корола версо 2.2Д, която с 180 гореше под 8, Волво С40 с което ходя командировки извън страната (като не летя) с 200 постоянна скорост гори 8. Но тези мотори няма как да горят олио или масло.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                  Авенсиса ти е със стария мотор които на високи скорости гори повечко. Съвремените мотори не горят толкова. Имах нова Корола версо 2.2Д, която с 180 гореше под 8, Волво С40 с което ходя командировки извън страната (като не летя) с 200 постоянна скорост гори 8. Но тези мотори няма как да горят олио или масло.
                  Но тези мотори няма как да горят олио или масло.

Коментар

Имам наблюдения от завирата. Натоварена със 6 човека и багаж до Франция и обратно даде разход под 6л/100км. Мотора е 2,2 - 120к.с. Модификацията е коман райл. Не знам как би се държал с отработено масло и олио, но при такава разлика в разхода си заслужава да се кара на нафта.
                    Моята е рено сценик. 5 местен ван 1,9 дТ. Разхода ми извън града пада под 5л/100км. Сега през от както е паднал снега, всеки ден карам по 10-тина км. Направил съм 350км и разхода ми е почети 9л/100км.

Коментар

Питах WIKIPEDIA R4 TDI 29-81kW - Turbocharged Direct Injection (TDI) турбодизелов ; 1896 куб. см . Bosch VP37 (VerteilerPumpe) ако избора падне на Volkswagen Group с което възможностите се ограничават доста !

Коментар

Тази тема чете ли http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=136868
                        За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                        0878 79 20 61 Борис

Коментар

Аз бих препоръчал Пежо 806 1,9 ТД-прост и лесен за обслужване двигател-на дълго харчи 6,5-7 дизел и е учудващо надежден и безпроблемен,добра защита срещу корозия,а става и за каране на олио(аз не бих карал с такова).Следващите поколения дизели са вече комън рейл-по-тихи и икономични,но и много по-скъпи за поддръжка,а и с много по-високи претенции към дизела.Предизвикателство би било да се намери добър екземпляр,все пак най-младият възможен е на около 14-15 години

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                            Това ми е водеща тема, фаворит във форума . Следя всичко ново около аРтелнативните течности!

Коментар

Малко разминавка в информацията относно ХЮНДАЙ СТАРЕКС . Според WIKI Той е използвал 2.5 SOHC 8-клапанов турбодизелов двигател, който е с мощност от 85 конски сили (63 кВт) при 4000 оборота в минута и 170 Нм въртящ момент. А в http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=13857 http://2.5 TD (99 Hp) Дизел - стандартна система за впръскване! Има 2 версии на този мотор с 80к.с. и 99к.с.
                              ВЪПРОС КЪМ РАЗБИРАЩИТЕ! ТОЗИ МОТОР СЪС СТАНДАРТНА СИСТЕМА ЗА ВПРЪСКВАНЕ ЛИ Е ИЛИ КОМЪНРЕЙЛ?
                              В АУТО-ДАТА ИНФОРМАЦИЯТА Е ОБЪРКВАЩА И НЕВЯРНА !!! ПРИМЕР ЗА
                              Avensis (T22) 2.0 TD (90 Hp) Дизел Комънрейл а той си е стандартен дизел!
                              ОМОТАХ СЕ ТЕЖКО В КИЛОВАТИ, КОНЕ, МАГАРИЦИ И СЕКВИ КОМПРЕСОРИ БАТЕ И УТРЕ Е ДЕН ! БУСОВЕ, ВАНОВЕ, КОМБИТА ЩЕ СЪНУВАМ 2,5TD R 1.9 BI TURBO ECO.........ай леко на всички от мен, за днес!
                              P.S. ИНТЕРНЕТ СЪЩО ЛЪЖЕ!

Коментар

хюндай старекс е със същия мотор като Галоперите - 99кс - 2.5 турбо дизел с интеркулер... Всички комънрейли на Х-й са "CRDi"
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X