Tака както се заформи темата да си рекна и аз ,че от газираното най-много обичам загорката , обаче като иде реч за високоалкохолни напитки предпочитам да ги употребявам с трапезна вода , което не значи че ако няма трапезна вода няма да пия водка
Аз предпочитам да редувам няколко марки минерална и изворна вода. Тъй като живея в полите на Странджа планина, ходя понякога лятото и си пълня големи количества изворна вода от кладенчета. Няма гаранция че е добра , но пък има страхотни вкусови качества.
Озонираната вода се приготвя чрез продължително озониране на неминерализирана вода. Нейното приложение е познато още по време на Първата световна война като силно дезинфектиращо средство.
В днешно време масово се използва за дезинфектиране на различни материали в хранително-вкусовата промишленност и медицината. Озонираната вода за медицински цели се прилага чрез жабурене, поглъщане на дозирано количество, капково приложение при процеси в носните или ушните кухини, силен дезинфект върху раневи повърхности, вагинални промивки или клизми.
Озонираната вода се прилага при следните заболявания:
възпалителни процеси на лигавицата на устната кухина;
парадонтоза;
остри и хронични процеси в носоглътката;
синузит;
гъбични процеси в устната кухина;
възпалителни заболявания на хранопровода и стомаха;
гастрит и язвена болест;
хеликобактер пилори, познат като основна причина за язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника;
дезинфектиране на рани;
вагинални промивки при възпалителни заболявания на генаталиите, бяло течение, гъбични заболявания, цистит.
Забележка: поради нестабилност на озонът, озонираната вода има максимална трайност до 48 часа след производството. Необходимо е съхранение при температура 3-10 градуса.
У дома, пием най-често чешмяна вода, филтрирана през кана Брита. Освен това, ползваме много и най-разнообразни безалкохолни напитки (вкл. по малко бира ).
В службата, от около една година насам, имаме апарат за вода, а там - какво наливат, си знаят само от фирмата - доставчик.
Когато ходим из страната за по-дълго време, задължително си возим с нас по една 10 л. туба минерална и трапезна вода (обикновено - Клевър, която е просто търговска марка, но се произвежда от фирмите, които са най-разпространени на пазара), като за целта си носим и помпа.
Лятото бира, зимата вино. Вода рядко, ама не я подбирам много много. Чешмяна си пия и то от чешмите в едно село в община Симеоновград - (там имаме село и водата в чешмите е забранена за пиене, че нещо имало из нея) ама от време на време си я пия и още съм си жив, само малко от време навреме откачам, ама това едвали е от водата. Чешмяната вода в Стара Загора също не е много добра, ама аз ако я докарам до там пари за вода да давам в бутилка... аз ако отида за вода до магазина как ще си купя вода а не бира.
Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Мда. И пак всичко потъва в кабалистиката.
Бий науката, важен е гламура!
Ако в науката няма Бог, Стефане - значи е лъженаука.
А какво ще "дефинираме" за Бог, "научна" формулировка, като емпирическа категория, същностно познание или като вътрешно усещане и т.н. е друга тема.
Ако не си убеден или не знаеш, че водата например "носи" информация или реагира на "влияния", вкл. тонове, вълни или вибрации, с определена честота, т.е. музика "проблема" си е твой. Нарочно използвам кавички, защото може да има различни интерпретации на думите, в друг контекст. Дори и Хендел е писал "Музика за водата", ще се очудиш от ефекта и. Да, водата е жива. Ние сме вода. За съжаление има и "мъртва" вода. Но това пак е друга тема... Сорри за спама.
Последно редактирано от ivied; 13-12-10, 14:26.
Причина: музика за водата
Ако в науката няма Бог, Стефане - значи е лъженаука.
А какво ще "дефинираме" за Бог, "научна" формулировка, като емпирическа категория, същностно познание или като вътрешно усещане и т.н. е друга тема.
Ако не си убеден или не знаеш, че водата например "носи" информация или реагира на "влияния", вкл. тонове, вълни или вибрации, с определена честота, т.е. музика "проблема" си е твой. Нарочно използвам кавички, защото може да има различни интерпретации на думите, в друг контекст. Дори и Хендел е писал "Музика за водата", ще се очудиш от ефекта и. Да, водата е жива. Ние сме вода. За съжаление има и "мъртва" вода. Но това пак е друга тема... Сорри за спама.
Някой ако се чуди http://www.youtube.com/watch?v=z6iwAZU4oHc Това е първата част от документален филм за водата. В замунда го има целия.
Аз се чудя, че доста гледам има, как не пиете вода . Та ние сме 70% вода, изразходваме доста от това количество, съответно трябва да го възтановяваме. Повечето лекари препоръчват да се пият по 1-2 литра на ден.
Иначе конкретно по темата, ами в повечето случай някаква минерала, че чешмяната ни не е особено добра, инак пия всякаква.
Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...
Стефане, такъв изотоп на Радона няма. Иначе, аз упорствам да пия топлата вода от централната софийска баня - добре зная, че не я греят на въглища, там долу. Малко алфа-активност е полезна за организма.
Вероятно 222 - от него има повечко. Стефан е много се е впрегнал на радона, защото не се е разхождал с брояч в тухлена сграда. Пий на воля, аз ти разрешавам.
Коментар