Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За и против брачните договори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За и против брачните договори

Мнението на Пенка се покрива с моето почти 1:1.

И аз съм старомоден, и не приемам за нормално 2/3 от семействата да се развеждат след някоя друга година. Какво се случва с децата на такива родители-предстои да видим, но според мен нищо хубаво няма да се получи. Затова и по-горе писах да се забрани на такива двеойки да имат деца. Естествено,ч е е пресилено, няма как да стане, но добре илюстрира мисълта ми.

А как допреди 30-50 години почти всички бракове са си изкарвали до смъртта на единия партньор? Нима тогава характерите са били по-еднакви, та не са се карали? Вярно, господствал е патриархатът, и жените са отстъпвали, но факт е, че развод се е получавал много трудно.

А съвременните договори и тинтири-минтири са просто едно издребняване на сегашния свят.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      ...

А как допреди 30-50 години почти всички бракове са си изкарвали до смъртта на единия партньор? Нима тогава характерите са били по-еднакви, та не са се карали? Вярно, господствал е патриархатът, и жените са отстъпвали, но факт е, че развод се е получавал много трудно.
      ...
      Тука е ключът! Преди 50 г. не са управлявали жени с промити от реклама мозъци! Не че сега управляват де... просто семействата на практика не се състоят! И има повече нещастни и самотни хора... не мрънкам, просто това е моето наблюдение! Заробването е много по-голямо зло от евентуалната самота!

Коментар

... и не приемам за нормално 2/3 от семействата да се развеждат след някоя друга година.
        Приемаш или не за съжаление това е факт!

А съвременните договори и тинтири-минтири са просто едно издребняване на сегашния свят.
        Напротив!Точно обратното!
        Последно редактирано от maxxx; 04-03-11, 13:57.

Коментар

Мнението на Пенка се покрива с моето почти 1:1.

И аз съм старомоден, и не приемам за нормално 2/3 от семействата да се развеждат след някоя друга година. Какво се случва с децата на такива родители-предстои да видим, но според мен нищо хубаво няма да се получи. Затова и по-горе писах да се забрани на такива двеойки да имат деца. Естествено,ч е е пресилено, няма как да стане, но добре илюстрира мисълта ми.

Жените не отстъпват, Кольо, не им е заложено генетично.Жените замълчават и пак правят каквото са си наумили.Имаш съпруга, напий я и я питай какво мисли за отстъплението от собствените й позиции.
          За другото със задните години си прав донякъде, но и тези "здрави клетки на социализъма", пръкнаха бая боклуци като техни продължители на рода, т.е. не всичко е било така, както изглежда и отражението е видно.

п.п.би ли се опитал да наложиш патриархат, след като го намираш за удачен в семейния живот, в днешно време?
          Сигурно е тинтири-минтири брачният договор за теб, аз лично смятам, че случайни работи на този свят няма.Количествените натрупвания и т.н/на доста хора им писнало да са виме и взели да мислят в една посока, това касае и двата пола - мърлячите, търсещи застаряваща влюбена дама да я окъпят посред зима и да отворят прозорците не са се свършили/.
          Дай Боже да ги надиплиш и синовете ти също, покрай теб.Зажени ли се някой от тях за скромно, бедно и гърдесто девойче, ти първи ще извадиш писалката.
          ...или като едно време, кокошката на дръвника и главата на земята, да си мисли снахата кое как...
          Последно редактирано от maxxx; 04-03-11, 13:55.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            Като ще са формално канализирани договорености, нека са такива докрай. Както писах, като е казано едно - следва две.
            "Едно"-то е свързано с очакване на нещо приятно и , едва ли не, вечно. Казва се заради традиции, заради близки и приятели, които стават съучастници, а често и само по инерция.
            "Две"-то - с нещо, за което не е лесно да мислиш в такъв момент. Даже е нормално да откажеш да го допуснеш И като ти го натика половинката в носа, може и да срещне реакция като на Пенка

Коментар

Привет колеги темата е много интересна и според мен чисто философска, имам мнение по въпроса с анкетата но нещо останах озадачен към въпроса на анкетата има се в пред вид сключване на гражданси брак /това си е един вид договор/ или пред брачен договор и двете понятия са коренно различни по простата причина ,че има последователност .Често срещам думите Брак и Любов в темата ,хайде брака има някаква обща и не толкова разширена дифиниция но я ми дифинирайте въпроса що е това Любов и вечна ли е тя ?

Коментар

Би било добре да се пооправи анкетата: "За и против брачния договор" и отговори 'Да' и 'Не' .Предлагам или да се махне "против" или отговорите да са поне "за" и "против". В сегашния вариант звучи безсмислено.
                Та ще гласувам против брачния договор, стига еднозначно да разбера 'де да сложа отметка! Според мен този договор, в какъвто и вид да е, създава повече негативи.

Единствения договор, който бих желал да сключа е с "дядо Боже" , другите са "вързване на гащи..." ,така че всеки да си решава.

