Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идеи за евтино отопление

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Идеи за евтино отопление

Мисля, че имам добро попадение: вместо пелети ползвам костилки от вишни и череши. Горя от 30 до 50 кг на 24 ч. Проблема е, че са мокри и трябва да си ги суша.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ако са си с ядките е възможно да се натрупват гадости по комина и в един момент да се запалят. Комина заприличва реактивен двигател - хем връща в стаята, хем като погледнеш навън, особено през нощта, е интересна гледка.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз не мога да изям толкова череши през годината.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Аз не мога да изям толкова череши през годината.
          За да ти се задръсти комина ли?
          Разправяха ми за такъв случай. Санитарката която ги вадела казала на пациента "Като си ги ял с костилките да не беше махал и дръжките, че по-лесно да ги вадя"
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Да вдигна малко прах

Идеята е ясна - евтино отопление.
            Въпросът за мен се свежда до дилема - конвекторни електрически панели, или инфрачервени такива.
            Ще съм благодарен, ако не се коментира това, колко съм тъп, предвид наличието на твърдо гориво, природен газ и инверторни климатици. До момента се отоплявах на газ, но с преместването в нова къща, в район без централен газопровод, тази опция за съжаление отпада.
            За сега клоня към инфрачервени панели, защото това ще премахне притесненията ми около конденза и мухъла, съпътстващи влажния английски климат. Нямам представа обаче, колко ефективен и евтин е този начин на отопление, затова моля за мнението на ползващи такова, или поне с преки наблюдения над него.

Благодаря предварително!
            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
            Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Ползвам конвекторен радиатор най висок клас Адакс с електронен термостат.
              Има големи преимущества пред другата алтернатива (за мен) климатик: безшумен, комфортен, не прави течение и е супер топло в цялата стая. И един голям недостатък сметката за ток която е х5.
              Ползвам го поради малките си деца (в неосновни жилище иначе съм на подово).

Сравнен с инфрачервено отопление би трябвало с конвектора да е по скъпо и по комфортно тъй като инфрачервения грее тялото директно и не толкова стаята/въздуха т.е пестиш от температурата.
              Относно влагата там също с конвектора ще е по добре тъй като конденз се получава от разлики в температурата и се предполага че конвектора ще темперира целия обем по добре.
              Поздрави.
              Land Rover Discovery II, V8 4.0
              VW Golf VI variant
              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                ... дилема - конвекторни електрически панели, или инфрачервени такива.
                Абсолютно са еднакви И като ефективност, И като странични проблеми като мухъл и конденз. Разликата е само в комфорта и тук в изцяло лично предпочитание - аз предпочитам инфрачервените защото стоплят и пода (конвекторът не го може).

Коментар

Още един глас за инфрачервеното отопление!Да се вземе под предвид обаче:изолация на жилището,дограма и изложение.

Коментар

У дома имаме голяма камина с чугунена камера, по принцип си е само на дърва, обаче все ми остава старо олио като пържа и ми хрумна защо да не си напоя малко хартийки опаковки и кашончета които все ми остават и ги поставям в найлоново пликче, на разпалена камина.Това чудо гори та се къса а олиото е не повече от 50 грама, гори силно с по жълт пламък около 20 мин.
                    Комина се чисти регулярно че знам какво става .
                    Там където сменят масла знаете как се топлят.

Коментар

• От: Идеи за евтино отопление с машика за месо стават пелети

Как се изнизва времето,..баси...За 4 години от как съм пуснал темата,станах упорит производител на суровина за пелети.Произвеждам,неволно,по пет кубика трици дневно.През това време изучих всичко за производството на пелети.Направих си сам машините за трици,сам ще си направя и тези за пелети...Ама,както се пее в онази песен "някога,но не сега..."Иначе продължавам да си купувам букови дърва за в къщи...Абе с две думи:развивам се като пицата на дянкоФ-демек колкот набъбнеш от маята...нема месо,нема гъби...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X