Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Банкова сметка за цял свят,къде,каква ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Банкова сметка за цял свят,къде,каква ?

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Зад коя граница и от къде на къде се минава?
    Има доста разлики!!! дебитните са недолюбвани по много причини. За кредитните си требе кредитен рейтинг.
    Та така/. Избора всеки си го прави сам.
    Ами освен всички останали райони, половин Европа и цяла Америка. Където взимат кредитни Виза, мога да си ползвам дебитната. Като те питат "кредит?", викаш ДА и со готов. Това за моята. За българските, не знам.

Разликите идват от институциите, които издават картите. Аз на моите нямам чип, нямам и код. И всеки път голямо обясняване си обясняваме с българските касиерки. "Ама как може да нямате код?!"
    Последно редактирано от NIKSD; 30-03-13, 22:07.
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Зад коя граница и от къде на къде се минава?
      Има доста разлики!!! дебитните са недолюбвани по много причини. За кредитните си требе кредитен рейтинг.
      Та така/. Избора всеки си го прави сам.
      Какви са причините на дебитните, че не мога да разбера? Аз съм само с дебитни. С чип и с лента, от двете страни по едно.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
        Какви са причините на дебитните, че не мога да разбера? Аз съм само с дебитни. С чип и с лента, от двете страни по едно.
        Ами аз май се сещам за една- наемам стая в хотел, тръгвам си с чаршафите и си затварям дебитната карта. Хотела гори. Пробвай го тоя номер с кредитна карта, не минава... Тоест номера не минава де, картата си минава. Наемаш лодка, ония запорират за седмица $2000.00 /ако е малка лодката/. Врътката не минава с дебитна. Тоест, ако знаеш за такава дебитна, искам да знам и аз.

Коментар

При дебитна карта, компютърния протокол се осъществява с банката издател на картата и се проверява има ли сума, за да бъде осъществена транзакцията.
          Ако нещо не се осъществи връзката, плащането се отказва.
          При кредитна карта, се проверяват едни списъци, за валидност. размер на ограничението и вписване на некоректност. Тези списъци са най общо казано някъде в " информационния облак". Тоест могат да бъдат прочетени от много източници в различни банки. Ако една връзка не работи, се приема друга за валидна. Те си се ъпдейтват помежду си.

Такова обяснение съм получавал на въпроса, защо дебитните карти, в някои места не работят, а кредитните по-лесно работят.
          Това съм го установил особено по автоматичните бензиностанции, без персонал из Европата.

Относно въпроса на колегата, за универсална банкова сметка, от която можеш да теглиш големи суми без основания, като проформа фактура или други, във всяка страна по света, до размера на депозита - има такива банки. Спонсори на F1, например с три пресечени ключа, ама съм чувал че лихвената им политика била строго консервативна, да не кажа нулева. Пък и долната граница за откриване на влог от този тип, не била никак малка.
          Последно редактирано от Nik Nikolov; 31-03-13, 05:13.
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
            ...
            Преди година и нещо ми се обадиха, бях на едни острови по средата на нищото- някой ми ползвал номерцата за да си купува разни неща в Канада. Като им казах, че съм на другия край на света, ми предложиха да ми пратят нова карта до 36 часа.
            Няма по-добри от Американ Експрес. И няма по-големи кожодери. Ама те си ги взимат от продавача. Аз си нося още няколко аварийни, за зор заман. Кофти да набуташ от на Хосе Де Локо Пинче Каброн бензиностанцийката 8 тона, и да не ти мине картата.
            Всичкото това се отнася за кредитни карти. Това си ми е отпуснат необезпечен с нищо кредит. Просто съм им симпатичен.
            В горната задача се иска да се разкарат пари кеш. Пералнята взимала 10%... Ако е легално, отваряш сметка в другата държава и им правиш банков превод. И си плащаш...
            Аз толкова години не мога да проумея как са оставили толкова незащитена система. Казваш някакви номерца, и тоя отсреща получава дълговременен достъп до портфейла ти нацяло. Няма дори PIN код. Без да има нужда от пластиката ти!
            Не го проумявам. Писахме електронни разплащания, криптографията ми е интересна дори повече от професионално. В смисъл - не е от страх от техниката. Нямам преведена 1 стотинка от кредитната си карта. Що я държа и аз не знам, само набутвам по 40 кинта годишно.
            Последно редактирано от Rabin; 31-03-13, 11:22.

Коментар

Изчислено- колкото ти е по-лесно да харчиш, толкова повече харчиш, толкова по-големи са им печалбите. Загубите от кражби са процент от печалбите. Минават го бизнес разход...

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                Аз толкова години не мога да проумея как са оставили толкова незащитена система. Казваш някакви номерца, и тоя отсреща получава дълговременен достъп до портфейла ти нацяло. Няма дори PIN код. Без да има нужда от пластиката ти!
                Не го проумявам. Писахме електронни разплащания, криптографията ми е интересна дори повече от професионално. В смисъл - не е от страх от техниката. Нямам преведена 1 стотинка от кредитната си карта. Що я държа и аз не знам, само набутвам по 40 кинта годишно.
                Колкото и странно да прозвучи, нашенската система за картови и интернет разплащания, е една от най-защитените в света.
                Просто имахме късмета, започвайки по-късно, да се поучим от опита на тези дето са започнали от по-рано.
                Повечето нашенски карти /и деб. и кр./ са със ПИН, магнит и чип.
                Та така...

Коментар

По празниците си забравям картата (Visa с немалък кредитен лимит) в София. Обаждам се да питам поддръжката какво е разумно да се направи, като защита от евент. кражба. То друго ценно няма в жилището. Обясняват ми, че ако някой я добара тая пластика - може да дръпне целия кр. лимит в пълен размер, и нищо не може да се направи. Все едно, че си се шматкам с няколко хилки кеш в джоба, дори не съм подозирал за тая опасност.
                  Блокиране - 20 лева за нова пластика.
                  Да им пикам на системата! Системата е тъпа до неизползваемост. Затова има виртуални кредитни, защото истинските не са предназначени за нормални хора. Питомните американци поне имат някаква защита от закона. Вече пластиката седи в трезор, и не съм пазарувал с нея. Просто я пазя за чужбина, че да не спя под някой мост ако изгубя кешовицата. Тъпаците приемат само кредитни, за хотел или рент-а-кар.
                  Последно редактирано от Rabin; 31-03-13, 14:10.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X