Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Живот на последния етаж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• jouzzin
    отговори
    От: Живот на последния етаж

Да,обаче си го правят със скъпи материали,защото си е за тях,а не за продан!Имам приятел който строи блокове в Германия,и досега съм говорил с него,и мнението му е че в БГ никой не спазва предписанията за материали по покриви,изолации и т.н,или ако не е никой,то поне много малко!Затова трябва мноооооооооого да се внимава!Ако се стигне до сделка,ще има и обследване с инфрачервена камера задължително!!!

Остави коментар:

• Иван Жоров
    отговори

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
    По-практичния въпрос е защо в България там са най-евтините?.Като прочетеш темата , смятам ще разбереш.Както и ще си отговориш, защо ли по белия свят не е така.
    Прочетох цялата тема. За най-евтини не знам, но щом казваш може и да е така. С баща ми правим като има работа инсталации по ново строителство и ми прави впечатление, че 4 от 4 собственици на строителни фирми си оставиха за тях последен етаж, като предварително още проекта на апартамента беше по тяхно желание и имаха пълен избор.

Остави коментар:

• ALEX_Z
    отговори

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
    ................. Защо по-цял свят най-големите и най-скъпите апартаменти са на последен етаж?
    По-практичния въпрос е защо в България там са най-евтините?.Като прочетеш темата , смятам ще разбереш.Както и ще си отговориш, защо ли по белия свят не е така.

Остави коментар:

• jouzzin
    отговори

Майсторе,ти хем си от Варна!Тука такава цена 500 Е не знам дали има и в Максуда! А иначе апартамента е близо до онази кооперация където се видяхме с теб лятото,и цената е малко над 600 Е/м2!

Остави коментар:

• Иван Жоров
    отговори

Не съм изчел цялата тема. През целия си живот(22г.) съм живял на последния етаж с изключение на 3 години докато бъде готова кооперацията в която живея сега. 5 етажа, последния на който живея аз е мансарда. Няма такъв кеф като последния етаж, не го сменям за нищо. Няма асансьор и като ми идват приятели на гости им е малко кофти, но на мен не ми прави впечатление. За недостатъците и проблемите.
    - нямаше изолация като се нанесохме през 1999г. и имахме(имаме) проблеми с влага по стените и тавана, но това не е проблем само на последния етаж а изобщо, сега има изолация на всички стени и покрива и няма почти проблеми. Проблема го има в комшиите на по-долните етажи.
    - течове до сега не е имало с изключение на 2 комина, но там проблема беше, че бяха наполовина съборени и стигна май чак до 3=я етаж.
    - ако случайно някой ден стане така, че се наложи ремонт на покрива, направо го събарям и си правя една голяма тераса там, доколкото съм говорил с архитекти май не е особен проблем да стане всичко законно.
    - за топло и студено нямам наблюдения, тава по-скоро зависи от изолацията, комшиите отдолу топлят малко а отгоре е изолация, от друга страна при нас комините са най-топли.
    Предимства:
    - няма кой да тропа отгоре.
    - няма да слушам разгорите и стъпките на някой който минава по стълбите.
    - няма кой мърси терасата.
    - имам невероятен изглед, но при теб е относително.

Честно казано не мога да си представя да живея на различен етаж от последен, както не мога си представя да живея и в сграда на повече от 5-6 етажа за постоянно. Във Варна съм на общежитие в 17-етажни блокове и не ми е много комфортно. Баща ми преди да се оженят с майка ми е живял на 3-я етаж в 4 етажна сграда и след това в същия апартамент за 3 години които споменах по-горе и е на твърдото мнение, че от последен етаж по-хубаво няма.

Колко от пишещите в темата са живели на последен етаж, че се изказвате така компетентно? Защо по-цял свят най-големите и най-скъпите апартаменти са на последен етаж?

Остави коментар:

• ALEX_Z
    отговори

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
    Искай техническия паспорт. Там има всичко.
    http://www.mrrb.government.bg/index....&type=7&id=320
    http://www.gasflowbg.com/docs_sait/N5TPS.doc

Ето ги документите.И да ги има , това ли е всичко?Жокери:
    -някой участвал ли е в съставяне на строителна документация-т.е. какво се случва на практика?
    -някой разглеждал ли е проекти за нова сграда и да се чуди къде са детайлите за "тънките работи"-именно тези които създават проблемите?
    -и още един-въобще нормите за проектиране покриват ли експлоатационните потребности-специално за топлоизолации?
    Сега разгледайте пак документите и си отговорете каква сигурност получавате само с тях...

