Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идеи за евтино отопление

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Идеи за евтино отопление

Аха, от тия 250 вата светят 10, някаква част от останалите топлят това, което облъчват. Останалото топли въздуха, ама изфирясва нагоре, вместо да слиза надолу. За сметка на това отдолу смуче студено.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Аха, от тия 250 вата светят 10, някаква част от останалите топлят това, което облъчват. Останалото топли въздуха, ама изфирясва нагоре, вместо да слиза надолу. За сметка на това отдолу смуче студено.
      Ама аз и не твърдя че не е така. Само казвам , че организма се залъгва , че е топло щото фонтанелката ми пуши. Вероятно се касае за някакво "прецакване на термостата" или как да се изразя. И го споделям за хора дето няма по какъв друг начин да си докарат относително чувство на измамен комфорт при шашави условия.

То е същото, като зимъска по големите студове. Аз по такова време, ако трябва да сядам в замръзналата кола си взимам шише с гореща вода. Част от нея ползвам да си размразя предния джам а останалото си го стискам в ръчички докато позагрее парното. Пак си е студено , но усещането не е чак толкова гадно.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
        ... шише с гореща вода. ... стискам в ръчички докато позагрее парното. Пак си е студено , но усещането не е чак толкова гадно.
        Ти поне имаш парно. Но точно по тази схема са се топлили пътниците в железниците не твърде отдавна. На гарата раздават шишета гореща вода или торбички горещ пясък. Стискаш където искаш, на следващата гара, ако е голяма - сменят, а ако се случи по-симпатично девойче, си мръзнеш на общо основание, защото няма как да държиш своето шише егоистично за себе си.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
          Ама аз и не твърдя че не е така. Само казвам , че организма се залъгва , че е топло щото фонтанелката ми пуши. Вероятно се касае за някакво "прецакване на термостата" или как да се изразя. И го споделям за хора дето няма по какъв друг начин да си докарат относително чувство на измамен комфорт при шашави условия.

То е същото, като зимъска по големите студове. Аз по такова време, ако трябва да сядам в замръзналата кола си взимам шише с гореща вода. Част от нея ползвам да си размразя предния джам а останалото си го стискам в ръчички докато позагрее парното. Пак си е студено , но усещането не е чак толкова гадно.
          Внимавай със стъклото! С вода със стайна температура съм виждал 2 пъти как стъклото се напуква след заливане.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

За инфрачервените печки: такива джаджи има наредени над касите преди изхода на местните ни супермаркети Костко. Поне в тези в които съм бил и съм обърнал внимание е имало.

Предполагам сложили са ги понеже изхода е непрекъснато отвори/затвори, а магазина е хале. Разположени са на височина 3.50-4 метра, насочени са диагонално надолу.Топлят си точно около касиерите, и то много здраво. Представляват тръба с дебелината на кюнец, елементите са с дължина около 3 метра май бяха, забравил съм. Отзад имат рефлектор май.

Като казвам топлят - топлят, но нямам грам идея дали топлят като за изхарчения ток. Функцията им е много специфична, и в случая я вършат добре. Колко ток харчат и как го харчат - не знам.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

От 1 седмица съм с конвектор Adax Glamox мощност 2000 W. Впечатленията надминаха очакванията ми. Загрява много бързо стаята и после се включва за около 10 сек. на 1 минута. То и сега не е станало още студено, но обещавам като стане пак да си кажа мнението за тях.
              Последно редактирано от nickbochev; 06-11-12, 07:43. Причина: премахване на търговски линк
              GSM 0877 08 99 19
              Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
                От 1 седмица съм с конвектор Adax Glamox мощност 2000 W. Впечатленията надминаха очакванията ми. Загрява много бързо стаята и после се включва за около 10 сек. на 1 минута. То и сега не е станало още студено, но обещавам като стане пак да си кажа мнението за тях.
                Няма грижи с него. Целия апартамент ми е с такива. Естествено и при тях не липсват педерастки изпълнения, като например използване на потенциометри, дето ако ги въртиш често на втората година сдават багажа. Управлението вътре е смешно,с 5 чарка на кръст, но просто работи, и толкоз. Преди няколко дена единия спря да работи (на 8 години е вече). Смених половината чаркове, и най-накрая се оказа че е полуизгорял светодиода за включено/изключено, и понеже през него минава тока, дето управлява триака, съответно не искаше да работи. А диода си светеше, макар и с понижена интензивност, и съответно беше сменен едва когато не остана нищо друго.
                Тоя, с който го смених, изкара една нощ и пак изгоря. Шах с пешката. Явно е бил 5ma вариант. Сега сложих друг, и си работи.

