Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За и против брачните договори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За и против брачните договори

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
    ..............
    Между другото, на мен ли така ми се струва, или по темата пишат само мъже. Защо ли.....
    Защото селските сметки са приоритет на "нежния" пол...Животът и практиката го доказват постоянно - примери колкото щеш...
    Аз съм твърдо против. За мен любовта и сметките са несъвместима комбинация.
    животът е магия !
    X5 3.0d

Коментар

Това е квинтесенцията на темата-Любов и договор са несъвместими неща.
      Мисля, че още е валидно най-главното правило за добро, здраво и щастливо семейство-любовта.
      И да си правиш сметка преди да заживееш с "любимия" човек как ще делите печката и климатика издава липсата и.

За добро или лошо светът стана по-търгашески, и във всичко се търси облагата, и как да не се минем. И неизбежно се стигна до брачните договори. Които според мен са точно обратното на любовта като основание за основаване на семейство.
      Ако някой заживявайки с друг предварително си мисли как и кога ще се разделят-работата е отекла още в началото. И на такива трябва да им се забрани да правят деца...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Гласувах с "да" в смисъл "за".
        Според мен по-важно, обаче, е какво пише в този договор.
        Естествено, тук не става дума за "подялбата" на детето/децата/.
        Никой не се жени с мисълта, че ще се разведе, но нещата се променят.
        Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
        ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          ...
          Ако някой заживявайки с друг предварително си мисли как и кога ще се разделят-работата е отекла още в началото. И на такива трябва да им се забрани да правят деца...
          Ние се чудим как да разкараме кривите пръсти на институцията под завивката - ти сега искаш още намеса...
          Като как може да знаеш дали бъдещата ти съпруга няма да хване първия боклук, когото да доведе да пуши в твоя пепелник. След като те изгони, естествено! От дома, който си изплащал с цената на невероятни лишения (в общия случай).
          Как да се доверя на закон за брака, който безрезервно ме оставя на улицата независимо от вината и обстоятелствата? На практика така се получава. Изобщо, понякога чак ме е срам докъде сме стигнали...
          Мъжът от глава на семейство в миналото се е превърнал в безправна работна сила и нищо повече. Нищожен процент от хората около мен изградиха свестни семейства. Никой не става по-щастлив от чиновническа воля в личния ти живот...
          Последно редактирано от Rabin; 04-03-11, 10:43.

Коментар

Това е квинтесенцията на темата-Любов и договор са несъвместими неща.
            Мисля, че още е валидно най-главното правило за добро, здраво и щастливо семейство-любовта.
            И да си правиш сметка преди да заживееш с "любимия" човек как ще делите печката и климатика издава липсата и.

За добро или лошо светът стана по-търгашески, и във всичко се търси облагата, и как да не се минем. И неизбежно се стигна до брачните договори. Които според мен са точно обратното на любовта като основание за основаване на семейство.
            Колеее, ами ако си отиде любовта? При двамата или само при единият...какво правим?
            Те и затова стават брачните договори, да защитят интересите на всички участници в семейството.
            А не да воюват години след като са се разделили реално...знаеш, не всеки приема достойно загубата.

Коментар

Категорично ЗА!!! Два пъти съм се женил и каквото ми е минало през главата не пожелавам и на най-големия си душманин!!!

Коментар

Имам сключен брак от 2001.Но съм против,от гледна точка за децата помогат да се извлекат ползи,когато се водят с един родител(документално).Прост пример(но те са много такива) с детските градини,ако е с един ще намерят място аз чаках 10месеца.Те всички цигански майки се водят се водят самотни и влачат помощи,щото един родител неможе да храни 4-12деца......Абе човек като подписва трябва много да мисли и да чете и малките буквички.

Коментар

Четейки мненията, се убеждавам, че бракът вече е отживелица и не изпълнява никаква обществена роля. Обаче не мога да разбера едно: как да се оправят страничните хора за отношението им към двойката съжителстващи? Не ме касае лично, защото имам един сиН и той е старомодно женен, но гледам мои познати, които се чудят като какво да броят поредната приятелка на синовете си, с която те живеят. Та се чудя...ако живеят заедно от един месец - ясно, още е много в началото, ама от 3, или пък от половин година...Всъщност кога се разбира за какво става въпрос?

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
                    Четейки мненията, се убеждавам, че бракът вече е отживелица и не изпълнява никаква обществена роля. Обаче не мога да разбера едно: как да се оправят страничните хора за отношението им към двойката съжителстващи? Не ме касае лично, защото имам един сиН и той е старомодно женен, но гледам мои познати, които се чудят като какво да броят поредната приятелка на синовете си, с която те живеят. Та се чудя...ако живеят заедно от един месец - ясно, още е много в началото, ама от 3, или пък от половин година...Всъщност кога се разбира за какво става въпрос?
                    Бракът не е отживелица, просто се е изкривил в откровена форма на заробване на мъжа.
                    Не разбирам въпроса ти... какво има да се оправят страничните хора? 7 г. съм живял на семейни начала, и както се подразбира - и това дълго време няма значение.
                    п.с. понеже не е единствения опит да заживея като човек - в цялата работа виждам повтаряща се система. Освен атаката отвътре (половинката) - започва координирана атака и отвън по всички флангове. Роднини, родители и познати. Всички без изключение очакват първата ти работа да е да се появяват децата, 30 г. ипотечен заем, както и робовладелски отношения с настоящия ти началник.
                    Очаква се и цялостно забравяне на всякаква форма на почивка и "харчене на грешни пари". Започват яростно да ти се пробутват заеми за ремонт на апартамента (от 20 000 лв. нагоре).
                    Щото видиш ли се правело веднъж в живота. Честно казано ми стана приятно колко хора са склонни да ми дадат пари. Като стана въпрос, че бих ги вложил в мой си бизнес, а не в дрънкулки - всички доброжелатели с парите изчезнаха яко дим!
                    А, да не забравя - доводите на доброжелателите са "така казаха по телевизията" и "домът е най-сигурната инвестиция"!
                    Повтарям, че в този филм съм участвал повече от веднъж.
                    п.с. за малко да пропусна култовото "бягаш от отговорност!". Ако не приема доводите на телевизията и загрижените роднини!
                    Последно редактирано от Rabin; 04-03-11, 12:11.

