Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За и против брачните договори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За и против брачните договори

Вземам повод за тази тема от една друга в спама.
    Интересно ми е кой какво мисли за тези договори?
    Аз естествено си имам мнение, но няма да го казвам отсега за да не задавам тон на темата. Нека всеки да си каже какво мисли за договорте сключвани преди брака.
    84
    За
    60.71%
    51
    Против
    39.29%
    33
    Има ли желание-има и начин!

От: За и против брачните договори

Пълен фарс! Напълно в тон със свременното консуматорско общество.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

За! Абсолютно!
      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Свате,самия граждански брак си е вид договор...Гласувах с ,,не'' .Знаеш защо.Просто не съм се женил...И така правят половината двойки.После няма влачене по съдилищата,делби...Ако реша,взимам си бохчата и си тръгвам.Или си взимам всичко и я гоня...Зависи...Абе да не се стига до там.
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Кольо, решили сте да провокирате членовете на форома, след като много ясно сте дали Вашето мнение, относно семейството в една друга тема. Моето мнение е: предбрачният договора и брачното свидетелство са обществено признати форми за хора, които априори доверие си нямат. След като си взел решение с главата , която не променя обема си от от хормоните, то казаната дума има силата на закон и това е важно. Всичко останало е въпрос на желание и взаимни компромиси, но без лъжа. Тя убива всичко, много повече, отколкото самата истина.

Коментар

И там писах и тук ще напиша. Договора не може да противоречи на действащото законодателство - следователно е безмислен.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Коле, понеже си женен си мисля, че май се притесняваш, че Витарката не те слуша и искаш да и сложиш хомота с договор преди брака. Това е майтап, а иначе е въпрос на избор. Като гледам как се облизват ученичките, а и не само те по всяка по-лъскава кола... голяма част от "любовта" в настоящето е мотивирана материално, а щом е користна има нужда от договор.
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Щом бракът поражда и санкционира имуществени отношения, според мен е правилно те да бъдат уредени и с по-прецизен договор.

Преди време един приятел на баща ми изгорял така със собствено наследствено жилище. При развода, съдът дал на шавливата булка това жилище, защото имали две деца (на 1 и 3 годинки) и тя удобно заживяла с любовника си в него, при положение, че е можела да отиде при майка си. Мъжът пък се тътрил по квартири до навършване на пълнолетие на децата. Така решил съдът. Ако имаше предбрачен договор дали не е щяло да бъде друго!?

Баче Коле, ще се въздържа от гласуване защото не ми става ясно ако на така поставения въпрос „за и против” отговоря с да за кое ще се отнесе за „за” или за „против”, респективно за отговор не. То е малко като „какво ще пиеш – ракия или вино - да ” (умишлено пропускам „- и бира.”) Така че ако се прецизира…
                JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
                  Щом бракът поражда и санкционира имуществени отношения, според мен е правилно те да бъдат уредени и с по-прецизен договор.

Преди време един приятел на баща ми изгорял така със собствено наследствено жилище. При развода, съдът дал на шавливата булка това жилище, защото имали две деца (на 1 и 3 годинки) и тя удобно заживяла с любовника си в него, при положение, че е можела да отиде при майка си. Мъжът пък се тътрил по квартири до навършване на пълнолетие на децата. Така решил съдът. Ако имаше предбрачен договор дали не е щяло да бъде друго!?

Баче Коле, ще се въздържа от гласуване защото не ми става ясно ако на така поставения въпрос „за и против” отговоря с да за кое ще се отнесе за „за” или за „против”, респективно за отговор не. То е малко като „какво ще пиеш – ракия или вино - да ” (умишлено пропускам „- и бира.”) Така че ако се прецизира…
                  Е за тва,Маноле,за да се ожениш и да се обесиш акъл не трябва...Учи се от чужди грешки.
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                    Свате,самия граждански брак си е вид договор...
                    ...ама не между съпрузите. Това е важната разлика.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      ...ама не между съпрузите. Това е важната разлика.
                      Да бе Ясене.Аз не съм юрист.Затова виж и остатъка от това,което си цитирал.Ако се разделим (недай Боже ) по моя вина,ще и оставя всичко и ще започна отначало.Без да ме интересуват договори.Обаче ако си ритнем канчетата по нейна вина...баджанака да си я гледа.Ама няма да ми пърди на дивана,да гледа мачовете на моя телевизор ,да си студи биричката в моя хладилник и...да не ставам вулгарен...
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Гласувах с "не", като приех че това е отговора, предназначен против предбрачните договори.
                        Всъщност не съм против тях, а само не ги подкрепям.

Подписването на такъв договор за мен означава недоверие и несигурност в партньора.
                        Моето мнение е, че ако не познаваш добре човека с който искаш да прекараш живота си, или не си сигурен в него, или имаш съмнения и опасения за евентуална бъдеща раздяла, или...
                        ... значи това не е правилния човек.
                        www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
                        0898777327

Коментар

Твърдо Да. Договорът реално гарантира до голяма степен женитба по любов, а не по интереси(финансови) стига да е написан добре и без шантави клаузи. Още един плюс е, че спестява много нерви и пари по адвокати при евентуален развод.
                          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                          Телефон - в профила!

Коментар

Може би Да/Не трябва да се промени на За/Против щото и аз май се обърках :>
                            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

За мен брака не е договор и никога няма да бъде !Скоро ще се женя и даже не съм и помислял за такова нещо ......
                              Лудак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X