Желая на всички брак по любов, а не брак по....... договор.
                Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Една "дама" щяла да се притесни ако и изтърся предложение за изясняване на отношенията в началото... Ама хич не се притесни да ми изтърси апартаментът да е на нейно име и да не се притеснявам! Хич не се и притесни да купи 2 имота без мое знание и да ми сервира, че трябва да ги плащам!
                  Вече няма да досаждам и да споменавам за трети път, че не говоря теории, а преживени неща...
                  Не ме е яд, като се мъчат да ме пързалят... яд ме е като си мислят, че съм се хванал!
                  Мани, не мога да си представа ако се бях подлъгал какъв ад щеше да е...
                  Като стана въпрос защо преди 50 г. не са били така нещата - ами съвременните жени си самоповярваха! Може да я убедиш, че прави глупости и че няма да стане - колкото може да убедиш пиян, че е пиян.
                  п.с. да не забравя - родителското тяло на няколко пъти ме привиква да се стягам и да си поемам кръста, т.е. брака. После като се разтикаха нещата - признаха, че съм бил прав! Времената вече са други!
                  Последно редактирано от Rabin; 04-03-11, 15:21.

Коментар

Привет!
                    Максе напълно съм съгласен с теб...
                    Мой приятел наскоро се ожени...с договор...
                    Прав е Макса, че ако имаш, а другия няма и свестни гащи на задника си ще се замислиш...особено в днещно време...
                    Пък на авера неговата подписа договора...къде ще иде...
                    Ако жената до теб те обича и е с теб заради самия теб ще подпише...без странични и глупави доводи...
                    Никой не спомена като статистика, че в 2/3 от днешните разводи са виновни жените...
                    Я да ви видя тия дето сте против тоя договор как ще живеете ако знаете, че Стойчо сега е в банята, а бившата ви е приспала децата и...в апартамента дето вие сте го правили...
                    Аз мисля, че договор си требе...
                    Последно редактирано от hun_ter; 04-03-11, 15:16.
                    Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                    .................................................................................................
                    Е. Абу

Коментар

Е, нали ще ставаме американци, т. е. ще се кланяме на материалното пред всичко друго - Защо не? О, грешка, европейци щяхме да ставаме, но то е същото... Не случайно в чл. 38, ал. 1 от СК е записано, че този договор касае само имуществени отношения..., вероятно защото самото му подписване показва, че между съпрузите, "неимуществени" отношения просто не са възникнали. Защо да не превърнем брака в търговско взаимоотношение? Това е най-прекия път да му се измисли и някакъв данък - напр. печалба от съпружеската имуществена общност. Така или иначе брачният договор в по-голямата си част ще уреди отношения след развода. Но обяснете ми моля Ви - какъв е този брак, който се сключва с идеята, че ще последва развод? Как да тълкуваме родените през време на такъв брак деца - като част от търговското предприятие по ТЗ или като бъдещо несигурно събитие по смисъла на ЗЗД? Ето и някои предложения - При изневяра - неустойка! Семеен секс - само с предварителен договор! Вечеря - след представяне на мостра и оглед на вещта! Даване на пари в семейството - невъзможно поради непреодолима сила! Раждане на деца - важат правилата като при договор за изработка; Гледане на турски сериал - води до непозволено увреждане и пр....

Коментар

Първоначално публикуван от popov308 Преглед на мнение
                        Е, нали ще ставаме американци, т. е. ще се кланяме на материалното пред всичко друго - Защо не? О, грешка, европейци щяхме да ставаме, но то е същото... ...
                        Именно оттам дойте тъпия модел на консуматорското общество, рекламо-сапиенс и пр. зарибявки за слаби умове... Ама българите са видели 2 и 200, не се лъжат лесно.
                        Предложи вариант - всичко да се остави в ръцете на жената при всяко положение - ОК ли е според теб? В момента така са нещата по default.
                        Oсвен това с безумните такси брак и развод - държавата третира нещата точно като търговско дружество, не си далеч от истината!

Коментар

Всъщност, в момента държавната такса за развод е между 25 и 50 лв. в зависимост от вида на производствто. Останалото са адвокатски възнаграждения и евентуални такси за присъдена издръжка и делба на общи вещи. Каква е таксата за сключване на брак аз не знам, но със сигурност разходите по "поене на роднините" са много повече. В България бракът е евтин... съществуването му е скъпо!

Коментар

Първоначално публикуван от popov308 Преглед на мнение
                            Всъщност, в момента държавната такса за развод е между 25 и 50 лв. в зависимост от вида на производствто. ...
                            Важен е принципа! Всеки трябва да може да си го позволи! Търговското взаимоотношение, наречено брак. И всичките му възможни имуществени взаимоотношения, за които говорим. В брачния договор (хартийката, узаконяваща брака) за любов и дума не се отваря! Пък вие все за нея се хващате!

Коментар

Колеги, разбрах ви - наплашени сте, изстрадали сте, или сте се нагледали на страшни случки.)) Искате, ако се минете да се жените, жената да ви подпише черно на бЯло, че като ви разлюби, няма да ви обезкости съвсем. Аз пък, лично, никога не бих се занимавала с такива хартийки, нито бих посъветвала сина ми да го прави и продължавам да мисля, че ако ми / му го предложат, по-добре е такава връзка просто да не се осъществява. Обществото ни явно е болно. Отношенията между половете явно са достигнали задънена улица. Изумена съм от толкова негативизъм, натрупан срещу жените. Не оспорвам нито опита, нито гнева ви, нито страховете. Просто ми е тъжно за вас.

Коментар

Първоначално публикуван от hun_ter Преглед на мнение
                                Ако жената до теб те обича и е с теб заради самия теб ще подпише...без странични и глупави доводи...
                                Привет!
                                Не е хубаво да се самоцитирам ама е на налага се...
                                Нищо лично...
                                Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                                .................................................................................................
                                Е. Абу

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X