Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Банкова сметка за цял свят,къде,каква ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Банкова сметка за цял свят,къде,каква ?

Здравейте колеги
    Понеже има хора които доста пътува в този форум .Интересува ме съвет в коя банкова институция можем да си отворим сметка която да можем да ползваме в цял свят и да теглим суми без ограничения, колкото желаем? Не говоря за дебитна карта с която можем да покриваме ежедневните си разходите за харчлък.По сокоро ме интересува възможност за неограничено от размера теглене в страни на другия край на света.Или извън ЕС,с възможно най-малка комисионна за банката ,ако има начин и без да ставаме хранилки на банките.
    Дайте акъл

От: Банкова сметка за цял свят,къде,каква ?

С една карта не става. За сега във всеки край на света оперират различни банки.
    За Америка норд - основно Сити, за Азия/цивилизованата? Нипон. За Европата са много, но дойчовските са почти навсякъде.
    По-скоро търсете картов оператор/ Виза, мастер, маестро/ дето да оперира в конкретния район.
    Поздрави и успех, безплатен обяд - няма.

Коментар

точно с дебитна карта са най-малки комисионните и теглиш в цял свят, добре е да са няколко карти, заради различните покрития

Коментар

Зависи от сумата, суми над 15 000 евро ако не са съласувани предварително може да доведат до блокиране на всички сметки, намесата на хората за борба на прането на пари други такива гадости.

Планира се в коя държава ще се ходи, правят се няколко карти, добавя се адекватно електронно банкоране, предупреждават се банките предварително за сумите и за локацията, разпределят се предварително или ад хок през електроното банкиране и се тегли но това е за най-много четирицифрени суми, за повече има други начини но и те искат планиране. ако няма възможност за планиране остава добрия стар джоб пълен с пари, тогава и риска е малко по висок, но пълно щастие се постига трудно.

Ако назовеш държави и суми, може да се дадат и по-конкретни съвети.
        Ако е за бяла държава, независимо от сумата аз бих минал по каналния ред с банка или нарждане директно на получателя на сумата, да ми е мир главата и да имам черно на бяло какво кога на кого и защо.

Забравих да добавя, почти всички дебитни карти, разплащателни сметки имат лимит на теглене в брой, за надвишаването му се дължи такса а и често отказват ако сумата не е планирана и заявена предварително, не става да идеш на гише и да дръпнеш 7 бона на мига, като редовен клиент или вип такъм номера може и да мине някъде и за по малки суми, но принципа си остава, планиране и предврителна заявка за големи суми плюс такса евентуално.
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

А как стои въпроса ако искам да си внеса пари по сметка от "черна" азиатска държава и да ги изтегля в БГ? И ако сумите месечно ще са над сумите които са "на свободен режим"?
          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

най-добре да е кипърска банката
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от madison Преглед на мнение
              Интересува ме съвет в коя банкова институция можем да си отворим сметка която да можем да ползваме в цял свят и да теглим суми без ограничения, колкото желаем?
              Най-добре в някоя Кипърска банка.
              Иначе, ако сме сериозни - една обикновена "Виза" вързана с българска разплащателна сметка в US $, щото "ойрото" по някои краища на света все още е екзотика, пък курсовете в Европа не са чак толкова дървени - задължително без чип (но пък трябва да я пазите като очите си !) върши работа най-добре. На въпроса "Credit or Debit ?" смело отговаряш "Credit !" и така нямаш проблеми с плащания, връзка с банката, пин-ове и т.н., независимо от размера. Същата опция "Кредит" избираш при теглене от банкомати - можеш да изръшкаш всички банкомати в даден град и да изтеглиш от всеки един допустимата от тях максимална сума. В един момент, естествено, ако изпразниш разплащателната сметка, картата ще я блокират.
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                А как стои въпроса ако искам да си внеса пари по сметка от "черна" азиатска държава и да ги изтегля в БГ? И ако сумите месечно ще са над сумите които са "на свободен режим"?
                зависи какъв е режима в черната държава, обикновенно ограниченията са при изпращане на парите. иначе тук ще ти трябва декларация за произхода на средствата за пред банката и после данъчна декларация за пред НАП

Коментар

Братята от америка твърдят, че ползват Америкън експрес точно за големи суми навсякъде по света, ама за плащания не за теглене. Иначе си правиш сметка в съответната държава, през нета си превеждаш парите от нашата банка и там си теглиш по каналния ред на гише.
                  Ама то твоето питане мирише на прах за пране по-скоро.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

American Express има много големи такси за превалутиране, около два процента ми се връзваха загубите паунд към евро към лев, за големи суми това си е цифра. Имат сравнително голям лимит, по много градове в белите държави за час два може да си получиш дубликат ако ти откраднат блокират загубиш картата, не случайно са толкова разпространени...
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Аз не знам, че нямам такава, това съм чел от постовете на братята, за плащания, когато обикалят света с лодките.
                      Има и тревъл чекове все пак.
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ел. банкиране задължително. Карта, но ако е дебитна /нз за кредитните как е/ отиваш да ти вдигнат лимитите на максимум, че аз го правих с имейли и беше доста трудна задача. Преди години ми трябваше. Така и не намерих банка тук, дето да ми предложи травъл чек.

Коментар

Няколко кредитни карти е единственият реален вариант. При положение, че са без чип, мисля че все някога ще гледаш банкомата с насълзени очи.
                          Всичко останало прилича на въпрос за пране на пари или директен черен трансфер

Коментар

В БГ Експрес Банк правят чекове, малко са мудни и всички решения се вземат от Варна, аз навремето във Видин успях да си набавя чек, който дефакто бе пратен от Варна
                            Експрес банк са официален партньор на Амекс за България, истински Амекс не Амекс валиден само в БГ, щото и такива има както и Амекс НЕиздаден от една бг банка не става за плащане из БГ на много места...
                            С чековете има също разни такси, които не са малки.
                            Зависи за кои държави говори колегата и какви са сумите, има и други варианти сигурно...
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

БанковА карта без чип не е ли карта с ниско ниво на защитеност и следователно лесно за копиране... аз не бих посъветвал карта без чип, щото не е въпрос дали ще изгориш а по скоро кога, ако често се ползва карта ...
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X