Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Живот на последния етаж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• jouzzin
    отговори
    От: Живот на последния етаж

Аааааааааа не не!С това съм си покрил сайванта на село!Е то ако е с тия плоскости никога няма да му обърна внимание даже!Толкова разбирам!Височината си е съвсен нормална-2.70 е мисля!

Остави коментар:

• ТониМонтеро
    отговори

Това е въпросния Ондулин.
    http://www.youtube.com/watch?v=ZqqNc...eature=related

Той няма нищо общо с пласмаса(поне първите две три години) и с Изола Петров(не знам те да произвеждат такъв).

Остави коментар:

• Kozzzec
    отговори

Това не са апартаменти, а ателиета. Височината също обикновено им е по-малка. Около 2,20-2,25м.

Остави коментар:

• jouzzin
    отговори

Davc,съгласен съм с теб,но тук ситуацията с имотите е страшна!Продават се какви ли не неща,с какво ли не изложение и статут и единственото което определя цената е местоположението на имота!От там нататък в зависимост от етажност и разните му други там параметри цената варира съвсем малко!Основното е местоположението!Наистина,цената която ми искат за този имот е доста добра за района в който се намира!Но все пак да не забравяме скосовете...!При започването на търсенето ми бях изключил първи и последен етаж,но се оказа че такива апартаменти са почти на последен етаж!Или са на безбожни цени!Но...в БГ е така...

Остави коментар:

• davc
    отговори

Първоначално публикуван от ТониМонтеро Преглед на мнение
    Битумните керемиди не са евтини(ако са качествени),Тук става въпрос наистина за най-евтиния и най-некачествен (според мен) материал ОНДОЛИН.Ако колегата казва ондолин на битумните керемиди,нещата не са толкова зле.
    Ондулин, Бердолин - ако щеш - Изола Петров, са търговски марки. Въпросните производители могат да имат в листата си и битумни керемиди и въпросните пластмасови покривни пана, които ти имаш предвид. В предходните мнения от темата, става въпрос за битумни керемиди. И да, паната все пак са по-доброто.

Първоначално публикуван от jouzzin Преглед на мнение
    ...Не мога да се съглася,че апартамента е със статут на слкадово помещение...
    Разбира се, че не е складово помещение - особено пък по официален статут. Става въпрос, че в тази част от сградата, най-удачно е да се разполагат подобни и дори да е оформена като жилищна - то това са "друга" категория жилища. Много добре е, че на теб ти харесва, това обаче не променя обстоятелството, че стойността трябва да е съобразена с обективността - това е смисълът на препоръката ми.

Остави коментар:

• jouzzin
    отговори

E...Поолекна ми малко-не са вълнообразни-плоски са!Скоро ще имам снимки и ще пусна някоя!Сега във Варна бяха едни валежи,снегове,топене и т.н и няма грам теч никъде!Обаче не мога да преценя за топлото и студеното!То е -12 навън,и като духне....!Ужас!А сградата не е живяно и никой никъде не топли!!!

Остави коментар:

• bochkata
    отговори

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
    Аз живея в момента (от 12 години) на последния 6-ти етаж на стар жилищен блок строен 1968 година. Преди това живеех на 2-ри етаж на подобен блок строен 1975 г.
    За нищо на света не бих се върнал един етаж по-надолу.
    Плюсове:
    + никой не ти тропа отгоре. Дори нашия асансьор не го чувам (от 1968 г.)
    + никой не си тупа пътеките и килимите отгоре
    + никой не ти плюе семки на терасата, или хвърля фасове
    + когато протече покрива - можеш да си го оправиш сам веднага въпреки, че ти ще го платиш. Ако си на по-долен етаж и протече на комшията банята или кухнята - няма как да го накараш, ще си скъсате нервите.
    + няма кой да те наводни (ако има теч, пак е в твоите ръце)

Минуси:
    - лятото жега
    - зимата студено (ама зависи от изолациите, при мен е топло)
    - мъкнене на багаж при развален асансьор
    - по-проблемна евакуация при земетресение, пожар
    +1. от 1975.г. живея на 11-последен етаж!

