Гледай хубаво, защото ако изтеглиш "късата клечка" ще си правиш такива улуци, като от снимката. Можеш и цвят да подбереш-да е в тон с перденцата.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Живот на последния етаж
Свий
X
-
От: Живот на последния етаж
Гледай хубаво, защото ако изтеглиш "късата клечка" ще си правиш такива улуци, като от снимката. Можеш и цвят да подбереш-да е в тон с перденцата.
-
-
Колегата добре ти ги е изброил!Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнениеАз живея в момента (от 12 години) на последния 6-ти етаж на стар жилищен блок строен 1968 година. Преди това живеех на 2-ри етаж на подобен блок строен 1975 г.
За нищо на света не бих се върнал един етаж по-надолу.
Плюсове:
+ никой не ти тропа отгоре. Дори нашия асансьор не го чувам (от 1968 г.)
+ никой не си тупа пътеките и килимите отгоре
+ никой не ти плюе семки на терасата, или хвърля фасове
+ когато протече покрива - можеш да си го оправиш сам веднага въпреки, че ти ще го платиш. Ако си на по-долен етаж и протече на комшията банята или кухнята - няма как да го накараш, ще си скъсате нервите.
+ няма кой да те наводни (ако има теч, пак е в твоите ръце)
Минуси:
- лятото жега
- зимата студено (ама зависи от изолациите, при мен е топло)
- мъкнене на багаж при развален асансьор
- по-проблемна евакуация при земетресение, пожар
И аз живея на последния етаж от 5 години! До сега проблеми не съм имал! Прецени си лично за теб кое е повече плюсовете или минусите!
Остави коментар:
-
Ами над мен няма тавански помещения!Има скосове!Кооперацията е "Т" образна и аз съм на последния етаж в основата на "Т" то!над спялнята ми има апартамент и тераса,а над детските и дневната е покрива!Покрива е eй така: /--\ под единия скос са спалните а от другата страна е тераса,която е с идеята да се усвои и дневната да стане доста прилично голяма!Тераси има 2,и над дневната още една голама,където обаче ще са слънчевите колектори!И пак там ще остане масто за една масичка!
Колега ALEKS_Z,гледам че си запознат със изолации ,покриви и т.н!Кажи ми моля те мойе ли на вече съществуващи изолации над плочата да сложа някакви от вътре в стаята,и кое е най-добро!И моля те кажи ми кое е термомост и как изглежда когато е изолиран!
Дограмата в апартамента беше някаква хубава марка-т.е не е от най-евтината , капандурите са Велукс-5 бр.Ще попитам за всичко това!
А за перденцата,тази сутрин в къщи се разрази лют спор за това има ли или няма пердета на капандурите,така че снимките ще ми помогнат да спечеля един бас....!
Остави коментар:
-
Живота на последния етаж може да е от едната до другата крайност.Зависи от конкретното жилище и прилежащите му изолации от всякакъв тип и дограми.Това ,че е ново строителство и че в момента няма проблем, не означава че след 1,2 години няма да е така.Последно време тичам и по точно такива проблеми в сгради завършени преди преди 1 до 5 години.Отделно няма как да прецениш свойствата на топлоизолацията в реално ползване.Преди да вземеш решение, предлагам:
-Разглеждане на проекта в часта си изолации.
-Проверка на място доколкото е възможно, дали проекта е изпълнен.
-Преценка за достатъчноста на топлоизолацията в покривния детайл и ограждащите елементи и евентуално ресурс за полагане на допълнителна.
-Оглед визуален на покрива,когато е възможно.
-Преценка на дограмата, като свойства , обков, уплътнители.
-Внимателен оглед на терасите-фуги и т.н.Изолирани ли са термомостовете.
Отделно оглед на вътрешните СМР и проверка на инсталации.
Всичко това със строителен специалист.
Всички тези фактори, повлияват и на преговорите с продавача.
И ако вземеш решение за покупка, задължително застраховка на имота!
Успех!
Остави коментар:
-
Когато купувахме апартамента,най-важното при избора беше да е на последния етаж/от 4/.Нито е топло лятото,нито е студено зимата.Над по-голямата част от апартамента,са таванските помещения,все пак.Скосяването е в спалните и наистина внася романтика.Ако и прозците са ти скосени,мога да ти дам идея за пердетата
Остави коментар:
-
Става дума за плочата на покрива и керемиди отгоре...Първоначално публикуван от jouzzin Преглед на мнениеПлоча с керемиди и на мен ми звучи студено...!А с какво се топлиш?
Климатик + духалка... Но пак подчертавам дебеле - всичко е до изолация, живеят ли хора наоколо, има ли комини и палят ли печки на долните етажи...
Някой ден се надявам да сменя настоящия покрив с друг и няма да правя грешки да слизам "надолу", понеже проблемите са повече...
