Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инверторен климатик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Инверторен климатик

Твърдо против монтажа в коридора! Ще го надуваш на високи температури за да вкараш топло в стаите. Да, но вратите са ниско, както спомена някой и температурата в коридора достига лесно зададената без да минава много топлина към стаите. Машината се самоограничава и ти тракаш зъби. Не прави тази грешка!

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
      То тогава трябва да си разпродадем електроуредите и да не ползваме никакви електроуреди,то токовите удари не вредят само на климатиците,а на всички електроуреди които са включени към електрозахранването.
      Не... Инверторите са нещо като "неимунизирани", оголени "индианци", спрямо токовите удари!

Апропо, за да се вдигне малко заведата над тия прословути инвертори - нищо повече от предварително завишена мощност, с нищо по-различна от стандартната, но се активира при недостиг на номиналната!

За сметка на това - свръх деликатна електроника и компресор, в пъти по-скъп!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
        Не... Инверторите са нещо като "неимунизирани", оголени "индианци", спрямо токовите удари!

Апропо, за да се вдигне малко заведата над тия прословути инвертори - нищо повече от предварително завишена мощност, с нищо по-различна от стандартната, но се активира при недостиг на номиналната!

За сметка на това - свръх деликатна електроника и компресор, в пъти по-скъп!
        Бях останал с впечатление, че разбираш от климатици, та се чудя с какъв акъл ги пишеш тези неща против инверторните климатици.Сигурно има понякога проблеми с моделите от нисък клас, но за качествените и доказали се модели/марки не съм съгласен.Примери всеки може да даде много.
        Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Един приятел беше казал: Ако ставаше с един климатик в коридора, защо са ти монтирали радиатори във всяка стая, а не един голям радиатор в коридора
          Grand Cherokee WJ 4.7 V8
          Това е положението.

Коментар

Ползвам 3 климатика.
            Две от стаите ми са преходни, отоплявам ги с Елит 24/ка.Струята на вентилатора е насочена директно към вратата за другата стая, иначе стопляне няма.Винаги има осезаема разлика в температурата на двете стаи.Този ми е първият климатик, монтирах го преди 7 години.Като цяло съм много доволен от него, но се оказа, че вътре всичко му е марково-компресор митсубиши, външно и вътрешно тяло хитачи, електрониката май беше тушиба- сбирщайн!Едва прената зима му направих профилактика-почити спря да топли-питата на вътрешното тяло се беше задръстила, а иначе си му мия филтрите три-четири пъти годишно.Тъща ми си купи също елит , но година по-късно-изкара си гаранцията и му гръмна компресора...
            Другите два - Хаер и Хитачи-като цяло съм доволен и от тях, но те отопляват отделни помещения.Хитачито малко ме дразни - много шумно включва-успява да ме събуди.
            Относно сплит системите/май така се казваха/-едно външно тяло с две или повече вътрешни тела/, когато аз търсих климатик , имаше само митсубиши и то втора ръка, на цена колкото два нови инверторни...няма смисъл.
            На работа сме с така система на даикин-с 4/и вътрешни тела- никак не съм доволен, зимата не топли достатъчно, много е чувствителна към токови удари.
            Относно топлене на коридора , а чрез него всичко останало, смятам че няма да се получи.
            П.П от както се отопляваме с климатици, разходите за ток намаляха осезаемо.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              Твърдо против монтажа в коридора! Ще го надуваш на високи температури за да вкараш топло в стаите. Да, но вратите са ниско, както спомена някой и температурата в коридора достига лесно зададената без да минава много топлина към стаите. Машината се самоограничава и ти тракаш зъби. Не прави тази грешка!
              Абсолютно вярно. Освен това се увеличава доста тръбния път, което допълнително сваля КПД-то. При работа в режим студено ще е по добре, тъй като студеното слиза долу. Един климатик си е за едно помещение.
              Диян Димитров

Коментар

Първоначално публикуван от sunny88 Преглед на мнение
                Абсолютно вярно. Освен това се увеличава доста тръбния път, което допълнително сваля КПД-то.
                Сваля, ама друг път!
                Дължината на тръбния път се отразява в нищожни стойности! Малко повече триене на течната фаза..

Инверторите са хубави машини, няма спор, но са като засукани хубавици, спрямо дървените стандартни и ЕВТИНИ работяги!

Това,за което говорех колега l.m е че много хора си въобразяват, че инвертора изразходва по-малко енергия!

Няма такъв филм! Просто инвертора изравнява синусоидата на режима вкл./изкл., но с цената на по-голяма инвестиция и практически подмяна на климатика при "пробив" в техниката!

Само да вметна - всички климатици са машини за активна намеса там, където пасивната е пренебрегната..

