Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква вода пиете?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Каква вода пиете?

Изворна вода с кристална чаша + сребърни стружки за да сме сигурни, че водата е годна за пиене?
    Публикувайте отговор

Коментар

Семейството ми пие чешмяна прекарана през филтрираща кана от години. Доволен съм и много ми харесва на вкус и цвят.
      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Знам, че водата трябва да се редува минерална и изворна, защото почти е без значение дали ще пиеш различни минерални води или една и съща, като изключвам целенасоченото им консумиране с цел лечение. Не искам да прозвочи ката реклама ама тази вода http://www.devin-bg.com/ я водят една от най-чистите в цяла европа.

Коментар

В Шумен пия изворна от 2 извора. Във Варна от магазина различна минерална или трапезна. Преди 11 години се преместихме в ново жилище и след година на мен, а след година и половина и майка ми ни откриха камъни в бъбреците и според лекаря най-вероятно е от все още неизчистените от пепелака и пясъка тръби. От чешмяната вода която от време на време пия като няма друга редовно ми става лошо. Най-добре според мен е от извор, но проверен. Преди няколко години от една от чешмите в Шумен започна да тече топла вода и пенсионерите се редяха на опашки да пълнят защото била миинерална, а се оказа, че е спукана тръба за парно, хората бяха сложили табели, че е негодна за пиене но човешката простотия е безгранична.
          Най-слатка е водата сутрин след препиване с бира предната вечер.
          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
          Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от eka Преглед на мнение
            Аз съм чувал че е същата само че е филтрирана и с по ниска минерализация.
            Tрапезната вода е такава.Филтрирана и бутилирина.На Драев брат му прави такава.
            На мен ми харесва трапезната вода и гледам да консумирам такава.
            RAV 4
            F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
              Абе хора, що се абите - в България 99% от водата в чешмата е годна за пиене и не се отличава много, да не кажа хич от бутилираната "изворна" вода! Плащате за бутилка, етикет и печалба на бутилиращия!
              Точно!Те си продават бутилките!
              Животът е толкова прекрасен!JEEP Grand Cherokee 5,2

Коментар

Редуваме трапезна и минерална. Най- ми допада Девин. От чешмата във Варна и не помислям да пия. Само като видя какво се утаява в чашата и ми се отпива.
                Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Аз вода пия главно през нощта и на сутринта. Както някой по-горе каза-от мързел почти само чешмяна. Мирише на застояло, но това е от тръбите в блока. За почти 30 години нито камъни в бъбреците, нито някакви болести.
                  И семейството пие такава, и те не се оплакват. ДА знаете, че колкото повече се пазите-толкова повече предразполагате организмите си към изнежване и разболяване.
                  А най-вкусната вода която съм пил е на село-там има сондаж на доста голяма дълбочина, и се ползва вода само оттам. През лятото като "жабясам" и пия от тази вода е невероятен кеф.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Вода не пия!
                    От бутилираните залагам на Горна баня. Слабо минерализирана, много полезна и много пивка.
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Аз да ти кажа:
                      Вода не пия! Защото има един цитат на велик човек, който казва: Водата не утолява жаждата, веднъж я пробвах!
                      Предложението ми е:
                      1. Натурален сок от Хмел - Бира
                      2. Натурален сок от грозде - Вино
                      3. За много дехидратирани хора натурален сок от царевица - Jack Daniel's
                      LZ1HKW
                      Реглаж на преден и заден мост
                      My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Бе, не си прав, пшеничната вода по я бива. Хем стои бистра кат изворна, хем не смърди на уиски.

Просто вода разбира се. Чешмяна. Или това, на което му казват "трапезна", то е същото - нискоминерализирана. Т.е. - не минерална. Виждали сте филтър за какви да е течности, и буклука, от който се задръства. Е, като пиете минерална вода, така става с бъбреците ви. По чешмите нарочно пускат безминерални води. Че някъде водопровода е гнил, е друг въпрос.
                        И не дай боже - топли минерални води. Те освен всичко друго, са и прилично радиоактивни. Основно радон-60. Да се пие може, но си струва поне три дни преди това да стои в отворени съдове, някъде далече от хората. Да се изветри, и вятъра да го отнесе. Че е по-тежък от въздуха.

"... Губить людей не пиво,
                        Губить людей вода ..."
                        От вода не се изтрезнява, не се занимавайте с глупости. По тия земи шкембето е измислено отдавна.

Коментар

Водата е една част любов и две части благодарност!
                          http://www.plovdivmedia.com/10903.html

Статията е малко профанизирано написана в стила на нашите медии, но...

Световноизвестният японски професор Масару Ямото
                          Книгата му „Тайните послания на водата”, в която описва опитите, вече се е превърнала в световен бестселър. „Трябва да обичате водата и да разбирате какво представлява тя. Водата - това сте вие!

Експериментирайки, японският професор е станал по-религиозен. „Водата е послание на Бога - уверява той. - Съвременната наука отрича съществуването на Бога. Но аз не съм учен в класическия смисъл на думата. Обикновен човек съм”.

От мен - няма как водата от тръбопроводите преминаваща през и под хиляди сгради в градовете да е заредена положително... За това на някои места, сред природата е заредена по друг начин. Важно е и съзнателно да се отнасяме, с любов и уважение към водата. Това сме ние!

П.П. Той предлага и няколко прости неща, с които всеки човек може да е здрав и в същото време отговорен към баланса на цялата планета. Първото е да пием "добра" вода, второто е да слушаме хубава музика и, трето, да имаме позитивно съзнание.
                          Има и друга много интересна "теория": http://www.snews.bg/63209.html
                          За която, уви, нека всеки сам да си направи изводите. Но, няма нищо случайно или изолирано...
                          Последно редактирано от ivied; 12-12-10, 02:29. Причина: и друга теория

Коментар

Мда. И пак всичко потъва в кабалистиката.
                            Бий науката, важен е гламура!

Коментар

Жулиета, най-добре изворна ако има наблизо до вас такава Дани нека налива от нея в стъклени съдове.
                              ITC Level 1 Certified Thermographer
                              Infared Certified™
                              Certified Home Inspector

Коментар

Когато се задържа в София наливам от Горна баня, когато пътувам в колата винаги имам 2-3 празни тубета по 10 литра и в зависимост от маршрута си наливам от определени извори от години. И по Родопите и от Хисар - Момина сълза, например.
                                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X