Ползвам за отопление вкъщи климатици Фуджицу от 15 години. Е, първия го смених след 12 години работа - вентилаторите му се скапаха, но компресора беше ОК. Но все още имам един 15 годишен. Сега имам няколко различни, за различните помещения. Ползвам само инверторни от 4-5 години и не съм имал проблем. А тока спира почти всяка нощ.
Повечето фирми дават на изплащане - та вземете по-добре 2-3 климатика, с тях ще регулирате прецизно температурата. Най-голям кеф е в банята - аз спя на студено, ама сутрин в банята обичам да ми е топло. Програмирам го да топли само сутрин.
5,6 години почти нон-стоп ползвахме Хаер,закупен във Варна от магазина срещу бившето хале "Шипка" (има възможност за собствен лизинг).Те тоя климатик толкова мъки отнесе,и на топло и на студено,че и градушка му надупчи външното тяло.Абсолютно никакви оплаквания.В новият апартамент сме с 2 CHIGO-та -единият е пушка ,ама другият жална му майчица нищо не става от него,ни на топлене ни на охлаждане-сака си ревизия.За мен Хаер и Осака са най-задоволителните откъм качество и цена.
Тези двата модела са най-ниското стъпало на качеството. Правят се за най-ниска възможна цена, сбор от изостанали партиди компоненти, няма два с еднакви части. Направо тото.
Коментар