С днешните К-стъкла и при качественна топлоизолация, която не дърпа ток, климатика е напълно излишен! Справка - я да ми каже някой видял ли е в Германия висящ по фасадата "сплит", дето бръмчи и плюе течности по главите на пешеходците?
                Тази картинка се вижда в Индия, Китай, Бразилия, България, абе навсякъде, където хората нямат пари за пасивна защита на жилището!
                Последно редактирано от Volk; 08-10-11, 15:31.

Коментар

..... - я да ми каже някой видял ли е в Германия висящ по фасадата "сплит", дето бръмчи и плюе течности по главите на пешеходците?
                  Тази картинка се вижда в Индия, Китай, Бразилия, България, абе навсякъде, където хората нямат пари за пасивна защита на жилището!
                  Примерът ти е "леко" неудачен поради простата причина, че в Германия (а и не само там) поради климатичните особености почти няма нужда от климатици и затова няма и интерес. Доскоро и в серийното производство на немски коли нямаше климатик. Освен това ако някой ентусиаст реши да си монтира климатик на фасадата ще отнесе и доста кисела глоба, затова всички "битовизми" - простори, кюнци, климатици и т.н. са във вътрешните дворове или от задната страна на къщата. За принципа на работа на инверторите няма да коментирам. Има специалисти тук, които могат да го направят много по-добре от мен. Само ще ти кажа, че дължината на тръбния път оказва голямо влияние върху работата на машината(практическо наблюдение). А, че добрата изолация и остъкление вършат добра работа, спор няма.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Сваля, ама друг път!
                    Дължината на тръбния път се отразява в нищожни стойности! Малко повече триене на течната фаза..

Инверторите са хубави машини, няма спор, но са като засукани хубавици, спрямо дървените стандартни и ЕВТИНИ работяги!

Това,за което говорех колега l.m е че много хора си въобразяват, че инвертора изразходва по-малко енергия!

Няма такъв филм! Просто инвертора изравнява синусоидата на режима вкл./изкл., но с цената на по-голяма инвестиция и практически подмяна на климатика при "пробив" в техниката!

Само да вметна - всички климатици са машини за активна намеса там, където пасивната е пренебрегната..

С днешните К-стъкла и при качественна топлоизолация, която не дърпа ток, климатика е напълно излишен! Справка - я да ми каже някой видял ли е в Германия висящ по фасадата "сплит", дето бръмчи и плюе течности по главите на пешеходците?

Че израсходва по-малко ток е неоспоримо, но и че инвестицията надали ще се изплати също е вярно.Просто са по-икономични, надеждни и най-важното-топлят добре и при мн. ниски температури.А че не висят в Германия по фасадите е вярно-поне много по-малко от тук.Газта им спрямо в БГ е смешно евтина, в повечето сгради има централна климатизация и т.н.Важен момент са и енергоефективните им сгради.
                    Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

и аз съм леко скептичен към идеята голям климатик в коридора, особенно 35-ца митсубиши за 1700+ лева...
                      слагай си един конвектор адакс в коридора и една 12-ка фуджитсу в другата стая(12-ка щото е на същата цена като 9-ката около 1300 с монтажа) и си свиркай!
                      Що фуджитсу?? качество като дайкин и митсубиши на по-добра цена заради това, че са произведени в чехия, 2 години гаранция без задължителна профилактика, безшумни, висок коп. Имам 3 такива и съм страшно доволен!

Коментар

Още един глас за това, че климатик в коридора не е удачно. Имаш прекалено много повърхности, които отопляваш, а само 2кв.м. площ към стаите (ако приемем, че вратите към тях ще са нонстоп отворени. Моята прогноза е, че съседите над теб ще са най-облагодетелствани от този монтаж

Коментар

Първоначално публикуван от tk3c-pyce Преглед на мнение
                          Още един глас за това, че климатик в коридора не е удачно. Имаш прекалено много повърхности, които отопляваш, а само 2кв.м. площ към стаите (ако приемем, че вратите към тях ще са нонстоп отворени. Моята прогноза е, че съседите над теб ще са най-облагодетелствани от този монтаж
                          и енергото

Коментар

Колеги,няма невъзможни неща:От 4г. се утоплявам с един климатик Mitsibishi инвертор 50 апартамента е 120кв.м. мезонет ,единственото неудобство е че вратите на жилището са постоянно отворени
                            It's too bad that everyone who has a solution on everything is at home commenting on the internet.

Коментар

Ударил си грешен клавиш.. Не се "утопляваш", защото щеше да си жител на страната Утопия, а се "отопляваш"!

Това е майтап, да не се вържеш..

Явно говориш за "колона или "дъкт", което си е безмислено, ако тая 50 -ца я разбиеш на 4 броя дванайсетки!

П.С. На руски "утоплю" означава да те удави някой.

Коментар

Само дето две 12ки са на цената на една 50ца...
                                Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                                Mercedes w212 E350 4matic
                                Ducati Monster 600
                                O888795575

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X