Коментар

Доста радикално становище.
                      Тези влюбените, с две хубави дечица, които след петата година се сменят за шевове по главата в спешното, по-добрия вариант ли са?Иначе влюбени - два дена сех, два бох.
                      Само не ми казвай, че пиша за инцидентни случаи, щото няма да прозвучиш сериозно.
                      Ако искаш, пусни и анкета:"Любовта между съпрузите след 10/15 години брак", като не бъркаш уважението към партньора с горещи чувства, които дефинираме като любов.
                      В този ред на мисли, който смята, че е преценил, че това е човека, когото може да обича и уважава до живот, брачният договор няма какво да го смущава или притеснява.
                      Естетствено продължение на договорните отношения/брака също е договор/, както беше упоменато по-горе.
                      Ако визираш двама шмекери, които гледат кой кого да прецака след три месеца, това е друг въпрос, но мисля не него си имал предвид, създавайки тази анкета.

п.п.с или без договор, децата са друга тема, понеже когато се сключва брак/с или без договор/, тях ги няма/в повечето случаи/.Приказката "Родители не се избират" не е дошла от нищото и сигурно не от хубаво.И те не влизат в графа хладилник или ДВД, понеже не се знае ще ги има ли от конкретните съпрузи и колко ще са евентуално.Да не кажа и от кого, ама такъв стана живота, с тия претъпкани автобуси и трамваи, ...

Коментар

@rabin, става въпрос дали страничните хора - родители, приятели и т.н.да се отнасят към поредната приятелка/приятел само любезно, или като към човек, с който ще има по-сериозни отношения. Знаеш ли в какви конфузни ситуации се мятат хората, като всичко е толкова относително? Сещам се например, че моят син преди години имаше една приятелка, с която поживя 2-3 месеца. Не знам тя как е мислела, но аз не броях нещата за сериозни и съответно, като ми дойдеха на гости, се отнасях любезно, но ...някак незаинтересовано, повърхностно. Тя пък се е обиждала от това. Е, аз откъде точно да знам като живее с някоя, колко ще изкара с нея, колко са сериозни отношенията им и съответно - аз дали да се отнасям към нея като към негова жена, или като към поредното момиче? Та такива "дъртешки" размисли ме налягат и сега, гледайки мои приятели как се чудят какво имат насреща си, като им дойдат младите на гости.

Коментар

@rabin, става въпрос дали страничните хора - родители, приятели и т.н.да се отнасят към поредната приятелка/приятел само любезно, или като към човек, с който ще има по-сериозни отношения. ....
                          Бракът не прави нещата по-сериозни. 2/3 се разпадат. Единственото, което гарантира е, че ще плащаш издръжка на жена ти с новия и любовник. Ако не дай си боже! Под издръжка визирам не мизерните 60 лева, а сериозните прехвърляния на собственост покрай имотните разправии...
                          Пед очите ми са терзанията на колеги фриленсъри. Някои бяха попаднали на женища и последните бяха окупирали доста сериозни финансови постижения. Синът на един колега даже го възпитаваха като момиче. Жена му беше тотално откачила! Да не дава Господ да видите мъж в такава дилема.
                          Последно редактирано от Rabin; 04-03-11, 12:21.

Коментар

Уф! Наплашихте ме от такива жени - стръвници. Сега има да го мисля сина ми...Но това с предбрачния договор пак така някак ми изглежда сакато - представям си: предложение за брак, цветя, пръстенът в шампанското, целувки и т.н. ...и изведнъж "мм...а тука адвокатът ми е спретнал едно договорче; какво ще кажеш да му ударим бързо по един подпис, че да си лягаме))" Не знам, признавам си, че съм старомодна, но нещо не си го представям това как става. Ако аз тръгна да се женя (а това е безусловно свързано с влюбване) и избранникът ми даде за подпис нещо подобно...сещам се за няколко неща, които няма да напиша, защото не са като за дама, пък и тук може и деца да четат)) Всеки случай - гарантирано ще го запомни!

Коментар

... избранникът ми даде за подпис нещо подобно...сещам се за няколко неща, които няма да напиша, защото не са като за дама. Всеки случай - гарантирано ще го запомни!
                              Е това е истинска либофф!
                              На мен ще ми е по-кофти да му/и кажа тези думи от П.Д.
                              Бракът не е само цветя и рози,а е и поле на дипломация.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                                Договор с трета страна може да има и когато страните са две И без да са в правни отношения една с друга, пак могат да са солидарни по договор с трета.
                                Вече защо им е договор с третата е друга тема.
                                Не става въпрос за конкретни "айдукатски" и изобщо юридически постановки, а за принципни положения и комплексен мироглед: Като ще са формално канализирани договорености, нека са такива докрай. Както писах, като е казано едно - следва две.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X