Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идеи за евтино отопление

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Идеи за евтино отопление

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
    Не са крадени.Пет кубика по 60лв + 40лв за връзка изрезки.Под 18 градуса никога не е било в къщи.И то само през ноща.По нататък ще стане въпрос и за това.Когато стигнем до котела.Много е важно не какво гориш,а как го гориш.Викат му КПД.
    Ми то в нас не трябва да отоплявам една седмица че да падне до 18 градуса,я пробвай да живееш на 14 градуса и сам ще се изненадаш колко ще ти падне сметката за отопление!
    Jeep Cherokee (XJ) 4L gsm:0888888801

Коментар

Ех да си имахме и ние газ в Габрово,хич нямаше да си мисля за пелети,дърва или въглища.
      Няма и няма и да има скоро.
      А дано колегата измисли нещо за произвеждането на пелети от хартия.

Мога да споделя нещо с вас за Швейцария.Понеже работя в сметосъбираща фирма и моя шеф ходи в Швейцария на обмяна на опит и ми разказа.
      Изградена е сметогорна пещ която, изгаря всичкия органичен боклук на няколко тамошни общини.Има естественно връзка с ЖП транспорт и боклука се транспортира лесно.Пещта произвежда пара и електроенергия,отделя всичкия метал и не произвежда никакви вредни емисии.
      С тези си писаници исках да кажа че боклука който генерираме постоянно, може да се превърне в отлично гориво и евтино отопление.

Коментар

Жилището ни е 150кв.м.имам три деца в нас нон стоп има хора жената не ходи на работа, подържаме 24- 25гр. Вътрешна изолация вата и гипсокартон навсякъде на газ, без топла вода и без готвене 500-600 лв. на месец.Същата инсталация (парно) на камина с водна риза на пещера 3 кубика дърва на месец.

Коментар

Моята сметка за топло през зимата:

8 кубика по 60 лева(те са по 55, ама като сложа бензин и масло за рязане, цепене и транспорт от село до апартамента стават 60) са 480 лева. Това за цялата зима за апартамент 115 м2. Печка с водна риза "Прити" с мощност на ризата 17 киловата. 6 радиатора и серпентина в бойлера. Не ми е било студено никога през зимата освен тази за няколко вечери като бяха температурните рекорди. Просто нямаше кой да става и да слага дърва посреднощ.

Ма и това ми се вижда скъпо, та ако се получи нещо с пелетите-казвайте, да се заемам да си правя пресичка...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Emil_PB Преглед на мнение
            Тема за размисъл:
            Чудя се дали за 10 години,колкото е живота на нормален климатик,изолация и дограма си е струвало "пестенето" на енергия.
            Имам испански Джонсън 12ка на 18г. Дограмата е алумин на 16г. Изолацията е на 14. Всичко си работи по предназначение и без проблем. За миналата година сметката от ТЕЦа за парно и топла вода/ за 12м./ е 1076лв. по позиции:
            За топла вода 3697 киловата.
            За сградна инсталация 2109кв.
            За отопление 6124кв.
            Общо 11930кв.
            150м2 мезонет/277м3 обем. Отдолу е необитаемо.Та от опит установих, че наличието на добра изолация намалява необходимата енергия с малко над 40%

Коментар

Темата пак отиде на майната си!
              @Фил По- скоро е нужен някой който е в час с рециклиране на хартиени отпадъци. Грубо да обясни самата технология. Колко часа се кисне хартията? Каква температура? Ориентировъчно за какъв обем какви двигатели са нужни(груба сметка) за смилането? Формата на ножовете каква е(изобщо дали са ножове)? Пулп-а след това как се суши? и т.н.

Колко е хартията на вторични суровини сега? Откак всички клошари събират кашони някой освен тях предава ли хартия?

Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

А преса за пелети е лесна работа

Коментар

започнеш ли да мокриш после да сушиш сметката няма да излезе.за пресоване на пелети материала трябва да бъде абсолютно сух и доста ситен.

Коментар

за подобряване на слепяемоста само лигнин(естествено лепило)

Коментар

Първоначално публикуван от iceking Преглед на мнение
                      започнеш ли да мокриш после да сушиш сметката няма да излезе.за пресоване на пелети материала трябва да бъде абсолютно сух и доста ситен.
                      Гледал съм го по тв. Целта беше от отпадък- кори за яйца, второкачествени картони и т.н. Иначе суха хартия как ще я пресоваш че и да я накараш да залепне в някаква форма?
                      Сушенето не го смятам за разход а само за физически труд.

Коментар

като посочения клип има десетки разгледай ги

Коментар

На пръв поглед пресата от клипа не е толкова сложна?

Коментар

Първоначално публикуван от iceking Преглед на мнение
                            като посочения клип има десетки разгледай ги
                            Прав си, намерих на едно клипче. Въпроса обаче с първичното раздробяване остава.

Коментар

Мен ме притеснява повече въпросът с пресата, не с дробенето. По лесно е да рушиш отколкото да създаваш...
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Нещо такова само че по-мощно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X