Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Курс-практика по туризъм в Гърция

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Курс-практика по туризъм в Гърция

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
    Уф, явно е типично българска черта да си мерим п..те, да оплюваме правеното от другите и да философстваме.
    ...
    За кво писахте 3 страници глупости бе уважаеми колеги?
    ...
    На мен офертата не ми хареса и затова не съм отишъл, но и не бях писал тук. Изредихте се 20 човека да обяснявате колко е зле. Еййййй, аман.
    Хайде сега, уважаеми колега, да ми посочиш, ама точно, конкретно и обосновано, кое са глупости!

Също така можеш да ни осветлиш дали според теб е нормално да се обещава това:

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
    Курс-практика по межднароден туризъм в четиризвезден спа комплекс в Гърция. За младежи от 18 до 21 г. Заплата 150 Евро. Настаняване и безплатна консумация в комплекса. На завършилите ще бъде издаден сертификат за завършен курс и ще бъде предложена постоянна работа.

...

ще изкарат готино лято в луксозен хотел на брега на морето
    като се възползват от всичките му екстри!
    Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    Условията са повече от приемливи:Спят в хотелската част в стаи за които туристите са платили по Н броя евро.Хранят се от същата храна и когато са почивка ползват всички екстри на комплекса.

А да се получава това:

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
    Спане по 10-12 човека в стая, за момичетата без климатик, на нарове, на два ката. Стаите и санитарните възли недовършени и полуработещи.
    Работа бол, заплащане като на роби, за да има за българските чорбаджии....!!!
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Ще кажа това:

И последното което ще напиша в тази тема е уверението, че не съм взимал каквито и да е било пари, комисионни, надници, рушвети нито от собствениците, нито от децата. Изключения правят 50-те евро които им казахме още преди да тръгнат, че евентуално ще съберем от всеки за ЦЕЛИЯ период. Това са само част от парите които аз и Иван сме извадили от джобовете си за да могат те да отидат там! Отделен е въпроса, че така и не им ги събрахме!!!!!!
      В заключение ще кажа, че са пореден път се убеждавам, че няма ненаказано добро! Особенно в България!

С уважение: Севдалин Михнев
      Представител на фондация "Надежда за децата"
      и то е по-валидно от това, което ти цитираш, до момента в който по съдебен път се докаже противното.

Да не говорим, че заплащането е фиксирано още от първото мнение в темата. А работа както и BatGeorgeone каза, на запад знаят как да дават. А нашите глезеничета каквото и да им дадеш да работят все им е много, и парите са им все малко.
      И това може да ти го потвърди Tutin:
      Първоначално публикуван от tutin
      Миналия месец имах среща с едно момче - година и половина опит програмист и ми се обяви, че търси заплата 3700 лв чисто. Аз го гледам така леко усмихнат, благодарих му и го изпратих обратно там, където са му замътили главата и са го излъгали, че е хванал господ между краката.

Лошото е, че все по-често ги виждам такива.
      Gergana, Iliya и много други.

И пак казвам, това което за едни са лоши условия и нарове (прости, че не вярвам) за други може да са най-добрите видяни в живота им.
      Последно редактирано от nikidd; 08-08-07, 11:22. Причина: Добавени примери

Коментар

Ще кажа това:

и то е по-валидно от това, което ти цитираш, до момента в който по съдебен път се докаже противното.

И пак казвам, това което за едни са лоши условия и нарове (прости, че не вярвам) за други може да са най-добрите видяни в живота им.
        Колега, помолих те ясно, точно и обосновано да обясниш кое са глупости. Отговорът ти няма абсолютно нищо общо с въпросите, които ти бяха зададени. Изобщо не съм коментирал кой на кого какви пари е взимал.

Ако обичаш, отговори на конкретно зададените ти въпроси! Ако изобщо си в състояние аргументирано да защитаваш теза де ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
          Колега, помолих те ясно, точно и обосновано да обясниш кое са глупости. Отговорът ти няма абсолютно нищо общо с въпросите, които ти бяха зададени. Изобщо не съм коментирал кой на кого какви пари е взимал.

Ако обичаш, отговори на конкретно зададените ти въпроси! Ако изобщо си в състояние аргументирано да защитаваш теза де ...
          Веднага отговарям.
          В първия пост на темата ясно е написано заплащането.

В дадения от теб цитат:
          Работа бол, заплащане като на роби, за да има за българските чорбаджии....!!!
          Изричането на една лъжа за мен е достатъчно основание да не вярвам ни никое от останалите твърдения на същото лице по темата.
          Ако пък не е лъжа, а истина си има съд и нещата се доказват там. А преди заминаването е имало и договор, което улеснява нещата. Нека колегата disem и/или Gad да пуснат договора, за да видим какви са обещанията в него и какво не е спазено.