Остави коментар:

• maystor
    отговори

Бре я кажи цената за кв.м., че иначе всички съвети са безпредметни. Ако е под 500 Евро - ти си.

Остави коментар:

• kuzdov
    отговори

Колега, баджанака и балдъзата в момента живеят на последен етаж (5-ти) в кооперация ново строителство. Лятото в апартамента не се стои от жега, а сега не могат да го стоплят. Покрива е плоча и битум, слагаха и изолация отвъре, но няма спасение. Повярвай, каквото и да правиш, голямо дърво ще ядеш с отоплението и охлаждането.

Остави коментар:

• jouzzin
    отговори

Началото на другата седмица ще правим следващ оглед,и тогава ще ги поискам,ама да видим дали ще ми ги предоставят!Това с IR изследването не се бях сещал!Писах вече на колегата,само да видим дали ще откликнат за Варна!
    Последно редактирано от jouzzin; 09-02-12, 22:00.

Остави коментар:

• //Радо//
    отговори

Имаме колега във форума който може да ти изпрати хора за да снимат с термокамери и да направят анализ за течове,термомостове...
    Съветът ми е да си ги наемеш и да обходиш с тях всички избрани апартаменти.
    Цената която ще платиш за услугата е смешна сравнена с най-дребният проблем(ремонт) който те чака в последствие.
    Разгледай това:
    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=108710

Остави коментар:

• Kozzzec
    отговори

Искай техническия паспорт. Там има всичко.

Остави коментар:

• Tpunep
    отговори

Най-добре поискай копие от енергийният паспорт на сградата преди сделката и си намери добър строителен специалист, и най-добре от някоя надзорна фирма да е този човек, а ако няма такъв паспорт бягай по-бързо оттам, иначе като материал колкото и да са спазени технологичните изисквания при монтажа няма да имаш никакви ядове 10-12 години оттам нататъка всяка една ти е "подарена".

Остави коментар:

• TigerHunter
    отговори

Не разбирам, защо сте се хвърлили всички срещу ондулина. Ако е монтиран правилно на съответните му скари и конструкции, дава мноооого по-добра изолация от простите битумни керемиди (грозни, поне според мен), налепени върху дървен покрив.
    Друг е въпросът, ако не е монтиран както трябва, а е доста вероятно.
    Нямам наблюдения, да става на пластмаса след една-две години, нито да има някакво стареене.

Остави коментар:

• ALEX_Z
    отговори

Първоначално публикуван от jouzzin Преглед на мнение
    ...........И моля те кажи ми кое е термомост ....!
    Термомостовете са най-грубо казано проводниците на топлина/студ по тавана,ограждащите елементи, или дограмата.Има и специални апаратури за тяхното изследване.Но не е нещо конкретно.Обикновено се получават при най-лошите изолатори-слабо защитени бетонови елементи, недобро уплътнение с покривната топлоизолация, пропуски при защитата на дограма отвън ,некачествени профили на дограмите и т.н.На практика вече ти казах как и с кого да постъпиш.
    Битумни керемиди има най-различни-от такива , с посипка която пада в олуците , до такива с по-голяма дълготрайност от всичко за което се сетиш.Няма полза да се теоретизира и обсъждат всякакви хипотетични варианти.За теб важно е какво е положението конкретно на въпросния имот.По това което писа до момента, смятам че имаш нужда от компетентно съдействие при огледите и преценките.И ако не е суперспешно , най-добре изчакай до пролетта, да видите многото цикли замръзване-размръзване как са повлияли и да има възможност да се огледа навсякъде.Полезна практика е купувача да си повика специалист, да открият недостатъците и да ги остойностят,след което се преговаря с продавача-кой и какво прави.Преглеждат се договори, проекти и т.н.,после замазки, стени, тавани,готовност за боя ,прозвъняване на инсталации-с две думи да се установи какво те очаква после теб.Като при покупка на автомобил,само че тук недоглежданията може да ти излязат няколко автомобила

Остави коментар:

• Tpunep
    отговори

Първоначално публикуван от ТониМонтеро Преглед на мнение
    Това е въпросния Ондулин.
    http://www.youtube.com/watch?v=ZqqNc...eature=related

Той няма нищо общо с пласмаса(поне първите две три години) и с Изола Петров(не знам те да произвеждат такъв).
    Koлега davc ти го е казал, ондулин е френска марка и е станало нарицателно за леките покривни материали, както и JEEP за джипките.
    http://www.onduline.com/bg/ май не требваше да го поствам това.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X