Успех!
Остави коментар:
-
Извинявай, че хващам точно твоя пост за цитат, защото и по-нагоре имаше коментари относно ходенето и носенето по стълбите, което няма нищо общо с това последен ли е етажа или не. Дали си на 5-ти последен или на 5-ти в 19-етажна сграда все толкова ще ходиш. При земетресение останалите 10-15 етажа бетон над главата ти изобщо не помагат за евакуацията също.Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение- мъкнене на багаж при развален асансьор
Относно топлината и студа - никога няма да имаш толкова малки разходи за отопление, колкото, ако някой живеещ над теб поддържа за своя сметка температура на околната среда 24 градуса целогодишно... Но, ако строителството е добро и изолацията е правилно сметната и изпълнена няма да е и такава драма - примерно ще имаш 5 - 10 % по-висок разход от съседа под теб за да постигнеш същия комфорт.
Много съществено според мен е, особено при новите "разчупени" покриви да огледаш общите плоски части около теб - на почти всяка такава сграда лятото се вижда как без никакви усилия и без никакво преустройство 1-2-ма късметлии са си сложили столчетата и чадърчетата и са си направили 50 квадрата безплатна лятна градина... не, че е определящо, но е голяма екстра според мен.
Остави коментар:
-
Плоча с керемиди и на мен ми звучи студено...!А с какво се топлиш?
Остави коментар:
-
В момента живея под плоча с керемиди... Надявам се да е временно... Максималната температуера, която успявам да докарам е... +8 по Целзии в този студ... 1-2 идеи е по-кофти от казарма от 80-те години... Но пък положителния ефект е, че без проблем се къпя на 3 градуса по Целзии в банята и ходя с "ветровка" на фирма Ташев на работа... Не се шегувам...
Но всичко по-горе написано за всякакви преживявания с течове, цепене на дърва и подобни е вярно и не съжалявай за избора. Всичко опира до добра топло-изолация.
Остави коментар:
-
Аз работя в морето и ми се вижда извратено да гледам по 7 8 месеца в годината морето през филистрина и като се прибера в къщи пак морето да гледам!Във Варна морската панорама я плащаш по 1000 Е/м2!Няма морска панорама,но пак апартамента е с френски прозорци и е доста светло!..но..пак идва моя проблем с жегата и студа!Мисля си че при керемиден покрив е нормално да е по топличко,защото керамиката нали акумулира топлината в себе си?А дали е така с тия модерни Ондулини!Още едно предимство в моя случай е,че има изградена инсталация за слънчеви колектори и мога да си топля водата с тях!
Остави коментар:
-
Човека е от Варна...значи от последния етаж вероятно ще си гледа морето
Остави коментар:
-
Аз живея в момента (от 12 години) на последния 6-ти етаж на стар жилищен блок строен 1968 година. Преди това живеех на 2-ри етаж на подобен блок строен 1975 г.
За нищо на света не бих се върнал един етаж по-надолу.
Плюсове:
+ никой не ти тропа отгоре. Дори нашия асансьор не го чувам (от 1968 г.)
+ никой не си тупа пътеките и килимите отгоре
+ никой не ти плюе семки на терасата, или хвърля фасове
+ когато протече покрива - можеш да си го оправиш сам веднага въпреки, че ти ще го платиш. Ако си на по-долен етаж и протече на комшията банята или кухнята - няма как да го накараш, ще си скъсате нервите.
+ няма кой да те наводни (ако има теч, пак е в твоите ръце)
Минуси:
- лятото жега
- зимата студено (ама зависи от изолациите, при мен е топло)
- мъкнене на багаж при развален асансьор
Остави коментар:
-
Sek.1 e прав-сградата е чисто чисто нова,още никой не живее в нея!Ниска е и е стъпаловидна-аз съм на 4 етаж и има още 2,но само над едната спалня на апартамнета-т.е асансьорната машина е няколко етажа над мен -т.е не е проблем,дори и да не е хидравличен !Покрива е Ондулин ,и сега в тези дъждове и снегове няма и помен от влага вътре!Аз се надявам че строителя носи някаква гаранция на сградата.Строителството е доста кадърно и прилично,няма картони и велпапета разни и си личи че е кадърно строено.Мен по ме тревожи студа и жегата!Не съм живял на последен етаж,и не знам как ще е с тези изолации!Има 3 изолации под Ондулин-а,но забравих да питам дали няма въздушен пояс между тях.Със сигурност няма да е като панелките - тухлата е по добре при всички положения,изолациите,но ми се иска някой да сподели от личен опит!!!
Остави коментар:
-
Бягай далеч от последния етаж! Освен, ако не си готов за собственна сметка да се бориш с течовете, другите проблеми се понасят.
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Остави коментар: