Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Курс-практика по туризъм в Гърция

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Курс-практика по туризъм в Гърция

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
    И понеже, Чавдаре, ми писна от тъпите ти заяждания, от вечната ти компетенция и най-вече от обидите ти ще те прдупредя, че ако не спреш моментално да обиждаш и да клеветиш БЕЗ да имаш понятие за какво става дума, аз ще се обърна към компетентните органи. Омръзна ми и на мен и на доста други хора да се изживяваш като бог в този форум! Спри се вече. Вечната "компетенция" без покритие!

Уважаеми другарю представител на нерегистрирана в България фондация, с настоящото се обръщам към вас с официална молба незабавно и публично (тук във форума) да цитирате конкретно кои мои коментари по темата представляват клевета по ваш адрес.
    Разбира се, това не отнема правото Ви да се обърнете към "компетентните органи" във всеки един момент.

При това обаче ще си позволя да Ви припомня следните факти:

1. До настоящия момент аз съм коментирал по-подробно само и единствено направената от Вас оферта, адресирана до участниците в този форум. Коментарите са правени въз основа на предоставената от Вас (доста оскъдна) информация и на фона на нежеланието Ви да отговорите на съвсем нормалните въпроси, възникващи у един родител, на когото Вие предлагате да изпрати детето си на "курс-практика по международен туризъм".
    Вместо конкретни отговори, които според мен Вие и партньорът Ви бяхте длъжни да дадете на хората, на които правите "оферта" аз получих от Вас жлъчни забележки и обвинения.

2. Информацията относно реализацията на Вашето делово начинание в действителността не е предоставена от мен, а от човек, който преди време по-скоро зае Вашата страна в спора.
    Защо сега е написал това, което е написал, всеки може да си прави своите изводи ...

Както всеки непредубеден може да се убеди, аз дори не съм коментирал подробно информацията, и тотално съм се въздържал от мнение по онази част от нея, на която Вие реагирахте като ужилен.
    Последният ми коментар, предизвикал Вашата, малко истерична, реакция също се отнасяше до Вашата оферта.

3. Ако Вие, господине, смятате за обида и клевета това ми мнение

За мен е крайно неприемливо, когато представител на фондация за защита на децата не намира нищо лошо в това, че някой е прибрал петцифрена сума от парите, предназначени за професионално обучение на сираци, като срещу нея е подхвърлил на децата по някой и друг сандвич и кола за жълти стотинки.
    Подобна позиция за мен говори много красноречиво за морала на хора и организации, които са обърнали защитата на децата в далавера за сметка на децата ...
    Аз съжалявам, но не мога да Ви помогна. Мнението ми по този въпрос е окончателно и не подлежи на промяна. Горното мога и да го препиша и подпиша собственоръчно.

Ако Вие, господине, сметнете за необходимо, сте напълно свободен да сезирате "компетентните органи" за това ми изказване.

От своя страна, аз мисля, че едно подобно сезиране би могло да стане добър повод за една публична дискусия относно грижите за децата-сираци и ролята на различните фондации и бизнеса, естествено с участието на заинтересувани медии.

При една такава евентуална дискусия Вие, господине, ще имате идеалната възможност публично от свое име (а може би и от името на фондацията, чийто представител сте?) да защитите изказаната от Вас тук теза (станала повод за моя коментар), че е допустимо, оправдано и морално отделни лица, фирми или организации да "усвояват" солидни суми, отпуснати за деца-сираци, при което да реализират норма на печалба далеч надхвърляща тази от нормалния им бизнес, а за децата да се подхвърлят жълти стотинки.
    Предполагам, че тезата Ви ще получи широка обществена подкрепа ...

Що се отнася до опитите Ви да ме обидите, на първо място бих Ви посъветвал да се опитате да успокоите нервите си и да говорите най-вече от свое име. Ако някой Ви е упълномощил да се изявявате като говорител - би било добре да уточните кой. Иначе става малко нещо като "многобройните писма от трудови колективи" до "Работническо дело" ...

По повод на твърденията Ви относно някаква моя "компетенция без покритие" мога само да отбележа, че Вие господине, не сте по никакъв начин компетентен да давате оценка за моята компетенност. Особено когато става въпрос за областта на туризма ...

Доколко Вие, господине сте НЕкомпетентен, говори едно от предоставените точно от Вас "доказателства".

Ако Вие, господин Михнев, решите да се изявявате като туроператор и обещаете на клиентите си да ги настаните в стая в луксозен четиризвезден хотел и те бъдат настанени в ето такава стая:

Вие, господин Михнев, ще имате много сериозни проблеми с тези клиенти. Те ще имат всички законови основания да се чувстват излъгани и да си поискат обратно парите, че могат да претендират и за обезщетение за причинени морални щети.

Защото, господин Михнев, такива стаи за гости в луксозни хотели, категория 4-звезди няма.

Това, което Вие показвате на снимката, по-скоро изглежда като потвърждение на предоставената от колегата GAD информация:

Спане по 10-12 човека в стая, за момичетата без климатик, на нарове, на два ката
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
      Аз предлагам да не се заключва темата за да може всички да видим до къде ще стигне наглостта и безочието и да преценим дали въобще си заслужа да пишем в този форум, който напоследък се превзема от няколко психопата. Аз съм на крачка от това да спра да пиша завинаги. Гнус ме е от това, че деля интернет страници с боклуци.
      +10
      ... to be continued

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
        всякакви такива лешояди, които дойдат да ми искат пари със сърцераздирателни обяснения как не били стигали парите за горките дечица, ще бъдат гонени с шутове! Такива търгаши и боклуци друго не заслужават!
        ................

