Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идеи за евтино отопление

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Идеи за евтино отопление

Стая 5х4м + кухненски бокс.
    Стара дървена дограма, вятър и дъжд влизат както си искат.
    Външната стена с прозореца е на завет от двете страни. Стената е тухла, външната поне половин метър дебела.
    Няма изолации.
    Апартамента под нас не се ползва, стената към съседния не е много топла.
    Топлим се с плазма и компютър. Печка не пускаме, температурата никога не пада под 15гр, дори и при -15 навън.
    Другите стаи са по-студени, в хола съм виждал бели мечки
    По-евтино от нас се отоплява един дядо. Цяла година събира дървени отпадъци, които хората изхвърлят.
    Два дена побърква махалата с циркуляра и цяла зима е на топло почти безплатно.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
      Намерил си е място за безплатна реклама насочена към много клиенти нелишени от средства.

Алмак, копнато е от сайтовете им.

500 вата да топлят, колкото и да топлят не могат да стоплят повече от 500 вата...
      Пак не си в час. Това е секретна технология, до вчера използвана в руските хеликоптери, летящи над Сибир. Като го комбинираш с анодния котел (дето го ползват в руските подводници) в мазето, сметката ти направо ще стане отрицателна, а ще можеш да отвориш и сауна и да "късаш билетчета" на комшйките.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ivelin_road Преглед на мнение
        Преди 2 седмици си закупих инфрачервена печка...

То това хубаво ама само на теория.Мисля ,че в случая 500 вата ще топлят точно никак.Виждал съм такава "система" в цех за алуминиева дограма,ефект никакъв.Дали една шапка пари, налъгали ги едно хубаво "смятали " кубатури,ватове и незнам си какво а това не топли.
        Последно редактирано от Goblin; 06-11-12, 00:00.
        Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
        GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

инфрачервена печка
          Може ли някой ползвал това нещо да сподели истината или да си купя такава и след това да си изхвърля дипломата.А смятам да купя.

TOYOTA LJ70 3D Common Rail
          TOYOTA BJ40 3.5D
          Венци 0887551059

Коментар

Този тип отопление е "субективен". И различните хора го приемат различно - например такива, на които краката им винаги мръзнат, ще се сгреят само с подово и т.н.
            Затова такъв, инфрачервен тип отопление, се ползва предимно в работни халета и помещения, където не се приемат много претенции. Един вид "ние те лъжем, че те отопляваме, ти обаче работИ наистина". Да, ама друг път...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              Този тип отопление е "субективен". И различните хора го приемат различно - например такива, на които краката им винаги мръзнат, ще се сгреят само с подово и т.н.
              Затова такъв, инфрачервен тип отопление, се ползва предимно в работни халета и помещения, където не се приемат много претенции. Един вид "ние те лъжем, че те отопляваме, ти обаче работИ наистина". Да, ама друг път...
              1.Използваш ли такова.
              2.За халета това е на газ и няма нищо общо с това за което говорим, инфрачервено мисля че в случая не е точната дума.
              TOYOTA LJ70 3D Common Rail
              TOYOTA BJ40 3.5D
              Венци 0887551059

Коментар

Гледам, производителите на това, въпросното, го рекламират като инфрачервено. А точно от газовото имам лоши впечатления.
                Сигурно защото става дума за хале, отоплявано до един момент с пара, а след това с газови инфраотоплители. Разликата беше въпиюща

Коментар

Първоначално публикуван от venci67 Преглед на мнение
                  инфрачервена печка
                  Може ли някой ползвал това нещо да сподели истината или да си купя такава и след това да си изхвърля дипломата.А смятам да купя.

Да, налагало ми се е да се топля с такъв "платков" ел. отоплителен уред, дава приятно чувство на топлина от истински огън само когато съм с лице към него, завит през нощта със завивки умрях от студ. Може да върши работа комбиниран с друго отопление, но не и като единствено такова. Нямам идея обаче каква е била консумацията на този уред, знам само че си беше студено.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

уред който харчи 500вт ,ще си топли за 500 Вт .
                    Имам един познат ,сложил си някакво ел.одеяло под леглото покрито с палатка ТАка си спи човека в спалнята ,хем в спалнята ,хем на палатка

Коментар

500 W са си 500, но понякога мнного неефективно се лепят на тавана. Затова конвенторни печки често топлят повече от други. Тези лъчистите си имат особености. Аз не ги харесвам, друг да каже какво им е хубавото.

Коментар

Аз съм голям фен на инфрачервените печки - поне що се отнася до комфорта, в помещения, които не се отопляват непрекъснато. Като погледна електромера, не съм им толкова много фен.

Нищо ново няма в технологията - под разни форми тя съществува от няколко стотици хиляди години, а електрически инфрачервени печки има, откакто има електричество.

Всички те съдържат един проблем: никоя от тях не е само инфрачервена. Всичките отдават известно количество топлина и чрез конвекцията на околния въздух. Това предполага, да се поставят на ниско, където тази топлина не се загубва - но пък ти мръзнат краката, защото подът се "осветява" под малък ъгъл. Ако печката отиде горе, комфортът рязко се подобрява, а икономичността рязко се влошава.

Газовите инфрачервени отоплители този проблем го имат с още по-голяма сила, защото освен повишен дял на конвектно-отдаваната топлина имат и доста топлина в изгорелите газове. Катализаторните печки пък (те също са главно инфрачервени) си оставят изгорелите газове в помещението и се конкурират с обитателите му за кислород.

Няма щастие.

Коментар

Лъчистите не топлят въздуха, а предметите, които облъчват, евентуално. Конвекторните печки правят точно обратното - топлят въздуха в помещението, и нищо повече. Но нито едното, нито другото можат да извадят нещо съществено от 500 вата. Да, с 500 вата можеш да си стоплиш тоалетната, или банята, ако е като мойта - 2x2m, но нищо повече. Стая 4х3м иска киловат и половина конвектор, поне.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

"инфрачервена" ползват родителите на жена ми в банята. Горе високо е и работи докато се къпят. На две степени е 1 или 2кВт. Доволни са.

Коментар

Мда, а знаеш ли какво ще се случи ако в същата баня сложат конвектор 2 киловата. Ще могат да си правят сауна вътре. Той Ясен по-горе го е написал.

Коментар

Ха подсетихте ме. Имам си в гаража една кварцова лампа. От тия дето баба си топлеше прясно излюпените пиленца зимъска. Не я знам в кой вълнов диапазон работи обаче. Та това нещо го включвам като имам да работя сръдкава работа на бюрото в студено време. Хем свети хем грее. Направо ми пали черепа за час два. Верно на краката пак си е студено, но организма изглежда си има собствено виждане и общото усещане е , че топли. И това само 250 вата.
                                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X