Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си опазя електромера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да си опазя електромера?

Случката е следната.
    Около Великден тази година дошли на вилата от Енергото да подменят счупеният ни електромер, който си виси на стълба на улицата. Не бил работил от 4 месеца,
    чудно как така пък си плащахме сметките и нямаше проблем.
    Месец след това идва сметка за 1200 лв и след хиляди разправии и нерви, получихме обяснение, че това било наказателна глоба, че 4 месеца сме крали ток
    Комисията за защита на потребителя, още докато изслушваха за какво иде реч, попитаха дали е вила, защото това било масово.
    След консултация с адвокат се разбра, че от дело няма никакъв смисъл.
    Ще си платим глобата, НО...

Как да си предпазя електромера сега ?
    Ако заварим капака, ще има ли проблем?
    Някаква метална скоба ?

Или "да стрелям на месо" ?

От: Как да си опазя електромера?

А той не е ли собственост на енергото? Извън имота е и нямаш никакво отношение към него. Включително и не отговаряш за опазването му. Как да няма смисъл от дело?! Що за идиотизъм?!
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

+1.

Коментар

Не сме били сигнализирали, че не работел.
        Когато са дошли да го сменят само са казали, че го сменят, че имал проблем и дядо ми, лека му пръст, разписал протокола и толкова.
        Проблема е, че за периода на "кражба" нямаме никакви фактури пристигнали.

До колкото разбрах от хора работещи в чез, техниците ходят само по сигнал за смяна на електромера.
        Е кой да ги е викал , като не сме ние? Проблеми с комшиите нямаме !

Коментар

Изобщо, електромерите по закон отдавна са собственост на разпределителните дружества. Потребителят, обаче, има задължението да се грижи за тях с "грижата на добър стопанин" и това важи за всякакви прибори за търговско измерване (ток, вода, газ) - били те свои (като водомерите) или на търговеца (като електромерите).

Как ти се вменява грижата за нещо, което е на улицата и не е твое, е интересен въпрос, но въпреки това е залегнало в нормативната база. А, да - вече не можело електромерът да е у дома, трябвало да има свободен достъп до него - върви го опазвай при тази схема.

Коментар

И проблем с неидващи фактури също няма как да е ваш. Не идва покана за плащане - не плащате. Я си питайте друг адвокат. А и във форума има. Защо не вземат отношение...
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Това с неработещ електромер ми е познато, но случая е на 180 градуса. Тъй като във вилата ми никой не живее и се посещава средно 1 ден седмично е практика тока да се засича през няколко месеца в тази част на селото, като инкасатора се е разбрал с хората тъй като е вилна зона и всички имат минимални сметки. След извесно време около година баща ми отива да плаща събралата се сума от около година и се оказва, че трябва за 14-5 месеца да плати някаква минимална сума за първите 2 месеца защото на електомера му се е прецакал дисплея от слънцето и не е можело да бъде засечен и е сменен с нов. Не сме плащали никакви наказателни такси или за смяната на електромера.
              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
              Телефон - в профила!

Коментар

Стреляй на месо, ама в Енергото! Дори не са доказали кражба. Презумпция за виновност? Ебаси, някои да ползват и не плащат, а други да плащат заради цялата махала, без да са ползвали! Аз глобата не бих я платил, и ще се разходя по всички инстанции, вкл. телевизиите. Всъщност, те ли ти препоръчаха този "адвокат"?
                Вчера даваха как глобяват от НОИ, защото НОИ не си оправили софта на осигуровките.
                (@№$*& №# )_&*%*(*$&@%№@$
                Последно редактирано от Rabin; 24-11-10, 07:54.

Коментар

Неприятното е ,че за да обжалваш каквото и да е пред ЧЕЗ първо трябва да си платиш сметка,глоба и т.н. и след това да подадеш жалба.Иначе стоиш без ток.Ако инкасаторът е минавал всеки месец е щял да забележи за увреденият електромер.Обаче те не отчитат всеки месец.Малко са и няма смогване.Ти не си го видял,защото си плащаш,а и не е твоя грижа.С две думи пред ЧЕЗ няма невинни.Имат ли загуби ги плаща клиента.Просто си наблюдавай електромера редовно и ако има нещо нередно информирай ЧЕЗ веднага.И не е вярно,че не можеш да ги осъдиш.Важно е само какъв точно протокол е разписан при замяната на електромера.

Коментар

Адвоката, си е наш разбира се.
                    В случая, ние сме за клатене, защото не си пазим всички документи, фактури и не си четем договорите.
                    Партидата се води на името на дядо ми, за подаване на жалба само лично.
                    Сега стана и съвсем сложно, преди месец почина и прехвърлянето на партидата съвсем се забатачи.

Както и да е, сега всички сметки за ток,вода и т.н. по папки с дати и така.

Въпроса ми беше дали мога да си укрепя паянтовата кутия в която седи електромера.
                    Защо твърдят че бил удрян.

Коментар

Електромера не се ли намира в метална кутия,наскоро изнесен от къщата на "границата на собствеността"?Ако е така то за да стигнеш до него трябва да отвориш две врати.Първата е лесна,дори трябва да имаш ключ,защото там са главните предпазители и ако изключат трябва да можеш да ги вдигнеш.Има втора метална преграда,която трябва да пази електромера от намеси и би трябвало да е пломбирана.

Коментар

Не знам как е с ЧЕЗ, но тук, след като електромера е на улицата, си е проблем за ЕВН. Така или иначе, ключовете от таблата са си при тях.

Ако сложиш нещо допълнително, да не ревнат после, че затрудняваш достъпа и пак да ти лепнат глоба?

Не съм подстрекател, но преди няколко години ми писна и наритах един идиот, в съвсем буквалния смисъл, оттогава проблеми нямам. Освен честите "примигвания", но там вече само с едно ртане не става
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Като ги осъдиш ще ти платят разходите по делата с лихвите. Злоупотребяват с вродената ни търпеливост, "да свикваме".

Коментар

Това да не се пращат фактури е масова практика.
                            Едномесечното отчитане на много места не съществува, а ако го имаше щяха да установят повредата навреме.
                            До преди известно време нямаше случай енергото да е осъдено, но сега май не е така.
                            Осъди ги за това, че те наричат крадец, в случай, че тази дума е употребена в мотивировката на наказателната сметка.
                            Както каза един колега преди мен кражба не е нито установена, нито доказана - иначе по тази логика утре могат да решат да те обявят за убиец.
                            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                            ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                              ....... защото не си пазим всички документи, фактури ...
                              Венци, моля те прати ми ИТН номера ти за въпросния електомер на лични .......
                              Георги Танев (0+)
                              Land Rover Discovery 1 300 TDi
                              Land Rover Club Bulgaria
                              0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X