Коментар

Ама колега ти освен всичко друго четеш постовете както дявола евангелието.

Ето го първия пост на колегата disem:
            Курс-практика по межднароден туризъм в четиризвезден спа комплекс в Гърция. За младежи от 18 до 21 г. Заплата 150 Евро. Настаняване и безплатна консумация в комплекса. На завършилите ще бъде издаден сертификат за завършен курс и ще бъде предложена постоянна работа.
            Замисъла беше да изпратим деца от домовете за сираци, но поради краткия срок не можахме да съберем нужната бройка от 20 младежи. Поради това записваме всички желаещи до попълване на бройката.
            В него пише настаняване и безплатна консумация в комплекса. Не пише за стаи за гости, не пише за използвани екстри на хотела.

Ето тук целия пост на колегата derhunter

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
            Програмата е по принцип за деца учещи в държавни училища по туризъм.
            Чудно защо по нея там работят и деца от далеч "по-бедните"Чехия
            Полшя и Унгария.Това че се опитваме да помогнем и на деца сираци от
            България да поработят зад граница и да спечелят някое евро мисля
            че не е лошо.Та някои от тях живеят с по 1.60 лв на ден.Условията
            са повече от приемливи:Спят в хотелската част в стаи за които тури-
            стите са платили по Н броя евро.Хранят се от същата храна и когато
            са почивка ползват всички екстри на комплекса.9 часов работен ден
            5 дни в седмицата.Възрастен придружител през цялото време на практиката задължително.
            който почва с програмата по принцип.

От там нататък има договор и в него пише какви са условията.

Коментар

Ама колега ти освен всичко друго четеш постовете както дявола евангелието.
              Та значи пак да ти кажа. Преди малко ти се изцепи тук, че били изприказвани 3 страници глупости. Доколкото съществена част от коментарите са мои, аз определено се интересувам да разбера кое точно е глупост и защо.
              Поради което помолих за ясно, конкретно и обосновано изложение от твоя страна.

Дотук не виждам и следа от такова. Приказките, кой на кого какво е платил и кой от кого какво е взел нямат отношение към това, което те питам. Дали някой е завлякъл някого с пари, дали някой си е играл на посредник по набиране на работна ръка за чужбина и дали е имал правото да го прави, аз досега не съм коментирал.

Що се отнася до това кой какво и как чете и как го тълкува, то аз го правя от позициите на човек, който от 24 години работи в областта на туризма, като част от този стаж е работа в хотел. Т.е., да речем, че имам една известна представа как стоят нещата в реалната действителност, гледани отвътре, откъм онази страна на фасадата, зад която външните хора не виждат ...

Също така го правя от позицията на човек, който от много години, включително и в момента, работи изключително с клиенти от т.нар. "бели страни", където неимоверно много се държи на коректното и точно представяне на информацията и където пропуски в това отношение не остават ненаказани ...

Та, накратко, ще бъдеш ли така добър да отговориш КОНКРЕТНО на въпросите, които ти зададох?
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Уф, явно е типично българска черта да си мерим п..те, да оплюваме правеното от другите и да философстваме.
                Колега, като Ви чета в многобройните постове забелязвам, че при Вас тази българска черта явно е доста изразена.

Къде отиде толерантостта и зачитането мненията на другите.
                Мисля, че тук сме големи хора, всеки си е изградил определено мнение по доста въпроси и няма лошо да ги сподели.

Изредихте се 20 човека да обяснявате колко е зле. Еййййй, аман.
                Само че ми се струва, че Вие критикувате и самия факт, някой да каже нещо. Не виждам какво лошо има някой да сподели неволи.

Лек ден Ви желая.
                ... to be continued

Коментар

Уф, обяснявам защо според мен са глупости и защо съм ядосан и раздразнен от реакцията. Хронология:

1) disem отправя предложение, придружено с кратко обяснение
                  2) v93 почва да обяснява колко лошо е това и как някой ще се нагуши
                  3) disem обяснява, че е било предвидено за сираци и майната му на тоя дето ще се нагуши ако от това ще спечелят децата
                  4) v93 обяснява колко им е лоша организацията, че не могат да съберат 20 деца и как наши хотелиери биха могли същото да направят ама безплатно. В същото време признава, че сигурно децата сираци ще са доволни.
                  5) disem обяснява, че това са успели да направят и ако v93 осигури по-добри условия някъде ще получи каса бира и публична благодарност
                  6) v93 обяснява как това за неговите деца не е добра оферта нито за други деца от нормални семейства
                  7) disem обяснява, че това е оферта и няма задължителен характер
                  Gad обяснява, че стига децата да печелят от това няма лошо и другата страна да го прави
                  9) Gad обвинява disem и derhunter, че са прибрали по-голяма част от заплащането на децата и условията са били лоши
                  10) disem уверява, че не са взимали пари нито от надниците на децата, нито по друг повод и дори са платили от своя джоб
                  11) Myyy обяснява как за мизерно заплащане подобно нещо се е случило на жена му в България

