От: Живот на последния етаж
Аааааааааа не не!С това съм си покрил сайванта на село!Е то ако е с тия плоскости никога няма да му обърна внимание даже!Толкова разбирам!Височината си е съвсен нормална-2.70 е мисля!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Живот на последния етаж
Свий
X
-
Това е въпросния Ондулин.
http://www.youtube.com/watch?v=ZqqNc...eature=related
Той няма нищо общо с пласмаса(поне първите две три години) и с Изола Петров(не знам те да произвеждат такъв).
Остави коментар:
-
Това не са апартаменти, а ателиета. Височината също обикновено им е по-малка. Около 2,20-2,25м.
Остави коментар:
-
Davc,съгласен съм с теб,но тук ситуацията с имотите е страшна!Продават се какви ли не неща,с какво ли не изложение и статут и единственото което определя цената е местоположението на имота!От там нататък в зависимост от етажност и разните му други там параметри цената варира съвсем малко!Основното е местоположението!Наистина,цената която ми искат за този имот е доста добра за района в който се намира!Но все пак да не забравяме скосовете...!При започването на търсенето ми бях изключил първи и последен етаж,но се оказа че такива апартаменти са почти на последен етаж!Или са на безбожни цени!Но...в БГ е така...
Остави коментар:
-
Ондулин, Бердолин - ако щеш - Изола Петров, са търговски марки. Въпросните производители могат да имат в листата си и битумни керемиди и въпросните пластмасови покривни пана, които ти имаш предвид. В предходните мнения от темата, става въпрос за битумни керемиди. И да, паната все пак са по-доброто.Първоначално публикуван от ТониМонтеро Преглед на мнениеБитумните керемиди не са евтини(ако са качествени),Тук става въпрос наистина за най-евтиния и най-некачествен (според мен) материал ОНДОЛИН.Ако колегата казва ондолин на битумните керемиди,нещата не са толкова зле.
Разбира се, че не е складово помещение - особено пък по официален статут. Става въпрос, че в тази част от сградата, най-удачно е да се разполагат подобни и дори да е оформена като жилищна - то това са "друга" категория жилища. Много добре е, че на теб ти харесва, това обаче не променя обстоятелството, че стойността трябва да е съобразена с обективността - това е смисълът на препоръката ми.Първоначално публикуван от jouzzin Преглед на мнение...Не мога да се съглася,че апартамента е със статут на слкадово помещение...
Остави коментар:
-
E...Поолекна ми малко-не са вълнообразни-плоски са!Скоро ще имам снимки и ще пусна някоя!Сега във Варна бяха едни валежи,снегове,топене и т.н и няма грам теч никъде!Обаче не мога да преценя за топлото и студеното!То е -12 навън,и като духне....!Ужас!А сградата не е живяно и никой никъде не топли!!!
Остави коментар:
-
+1. от 1975.г. живея на 11-последен етаж!Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнениеАз живея в момента (от 12 години) на последния 6-ти етаж на стар жилищен блок строен 1968 година. Преди това живеех на 2-ри етаж на подобен блок строен 1975 г.
За нищо на света не бих се върнал един етаж по-надолу.
Плюсове:
+ никой не ти тропа отгоре. Дори нашия асансьор не го чувам (от 1968 г.)
+ никой не си тупа пътеките и килимите отгоре
+ никой не ти плюе семки на терасата, или хвърля фасове
+ когато протече покрива - можеш да си го оправиш сам веднага въпреки, че ти ще го платиш. Ако си на по-долен етаж и протече на комшията банята или кухнята - няма как да го накараш, ще си скъсате нервите.
+ няма кой да те наводни (ако има теч, пак е в твоите ръце)
Минуси:
- лятото жега
- зимата студено (ама зависи от изолациите, при мен е топло)
- мъкнене на багаж при развален асансьор
- по-проблемна евакуация при земетресение, пожар
Остави коментар:
-
[QUOTE=jouzzin;17
А как да позная ОНДОЛИН-а и качествените битумни керемиди!?[/QUOTE]
Колега най-евтините битумни керемиди са в пъти по добри от ондолина.Те нямат нищо общо,не може да ги сбъркаш.Ондолинът е вилнообразен,битумните керемиди са равни.
Остави коментар:
-
за керемидите - всеки които продава защитава тях.
Зелени са - защото цената им е от средната. Мисля че в Бургас бяха 12-13 лв.
Къщата ми е с битумни керемиди сини на цвят - цената е 18.
Мисля че няма да имаш теч, но все пак кой и как ги е слагал.
Остави коментар:
-
За съжаление съм лаик на темата с покривите,т.е Ондулин наричам битумните керемиди!В моя случай са едни зелени такива!Ами да ви кажа от доста време тъся жилище с определени параметри,гледах какво ли не,и за сега това е най-доброто което съм намерил,с изключение на тези скосове в 2 те детски!Не мога да се съглася,че апартамента е със статут на слкадово помещение,защото все пак не всички стаи са със скосове!А за качеството на строителството мога да кажа,че е на добро ниво,като си има в предвид какви неща съм виждал,няма гипскартон,всичко си е на замаски и шпакловки и т.н!Уверяваха ме че са спазвани всякакви изисквания за топло и худро изолции и т.н!Не мога да се реша да го взема само заради проблема със топлото и студеното:-)!
А как да позная ОНДОЛИН-а и качествените битумни керемиди!?
Остави коментар:
-
Битумните керемиди не са евтини(ако са качествени),Тук става въпрос наистина за най-евтиния и най-некачествен (според мен) материал ОНДОЛИН.Ако колегата казва ондолин на битумните керемиди,нещата не са толкова зле.Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеДа, по отделни елементи може да се съди за цялостното ниво на изпълнение, а също и за нещата, които не се виждат. Битумните керемиди са най-евтиното възможно покривно покритие! Правете сметка и вадете изводи...
Остави коментар:
-
Да, по отделни елементи може да се съди за цялостното ниво на изпълнение, а също и за нещата, които не се виждат. Битумните керемиди са най-евтиното възможно покривно покритие! Правете сметка и вадете изводи...Първоначално публикуван от ТониМонтеро Преглед на мнениеКолега, мен най-много ме притеснява Ондолина.Не е от най издръжливите.Строителя е спестил някой лев от това,дано не е спестил и от много други.
Успех.
Остави коментар:
-
Колега, мен най-много ме притеснява Ондолина.Не е от най издръжливите.Строителя е спестил някой лев от това,дано не е спестил и от много други.
Успех.
Остави коментар:
-
Приятелю, това за което говориш не е последен етаж! Последният етаж, си е етаж като всички други, просто над него повече няма, но има покривна конструкция и подпокривно пространство. Това пространство може да е складово, сервизно, може и жилищно. Е точно такова нещо си напът да придобиеш (ако не си го купил вече) - подпокривно пространство, пригодено за жилищно и това, че е масова практика и стандарт в последно време, изобщо не променя същността на нещата. Лично моето мнение е, че ако цената му е повече от две трети на средната за останалите помещения в сградата - изобщо не си заслужава...
Всичко се прави, като няма изолация се слага, като не е достатъчна се допълва. Евентуални течове се отстраняват ит. н. и т. н. Но всичко това струва пари и още какво ли не.
п п Аз живея на последен етаж (четвърти) но нормален етаж и над мен има нормална четирискатна покривна к-ция. Въпреки това, в момента си имам проблем с теч.Последно редактирано от davc; 09-02-12, 16:18.
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Остави коментар: