Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инверторен климатик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Инверторен климатик

Първоначално публикуван от teneketo Преглед на мнение
    Колеги,няма невъзможни неща:От 4г. се утоплявам с един климатик Mitsibishi инвертор 50 апартамента е 120кв.м. мезонет ,единственото неудобство е че вратите на жилището са постоянно отворени
    Би ли си снимал последните два януарски/февруарски сметки за ток. И под Утопление какво разбираш? 15 градуса макс в стаите далече от климатика? Колега, нямам навика да Убиждам, а и тук това не се толерира, но ти си голям будала. Освен това с незнанието си си готов да направиш будала и човек, който очевидно не може да си го позволи.
    @Модераторите: моля не ми трийте мнението. Човекът или е отявлено несведущ, или не му пука за разходите.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение

Явно говориш за "колона или "дъкт", което си е безмислено, ако тая 50 -ца я разбиеш на 4 броя дванайсетки!

Три-четири 12-ки е винаги по-добре от една 50-ца - за приблизително еднаква покупна цена.Ще си отопляваш жилището ефективно и не съм сигурен че ще е по-скъпо.При мен ситуацията е подобна, но двете стаи са точно една срещу друга и коридора е около 2,5м., климатика е 13-ка и е срещу вратата.В хола без проблем зимата е 25* а в детската 20-22*, там включвам и духалка да помага понякога.Сметки за ток до около 120лв., като лятото плащам 60-70лв.Така че според мен по-добрия вариант е климатик във всяко помещение отколкото един голям "някъде".
      Голям колонен става за голямо помещение, но само за него.Най-добре 1 помещение=1 климатик.
      Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Преди години като реших да мина на климатици, хора от бранша ме посъветваха да се спра на Фуджицу или Митсубиши(обаче Електрик, а не Хеви Индустри) Така и направих - една инверторна 12ка Фуджицу за хола и една обикновенна 9ка Митсубиши за спалнята. Но това като и да е. Практиката показва че и много други марки работят.
        Друго искам да споделя. За мен на първо място, най-големия дискомфорт на климатиците през зимата идва от усещането за движение на въздуха. Какво мислите, ако вътрешното тяло се монтира някъде по-ниско, да речем под прозорец? Какви отрицателни ефекти може да има, освен вдигането на прах. Имам предвид ако се използват само за отопление.
        Другото което ме дразни е, че все пак, нощно време се чува как работят. Дори да вземем само когато включват и изключват, пак се чува пукане от разширяване на материала им. Сигурно ще си помислите че съм голям нервак

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
          Преди години като реших да мина на климатици, хора от бранша ме посъветваха да се спра на Фуджицу или Митсубиши(обаче Електрик, а не Хеви Индустри) Така и направих - една инверторна 12ка Фуджицу за хола и една обикновенна 9ка Митсубиши за спалнята. Но това като и да е. Практиката показва че и много други марки работят.
          Друго искам да споделя. За мен на първо място, най-големия дискомфорт на климатиците през зимата идва от усещането за движение на въздуха. Какво мислите, ако вътрешното тяло се монтира някъде по-ниско, да речем под прозорец? Какви отрицателни ефекти може да има, освен вдигането на прах. Имам предвид ако се използват само за отопление.
          Другото което ме дразни е, че все пак, нощно време се чува как работят. Дори да вземем само когато включват и изключват, пак се чува пукане от разширяване на материала им. Сигурно ще си помислите че съм голям нервак

Колега, ако Фуджицуто ти е шумно, то хората с Мидея, Осака и т.н направо да ги изхвърлят ... - това в кръга на шегата разбира се.Опитай как е на "нощен" режим - sleep, quiet или нещо подобно, не знам на Фуджицуто как точно се казва "тихата" функция за през нощта.