След като и без това се прави малко за децата сираци, когато някой се опита да направи нещо не заслужава да му се обяснява колко изгодно е това за някой друг. Не видях колегата v93, който обясняваше как и български хотелиери можело да направят такова нещо и то безплатно, след това да е писал с предложение. Видях само, че е писал как не го устройва него.

Ако има несъответствие между подписания договор и условията, при които са работили след това децата колегата Gad сигурно щеше да го напише. Дотук поне не е, което ме навежда на мисълта, че в договора не е упоменато, че ще живеят в стаите за гости, ще ползват всички съоръжения на хотела и т.н. Следователно неизпълнение по договора очевидно няма и обидите към колегите disem и derhunter на този етап изглеждат безпочвени. Убеден съм, че ако е имало деца сираци те са останали доволни.

Коментар

Уф, обяснявам защо според мен са глупости и защо съм ядосан и раздразнен от реакцията. ...
                    Не можа да ме изненадаш с някакъв по-сериозен опит за вникване в същността на нещата. Повърхностни приказки на едро и дотам ...

Сега ще обясня защо направих тези коментари, които направих. Не на тебе (защото ти май смяташ, че знаеш всичко, включително и когато си нямаш хабер от понятие за какво става дума) а за други хора, които може да се интересуват какво, защо и как.

Та така, имаме една оферта за нещо с гръмка титла "Курс-практика по межднароден туризъм".

Понеже V93 си има някаква представа от табиетите на комшиите ни и има някакъв опит с разни обучения и курсове, си позволява да се усъмни, че става въпрос не за обучение, а само за осигуряване на евтина работна ръка за сезона.

Поради което задава конкретни въпроси. Конкретните въпроси за характера и съдържанието на уж предвижданото обучение водят до реакция на ущипана госпожица, но не и до конкретни отговори.
                    Ако организаторите можеха да отговорят убедително на съвсем нормалните питания, нещата щяха да се изяснят още тогава. Факт е, че отговори нямаше, въпреки че те биха били чудесен аргумент в подкрепа на организаторите.
                    Това навежда на мисълта, че причината за отсъствие на конкретни отговори е само една - просто е нямало какво да отговорят.

От което се затвърждават съмненията, че това, което се предлага, не е никакъв курс, а нещо друго ...

В хода на спора, организаторите анонсират, че децата ще бъдат настанени в хотелската част, в стаи, в които се настаняват гостите; ще се хранят с това, с което се хранят гостите на хотела и в свободното си време ще "ползват всички екстри на комплекса".

За разлика от nikidd, V93 е виждал хотел не само отвън, но е работил с и в хотели и обещания като цитираните му говорят само едно - някой се опитва да го пързаля.
                    Защото е пределно наясно, че нито един управител/собственик на висококатегориен хотел, който е с всичкия си, няма да допусне такова нещо по ред причини:

На първо място поради това, че в хотел от висока категория персоналът, извън рамките на необходимото за обслужване на гостите, трябва да е максимално невидим за последните.
                    Пълен абсурд е някой да си представя, че камериерката, пиколото, помощният персонал в кухнята или рецепционистът ще бъдат допуснати в свободното си време да седнат на бара или да се изтегнат до басейна редом с гостите.

В сериозните хотели от висока категория обикновено има въведени забрани персоналът дори да се появява на територията на хотела, ако не е на смяна. Също така обикновено се регламентират маршрутите на движение на персонала между отделните части на хотела при изпълнение на служебните задължения, така че пресечните точки с гостите на хотела да са сведени до минимум.

Да не говорим пък, че никой хотелиер не е луд насред сезона да си запълва търговски стаи с низш помощен (и то сезонен) персонал, като по този начин се лишава от капацитет за настаняване на гости и създава благоприятна почва за рекламации от страна на туристите.

Що се отнася до "хранят се от същата храна", практиката в хотелите най-често е на персонала да се дава това, което е останало от храната на гостите. Или, ако се готви отделно за персонала, то доста често се прави с продукти, чиито срок на съхранение изтича (или даже е изтекъл) и просто трябва или да се употребят или да се изхвърлят.
                    При положение, че това е нормалната процедура за постоянния персонал, то е трудно да се повярва, че някой ще храни нископлатени и неквалифицирани гастарбайтерчета наравно с гостите на хотела си.