Та, в управлението имаш един чип за 2 кинта, един триак за още 2, и още 7-8 чарка за стотинки. И това се продава на цена като за модерен GSM бъкан с електроника вътре. Ама, работят.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Интересно, аз съм с оригинални Адакс на над 10 години (може 15) и няма проблеми. Не са купени оттук. Вече съм минал на китайски нестационарни, някъде писах за тях, и съм по-доволен защото вземат въздуха от по-ниско и се поставят и носят къдет искаш. Може би са по-евтини - аз ги вземам по за 30 лв 1,2 или 1,7 кВт. На 750 Вт ги ползвам, работят няколко минути, после спират за известно време и пак така. С механичен терморегулатор, не се е повреждал. По колко пари е Адакс в Бг?

Коментар

Момчета една питанка ?
                    Изтеглих кредит и сам си облицовам къщата със стеропор 8 см , стигна се до мазилка ,за тази драскана при 100лв за бака мога само да мечтая, ще трябват 15 такива .Един съсед предложи да изпръска с мозайчна прах или нещо от сорта . Не съм виждал такова или поне не мога да се сетя .прокоментирайте ?

Коментар

Първоначално публикуван от juri_fursov Преглед на мнение
                      Момчета една питанка ?
                      Изтеглих кредит и сам си облицовам къщата със стеропор 8 см , стигна се до мазилка ,за тази драскана при 100лв за бака мога само да мечтая, ще трябват 15 такива .Един съсед предложи да изпръска с мозайчна прах или нещо от сорта . Не съм виждал такова или поне не мога да се сетя .прокоментирайте ?
                      Казва се пръскана мазилка. За целта би трябвало да свърши работа, но на пипане е много деряща. Нанася се с нещо като таралеж с ръчка от страни.
                      Основно се използва за визуално изправяне на криви стени.

Коментар

Тези 8см не са ли малко "перебор" ?

Ама щом вече си ги сложил, почти няма значение с какво ще ги покриеш.

Коментар

Ами 8см намерих на подобра цена от 5 .А мазилката е много важна , пчели ,мишоци .

Коментар

След ХРС-а слагаш дюбели за 80 мм, след това мрежа 140-150г/м2 със шпакловка и после втора изравняваща шпакловка. От там нататък дали ще правиш фасадна мазилка, дали ще го боядисваш е все тая... Може да е пръскана, влачена, може и мозайка да направиш. Променя само визуално сградата. Важно е след ХРС-а да има шпакловка, която да го предпази от UV лъчи за да не старее, и да не може да влиза въздух /вятър/ по фугите, за да е добра термоизолацията. Завършващия слой не е от значение за "топлото".
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                              След ХРС-а слагаш дюбели за 80 мм, след това мрежа 140-150г/м2 със шпакловка и после втора изравняваща шпакловка. От там нататък дали ще правиш фасадна мазилка, дали ще го боядисваш е все тая... Може да е пръскана, влачена, може и мозайка да направиш. Променя само визуално сградата. Важно е след ХРС-а да има шпакловка, която да го предпази от UV лъчи за да не старее, и да не може да влиза въздух /вятър/ по фугите, за да е добра термоизолацията. Завършващия слой не е от значение за "топлото".
                              Аз миналата година, изолирах(облякох) къщата, както колегата казва съм само на две шпакловки, но бяло лепило или теракол или както там му викат, след миналата Юта зима, проблеми ьок. Мисля ако спечеля сега седемте милиона, да викна мазачи с хеликоптер да я измажат. "драскана мазилка", но ако не, ще си седи така. Приятел-мой през две къщи е на тая бяла шпакловка вече четвърта година, даже не можа да я шпаклова втори път щот я прави само с висока стълба и е адски трудно, и там проблеми никакви, ако някой го интересува каква е шпакловката ще му отговоря на лични, че е реклама- възможно най евтината е.
                              Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

Коментар

Странно но никой в тази тема не споменава геотермалния метод. Имам макар и не много близък и словоохотлив познат, който с два климатика 24-ки и два кладенеца по 11 метра твърди, че цената му за отопление е достатъчно рентабилна за да не мъкне повече дърва никога в живота си. В добавка към това и охлаждането през лятото е поевтиняло значително. Споменавал е, че при включена система температурата на водата в първия кладенец е 8-10 градуса през зимата и само с 2 градуса по-висока през лятото. От първия кладенец постоянно изпомпва водата с малък дебит във втория. Намират се в двата края на парцела му. Склонен съм да му вярвам предвид това че чисто теоритично нещата са ОК. Не е все тая дали ще нагряваш през зимата изпарителя с температурата на външния въздух, която е най-често между -5 и +5 градуса или с температурата на подпочвената вода, която е около 10 градуса. Анлогичен, но още по ефективен е този процес през лятото, когато вън е 25-30 градуса, а водата в кладенеца е 12 градуса и се опитваш да охладиш кондензатора.
                                My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X