Остави коментар:

• lubomv
    отговори

+1

Остави коментар:

• ТониМонтеро
    отговори

[QUOTE=jouzzin;17
    А как да позная ОНДОЛИН-а и качествените битумни керемиди!?[/QUOTE]

Колега най-евтините битумни керемиди са в пъти по добри от ондолина.Те нямат нищо общо,не може да ги сбъркаш.Ондолинът е вилнообразен,битумните керемиди са равни.

Остави коментар:

• lubomv
    отговори

за керемидите - всеки които продава защитава тях.
    Зелени са - защото цената им е от средната. Мисля че в Бургас бяха 12-13 лв.
    Къщата ми е с битумни керемиди сини на цвят - цената е 18.
    Мисля че няма да имаш теч, но все пак кой и как ги е слагал.

Остави коментар:

• jouzzin
    отговори

За съжаление съм лаик на темата с покривите,т.е Ондулин наричам битумните керемиди!В моя случай са едни зелени такива!Ами да ви кажа от доста време тъся жилище с определени параметри,гледах какво ли не,и за сега това е най-доброто което съм намерил,с изключение на тези скосове в 2 те детски!Не мога да се съглася,че апартамента е със статут на слкадово помещение,защото все пак не всички стаи са със скосове!А за качеството на строителството мога да кажа,че е на добро ниво,като си има в предвид какви неща съм виждал,няма гипскартон,всичко си е на замаски и шпакловки и т.н!Уверяваха ме че са спазвани всякакви изисквания за топло и худро изолции и т.н!Не мога да се реша да го взема само заради проблема със топлото и студеното:-)!
    А как да позная ОНДОЛИН-а и качествените битумни керемиди!?

Остави коментар:

• ТониМонтеро
    отговори

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Да, по отделни елементи може да се съди за цялостното ниво на изпълнение, а също и за нещата, които не се виждат. Битумните керемиди са най-евтиното възможно покривно покритие! Правете сметка и вадете изводи...
    Битумните керемиди не са евтини(ако са качествени),Тук става въпрос наистина за най-евтиния и най-некачествен (според мен) материал ОНДОЛИН.Ако колегата казва ондолин на битумните керемиди,нещата не са толкова зле.

Остави коментар:

• davc
    отговори

Първоначално публикуван от ТониМонтеро Преглед на мнение
    Колега, мен най-много ме притеснява Ондолина.Не е от най издръжливите.Строителя е спестил някой лев от това,дано не е спестил и от много други.
    Успех.
    Да, по отделни елементи може да се съди за цялостното ниво на изпълнение, а също и за нещата, които не се виждат. Битумните керемиди са най-евтиното възможно покривно покритие! Правете сметка и вадете изводи...

Остави коментар:

• ТониМонтеро
    отговори

Колега, мен най-много ме притеснява Ондолина.Не е от най издръжливите.Строителя е спестил някой лев от това,дано не е спестил и от много други.
    Успех.

Остави коментар:

• davc
    отговори

Приятелю, това за което говориш не е последен етаж! Последният етаж, си е етаж като всички други, просто над него повече няма, но има покривна конструкция и подпокривно пространство. Това пространство може да е складово, сервизно, може и жилищно. Е точно такова нещо си напът да придобиеш (ако не си го купил вече) - подпокривно пространство, пригодено за жилищно и това, че е масова практика и стандарт в последно време, изобщо не променя същността на нещата. Лично моето мнение е, че ако цената му е повече от две трети на средната за останалите помещения в сградата - изобщо не си заслужава...
    Всичко се прави, като няма изолация се слага, като не е достатъчна се допълва. Евентуални течове се отстраняват ит. н. и т. н. Но всичко това струва пари и още какво ли не.

п п Аз живея на последен етаж (четвърти) но нормален етаж и над мен има нормална четирискатна покривна к-ция. Въпреки това, в момента си имам проблем с теч.
    Последно редактирано от davc; 09-02-12, 16:18.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X