Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разглобяване и после на вторични!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разглобяване и после на вторични!

Здравейте, първо не можах да решс къде да постна темата, така че ...
    После на въпроса - ма нЕма да се смеете. Та по стечение на обстоятелствата се озовах с 3 автомобила дето са за вторични. В момента не знам как върви цената на желязото. Имам свободно време и ми дойде идеята дали ще си струва заигравката (финансово) да разглобя бангиите на съставни части, да ги сортирам и тогава да предам за претопяване. Две от колите са от соц - а, с медни радиатори, а другата е Фиат някакъв.
    Та да се захващам ли?

Поздрави

п.п. без подигравки, моля

От: Разглобяване и после на вторични!

И що ще ги разглобяваш?
    Свали само дефицитните части да ги продаваш отделно и другото на бала!
    Бакърен радиатор и аз мога да взема.....
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Няма далавера да разглабяш.
      Звънни и виж колко ще ти дадат и сметни
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Няма далавера да разглабяш.
        Звънни и виж колко ще ти дадат и сметни
        Длъжен съм да попитам.. Имам време в изобилие, особено лятото и вместо да разхищавам бира и да кибича по сенките мога да свърша нещо полязно, а защо не и печелившо.
        - ще поразпитам колко върви цяла кола и ще поогледам разни каталожни данни колко тежат скорост, блок, глава. Отделно ще поразпитам колко мед може на изпадне от една бангия.

Поздрави!
        п.п. ако има полза > от 80-100 лв на бройка що пък не!?

Коментар

Няма, проверявал съм.
          Ти не взимаш ЕС субсидии за оползотворяване на такива коли
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не се занимавай, ще си потрошиш ръцете за едното нищо
            ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Във Варна ги изкупуват на цената на желязото по килограмите.
              Ако са много дърти бараки и частите са трудно продаваеми- сваляй което има що-годе цена и се сваля бързо и останалото на платформата.
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Онзи ден звънях за Волво 960. Дават 600лв и документ, че е скрапнато.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Ако са руски автомобилите си заслужава. Там двигателите са алуминиеви и има 50-60кг алуминии, от което ще спечелиш около 100лв разлика само. Отделно че ел. инсталацията е около 2кг бакър, в стартера и алтернатора има още толкова. От там си 20-30лв напреде. Радиатора не е точно бакърен, а предимно бронз с медни ламели. Одрязваш двете казанчета и ги даваш за бронз, а питата за радиатор от радиатор ще вземеш 30-тина лв. Ако отделиш дебелото желязо ще спечелиш по около 0,05лв на килограм. Имам опит с москвич и волга.
                  Москвича е 1200кг. Ако го закараш цял ти смъкват 200кг за гуми и стъкла и ти плащат по 0,40лв =400лв и махат данък 10% и вземаш чисто 360лв. Ако се хванеш да разглобяваш ще вземеш от купе 600кг х 0,40=240лв, дебело 300кг х 0,45=135лв, алуминии 80кг х 2лв=160лв, мед 5кг х 8лв= 40лв, радиатор 8кг х 5,5лв=44лв, Всичко 619лв махаш 10% данък и имаш 557лв.
                  От волгата се вземат със 100лв повече.
                  Само ладите са с чугунов блок и там алуминия е към 20кг.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                    Ако са руски автомобилите си заслужава. Там двигателите са алуминиеви и има 50-60кг алуминии, от което ще спечелиш около 100лв разлика само. Отделно че ел. инсталацията е около 2кг бакър, в стартера и алтернатора има още толкова. От там си 20-30лв напреде. Радиатора не е точно бакърен, а предимно бронз с медни ламели. Одрязваш двете казанчета и ги даваш за бронз, а питата за радиатор от радиатор ще вземеш 30-тина лв. Ако отделиш дебелото желязо ще спечелиш по около 0,05лв на килограм. Имам опит с москвич и волга.
                    Москвича е 1200кг. Ако го закараш цял ти смъкват 200кг за гуми и стъкла и ти плащат по 0,40лв =400лв и махат данък 10% и вземаш чисто 360лв. Ако се хванеш да разглобяваш ще вземеш от купе 600кг х 0,40=240лв, дебело 300кг х 0,45=135лв, алуминии 80кг х 2лв=160лв, мед 5кг х 8лв= 40лв, радиатор 8кг х 5,5лв=44лв, Всичко 619лв махаш 10% данък и имаш 557лв.
                    От волгата се вземат със 100лв повече.
                    Само ладите са с чугунов блок и там алуминия е към 20кг.
                    Ейй.. доста си навътре. За такава аритметика имах предвид. Колите са 1 жигула, една Лада 7-ца и ФИат пунто. Ще видя, в общи линии няма да съм на загуба, най-много да се набутам с някой потрошен ключ и ожулени ръце , ма аЗ съм тъп и упорит, така че не пречи да пробвам. Благодаря !

Коментар

С жигулито и ладата сметките са почети същите. Само алуминия с около 50кг е по малко. За сметка на това има чугун. Ако намериш някой да ти го вземе чугуна на по добра цена ще изкараш и от там. Леарните го търсят че иначе иначе стоманата трябва да се обогатява с въглерод и е по-трудоемко.
                      Като цяло си поне със 100лв повече. Има места, където и пластмаса изкупуват.

Коментар

На ВАЗ-оветете,радиаторите са със медни казанчета и медни тръбички на питата,но ламелите на питата са стоманени и далаверата остава само от казанчетата,пробвай със магнит...,според мен не си заслужава заигравката.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

А защо не ги продадеш на части?? Пък каквото останe, мятай в скрападжийницата?? Все някой колега може да има интерес Кажи и какви са колите
                          За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Доста си упорит имай на предвид ако разглобяваш, че трябва да е почистено добре , примерно алуминиева глава не трябва да има шпилки, водачи, легла
                            ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                              На ВАЗ-оветете,радиаторите са със медни казанчета и медни тръбички на питата,но ламелите на питата са стоманени и далаверата остава само от казанчетата,пробвай със магнит...,според мен не си заслужава заигравката.
                              Аз за първи път чувам за такяв радиатор. Казанчетата и тръбичките ги правят от бронз, поради простата причина че е доста по-твърд от медта. Ламелите са медни, стоманата няма толкова добра проводимост и е необходима още по-голяма повърхносът. Отстрани рамката е стоманена, за да се захване радиатора към купето и е запоена към самия радиатор.
                              Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                              Доста си упорит имай на предвид ако разглобяваш, че трябва да е почистено добре , примерно алуминиева глава не трябва да има шпилки, водачи, легла
                              Не се прутеснявай, вземат и с шпилки, просто смъкват кило-две за шпилките. Доста нещо съм издал и имам опит. Медните пръскачки също ги вземат цели, като спадат стоманата, която е в тях.
                              Баща ми работеше няколко години като шофьор в един пункт и сега като ида там да издавам не ми вземат данък, даже се пазарим за по-добра цена и ако имам количество правят.
                              Имам една газка продавам я на части и един преди седмица иска да дойдел да ми я нареже и да ми дадял някой лев. Намерил на краставичар краставици да предлага.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X