Извод от анализа на горепосочените обещания - втора пробойна в "офертата" ...

На трето място идват трогателните приказки как всичко това се прави за сирачетата от домовете. Интересното обаче е, че в един момент става ясно, че сирачета май няма (една сериозна фондация, която постоянно работела с детски домове и която имала страшна нужда от професионално обучение за тях, не може да събере 20 деца?!? ).

Т.е. обяснението как всичко се прави само и само горките деца без родители да бъдат ощастливени с работа-почивка в луксозен хотел (с ползване на всичките му екстри), да спят на нормално легло, да заработят някоя стотинка и да получат шанс в живота, увисва във въздуха.

Въпреки липсата на сирачета за спасяване обаче, благотворителите продължават да напъват да спасяват и деца, които като да нямат нужда от спасение.
                    Е, по-любопитните може и да се запитат защо аджеба? А пък по-циничните могат да се сетят и за приказката, че безплатно е само сиренцето в капана за мишки ...

Т.е. в офертата и поясненията по нея имаше достатъчно неща, които да предизвикват въпроси и съмнения относно нейната коректност.

Както се вижда от написаното от Тони (GAD), излиза че е имало защо да се задават въпроси ...

Та, такива ми ти работи, колега. В заключение искам да ти кажа само следното:

Ако за тебе, уважаеми колега, исканията за коректност на предоставяната информация са глупост, то тогава ти си заслужил в аванс всички измами, които могат да ти се случат от страна на търговци, некоректни партньори и т.н.

Що се отнася до раздрънканата тук струна за грижата за горките сирачета, държа дебело да подчертая следното:

Като баща на 4 деца намирам за безкрайно неморално и противно да се въртят далавери под благовидния претекст за помощ на децата.
                    За мен е крайно неприемливо, когато представител на фондация за защита на децата не намира нищо лошо в това, че някой е прибрал петцифрена сума от парите, предназначени за професионално обучение на сираци, като срещу нея е подхвърлил на децата по някой и друг сандвич и кола за жълти стотинки.
                    Подобна позиция за мен говори много красноречиво за морала на хора и организации, които са обърнали защитата на децата в далавера за сметка на децата ...

Може да е законна дейността им, но това не я прави приемлива и морална. Поради което, всякакви такива лешояди, които дойдат да ми искат пари със сърцераздирателни обяснения как не били стигали парите за горките дечица, ще бъдат гонени с шутове! Такива търгаши и боклуци друго не заслужават!
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Наистина за последно пиша!!!
                      ДА, децата са настанени в стаи за ГОСТИ на хотела!!! Да, седят и пият на бара КОГАТО ПОЖЕЛАЯТ! ДА, хранят се със същата храна като тази за гостите и НЕ се хранят след, а преди гостите!
                      И понеже, Чавдаре, ми писна от тъпите ти заяждания, от вечната ти компетенция и най-вече от обидите ти ще те прдупредя, че ако не спреш моментално да обиждаш и да клеветиш БЕЗ да имаш понятие за какво става дума, аз ще се обърна към компетентните органи. Омръзна ми и на мен и на доста други хора да се изживяваш като бог в този форум! Спри се вече. Вечната "компетенция" без покритие!
                      Никой не сме карали да отиде там насила. Никой не сме задържали там насила!
                      За да не голословя като теб, ще прибавя доказателства. Вижте сами условията:
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от disem; 08-08-07, 20:21.

Коментар

Май е най-добре да се заключи тази тема, защото стана неприятно за четене!
                        Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

Първоначално публикуван от bobotrojan Преглед на мнение
                          Май е най-добре да се заключи тази тема, защото стана неприятно за четене!
                          +1

Коментар

Аз предлагам да не се заключва темата за да може всички да видим до къде ще стигне наглостта и безочието и да преценим дали въобще си заслужа да пишем в този форум, който напоследък се превзема от няколко психопата. Аз съм на крачка от това да спра да пиша завинаги. Гнус ме е от това, че деля интернет страници с боклуци.
                            http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

БЛАГОДАРЯ ти още веднъж Йори за подкрепата и добрите думи!!!!!!!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
                                Аз предлагам да не се заключва темата за да може всички да видим до къде ще стигне наглостта и безочието и да преценим дали въобще си заслужа да пишем в този форум, който напоследък се превзема от няколко психопата. Аз съм на крачка от това да спра да пиша завинаги. Гнус ме е от това, че деля интернет страници с боклуци.
                                Не знаеш колко си прав.
                                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X