За ефекта на движението на въздуха-опитай други настрийки на скоростите на вентилатора и клапите.Аз например съм си задал различни за зима и лято, подбрах ги опитно според това как ми е най-комфортно.Не мисля, че е добра идея да сваляш вътр. тяло до пода - производителя го е проектирал да е до тавана.За подов монтаж климатиците са съвсем други, конструкцията е по-различна.Виж посочения линк, има няколко ръководства за монтаж в които са показани минималните отстояния от таван, стени и т.н.
          http://v-clima.com/download_tech.php
          Дано да съм бил полезен.
          Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
            .... Какво мислите, ако вътрешното тяло се монтира някъде по-ниско, да речем под прозорец? Какви отрицателни ефекти може да има, освен вдигането на прах. Имам предвид ако се използват само за отопление.
            Не е проблем да се монтира по-ниско, само дето ще изглежда .... не на място ... Има си вътрешни тела за подпрозоречен монтаж. И трябва да се направи "маслен трап" на тръбния път ако вътрешното тяло е по-ниско от външното. А колкото до шума, спасението е или скъп безшумен климатик или тапи за уши...
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Е как така ниско? Ами лятото?

Коментар

Имам предвид че ги ползвам само през зимата. Лятото даяня на топлина, ама на студ не
                Фуджицуто наистина е тих на бавния режим на вентилатора.
                Проблем е в спалнята където е Митцубишито. Вярно е, че шуми различно и при различно полжение на жалузите, но нощем пак си се чува. Но с това вече съм се примирил. Жалкото е, че когато ги купувах се поциганих и не взех инверторната им 9ка, която за момента беше най-тихия климатик на пазара. Но така е, като до момента нямах реален опит с климатик.
                И все пак, усещането на движението на въздуха, за мене си остава най-големия минус на климатика.

Коментар

В никакъв случай не взимай рециклирани климатици. Ние така се излъгахме навремето:
                  6 месеца гаранция
                  Единият изкара 2 месеца в следващите 3 месеца се борихме с фирмата да ни го ремонтират/сменят. На 5-тия месец си наехме адвокат и дойдоха да го ремонтират. Тя зимата свърши... Следващата зима изкара още 2 месеца.
                  От КЗП ни казаха, че се занимават само с проблеми със стоки първа ръка, за втора ръка... студена вода.

Препоръчвам ти да си сложиш във всяка стая климатик и да си държиш вратите отворени - по-добре е от колкото обратния вариант.
                  Ние се отопляваме с 2 климатика митсубиши хеви индъстрис - 3 стаи. Доволен съм от температурата - 25* и от сметките - климатиците ни харчат 40-60лв/месец - като 60лв е януари когато е -10/-15*.

П.П. Преди климатиците трябва да сложиш енерго-спестяваща дограма и топлоизолация. След това може и климатици да сложиш - ако все още има нужда.
                  Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    ... А колкото до шума, спасението е или скъп безшумен климатик или тапи за уши...
                    Ами то Фуджитцу-то си е от скъпите-остава да пробва тапите за уши

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      Е как така ниско? Ами лятото?
                      Какво лятото? Няма да ти духа във врата, а в краката или както си го настроиш
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Какво лятото? Няма да ти духа във врата, а в краката или както си го настроиш
                        Да и главата ще ти се поти, като след лютиво шкембе!

Коментар

Друго ако не стана поне ме разубедихте да си вземам рециклиран климатик и да го слагам в коридора, което беше първоначалната идея.
                          Сега ще мисля каква марка да бъде.
                          Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                          Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от Константин (stankovich) Преглед на мнение
                            Друго ако не стана поне ме разубедихте да си вземам рециклиран климатик и да го слагам в коридора, което беше първоначалната идея.
                            Сега ще мисля каква марка да бъде.
                            Ух втора ръка - може, но само от приятел, който го е ползвал и му имаш доверие... иначе не

а колкото до марката - аз се изказах вече само съм забравил да спомена, че мнението ми важи за всички започващи с фуджи

Коментар

В къщи ползваме, вече ще бъде трета зима две "Митсубишита"- 12-ка и 9-ка,купихме ги нови и сме много доволни...миналата година при най-студеното сме плащали около 150 лв. с двата климатика, но както и сега включен, в хола, ще го изключа на първи април....променям само градусите...през деня като сме на работа ги държа на 18 градуса,който се прибере първи качва температурата на 22-24....никога на съжалявам, че ги купих..това е второ жилище и 4 и 5-ти климатици от този вид и продължават да работят супер.
                              LZ3YG

Коментар

Истинската марка климатици е Мицубиши,всичко друго е компромис.Повече пари са,но има защо.Замислям се,че такава инвестиция се прави веднъж на 6-8 години(може и на повече),не жали пари,никога няма да са достатъчни.

поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X