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
          ................
          Нямам проблем да добавя и това към горния цитат. Вървят в комплект.

За мене хора, които печалбарстват за сметка на деца-сираци, инвалиди и всички други хора в неравностойно положение, заслужават дори по-силни думички.

Ако някой се асоциира с такива хора и се чувства обиден, това не е мой проблем!

Ако някой не ми харесва мнението, съжалявам, но това мнение имам, това изказвам. И нямам намерение да питам компетентни органи за разрешение да го направя.

Е, като имам предвид заплахите, които вече успях да получа, може и да "бера ядове", но все някак ще се оправя ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Като един съвсеем страничен читател в този форум искам да вметна че ако не друго поне доводите на V93 и търпението с което го е написал заслужават адмирации, човека спокойно може да си вади хляба и като адвокат )) Е признавам че и мене ме издразва по някога че има мнение по повечето въпроси , но да си призная / не че го защитавам / те не са лишени от здрав разум......А колкото до обидните квалификации и срама ......ама засрамете се моля ви се !!! Поздрави на всички и наздраве
            подпис : Драги ми смехурко;))

Коментар

Добре де, възможно ли е винаги когато ме няма за известно време веднага нещата да почнат да излизат от добрия тон.

Без значение за какво става въпрос езика и формата на изказа тук е важна. Знаете колко държа на отношението и уважението към събеседника без значение дали е прав или крив.

Заключвам темата и предупреждавам всички пишещи в нея да бъдат особено внимателни. Моля не ме принуждавайте да вземам мерки които никак не ми харесват.

Разговарях лично и с двете страни в спора. Това което смятам за правилно е да дам право на още едно мнение на GAD който ясно и точно да изложи тезата си без емоции и тогава ще дам право на disem и derhunter да отговорят.

Оттук насетне в тази тема ще бъдат публикувани само мненията на GAD, disem и derhunter.

И двамата ще трябва да ми изпратят мнението за публикуване на Лично съобщение а аз ще ги публикувам в заключената тема. Всеки да си прави изводи от това което е написано. Помолил съм и двете страни да изложат аргументите си ясно, точно и без епитети и обиди. Темата остава за справка и за това всеки да си вади изводите които смята че са верни и правилни.

Всеки друг опит да се отвори нова тема по въпроса ще бъде санкциониран.
              VPetrov.photography

Коментар

disem:
                След разговор с Тони (GAD) стигнахме до заключението, че и двамата сме избързали с изказванията и реакциите си. Лично аз се извинявам и на него и на всички които неволно съм засегнал. Искам да кажа че в организирането на курса вложих цялата си енергия с убеждението, че е за добро и продължавам да вярвам, че е така. Отново ще кажа, че никога не съм взимал от никого никакви комисионни или рушвети. Съжалявам, че някакси се е стигнало да това убеждение.
                Тони, още веднъж - ИЗВИНЯВАЙ приятелю!

derhunter:

Във връзка с разразилата се тук дискусия искам да кажа следното:С условията във договора бяха запознати всички
                които са изявили желание да отидат на курса в Гърция.Не
                знам откъде и как Тони е решил че от надница 16 Е.!!!! ние
                прибираме 10!!!Не ми се иска да казвам тук колко евро и лева
                съм в минус ,но това едва ли има значение.Всеки сам преценява
                колко може да загуби.А относно работата на" неговият човек "-
                на бара не съм видял някой да работи повече от 8 часа , вкл.
                и той.А за пиенето на бара след работно време единственото
                условие беше персонала да не заема местата около самият бар.
                Бях там известно време с тях и не съм имал случай да не са
                позволили на някой да си седи по масите.Вярно че някои от
                условията се промениха в движение/стаите за спане/ но на
                нарове никой не е спал.Това са си нормални легла,имат си
                баня,климатик и тв.което го разкараха по тяхно си решение.
                Местният персонал живее при по-лоши условия.На тези на
                които не им хареса се прибраха в Б.Г. всичко което са си
                изработили им бе платено.Никой никого не държи насила там.

Тони имаш ми телефона,ако има някакви проблеми обади се
                ще ги решим.

GAD:
                След проведения ни разговор вярвам на Севдо абсолютно, макар и на съвсем емоционална основа. Чувствам, така нещата, защото този човек ги преживява съвсем истински и е искал да направи добро. Имах съмнения, че са прибирали по 10Е на ден от дете, което ме накара да отправя обвинения, макар и единствено морални. Юридически децата са подписали договор за надница от 6.7Е на ден, за разлика от поляците, които са получавали по 16Е. Но това е предложил самият собственик(грък) в началото на Севдалин. В последствие е предложил на децата същата оферта, ако останат да работят при него, без ангажименти към българският организатор. В момемта от 21 деца са останали там 8, седем момчета и едно момиче, което също е искало да си тръгва, но е нямало с кой. Децата които се прибраха последни, са го направили за своя сметка(60Е), тъй като не им е бил осигурен обещаният транспорт. Иначе са получили заплатите си в пълен размер, макар и с известни перипетии по отношение на последните 5 дена. Остава открит въпроса с поисканите пари за застраховки и др. разходи на стойност 50Е поискани след преминаване на границата и неупоменати в договора, че са за тяхна сметка. Както и това, че договора е подписван само на гръцки, без копие за работника.
                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X