Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си опазя електромера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да си опазя електромера?

юрист съм но нямам конкретен поглед върху подобен тип дела, занимавам се с друг тип материя. След като си си плащал редовно сметките, защо да си виновен. Ако е бил неработещ ел.мера как са ти начислявали плащане и на основание на какви показания. Пък после излиза че не работел и служебно ти начисляват за 4 месеца. Нещо не се връзва у ЧЕЗ. Почвай си ги със жалбите и то навсякъде където се сетиш. Пък те да доказват останалото.
    Успех
    Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Добре де как установиха че четири месеца не е работил ? Нали всеки месец минава инкасатор да го отчита ?
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Добре де как установиха че четири месеца не е работил ? Нали всеки месец минава инкасатор да го отчита ?
        .Имаше някъде в договорите точно къде беше границата на собственост ( мисля че предпазителя беше).От там нататък адвокат мисля че може да се справи.Лошото е че не става да се откажеш (и да не пащаш глоба съответно) докато върви делото, освен ако не е вила където не живее никой.Последно време чувам все повече за споразумения-като на бит пазар.
        П.П.Впредвид напрежение в мрежата в къщи, точно аз не трябва да давам съвети но ....
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Благодаря на колегата за оказаното съдействие

С подписването на протокола за замяна на електромера се признаваш за виновен
          НИКОГА не подписвайте нищо и не се съгласявайте.

Коментар

Пиши навсякъде и по всички институции, за които се сетиш!
            Няма да повярваш, че бившото Енерго ми е връщало 10 лв (хаха) за това, че поради тяхна вина, часовника за "дневна" и "нощна" тарифа бе с 12 часа разлика и съм се набутвал яко, мислейки, че се топля на "нощна"... Снимай, пиши, жалби - всичко в боя. Не са толкова велики, колкото се мислят.
            Публикувайте отговор

Коментар

По темата.
              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Аз пък успях да ги осъдя EVN и ми върнаха около 3500лв. плюс лихвите,след като се опитаха да ме прецакат по подобен начи(след около 3 години дела и обжалвания)но ако са си попълнили правилно протоколите почити нямаш шанс,защото за всичко са се подковали яко в общите условия на компанията,за които никой си няма хабер ама всеки ги е разписал.Там е проблема,ако ние двамата с теб сключим договор,ще се разберем за условията ама с монополиста дори не знаеш с какво си се съгласил когато са ти пуснали тока.При мен имаха глупоста да не си попълнят правилно документите,така,че моя съвет е да търсиш грешки в процедурата им.

Коментар

Какво означава преизчисляване при максимални киловати и какви пропуски трябва да се търсят в протоколите?
                  Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от iopy Преглед на мнение
                    ...защото за всичко са се подковали яко в общите условия на компанията,за които никой си няма хабер ама всеки ги е разписал.Там е проблема,ако ние двамата с теб сключим договор,ще се разберем за условията ама с монополиста дори не знаеш с какво си се съгласил когато са ти пуснали тока.При мен имаха глупоста да не си попълнят правилно документите,така,че моя съвет е да търсиш грешки в процедурата им.
                    Точно там е разковничето. Дават ти общите условия - ако искаш ги чети. Като не си съгласен с тях, не подписвай договор. Съответно нямаш ток. И стигаме до задънена улица. Няма кой друг да ти достави електроенергия, така че ако щеш.
                    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                      Какво означава преизчисляване при максимални киловати и какви пропуски трябва да се търсят в протоколите?
                      Всякакви:грешна дата или адрес ,липса на подпис на присъствал или свидетел и всичко друго написано некоректно.
                      А това,че могат да изгърбят всеки който НЕ КРАДЕ го усетих и аз.
                      При мен са ги изпратили специално да намерят проблем,защото заведението което стопанисвам беше в ремонт от 15.07 до 15 .08 и съответно двете ми сметки за ток бяха наполовина.Ровиха,ровиха и накрая решиха,че клемата на едната фаза преди електромера била нагоряла и съответно не е отчитала МОЖЕ БИ ПО НЯКОЕ ВРЕМЕ.Аз естествено до там нямам достъп,тъй като е пломбирано и ме увериха,че въобще намам отношение към всичко това,освен това в момента било ок и те ще си го отремонтират,само трябвало да им разпиша протокола за ремонта..и после като при колегата отивай доказвай,че нямаш сестра,идва ти сметката от 3500 лв. и бягай да играеш,така е защото в общите условия съм се бил сагласил ако отктрият някъкав проблем поради който да се отчита по-малко дори да не си виновен ти начисляват колкото искат за последните 6 месеца...готино а.

Коментар

Първоначално публикуван от iopy Преглед на мнение
                        клемата на едната фаза преди електромера била нагоряла и съответно не е отчитала МОЖЕ БИ ПО НЯКОЕ ВРЕМЕ.
                        Това е технически неиздържано. Ще отчита всичкия ток, който е успял да мине.

Те така могат да спрат тока за една две седмици и после да решат да те натоварят и с това, което не е отчетено през тази седмица.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Това е технически неиздържано. Ще отчита всичкия ток, който е успял да мине.

Те така могат да спрат тока за една две седмици и после да решат да те натоварят и с това, което не е отчетено през тази седмица.
                          одеве по новините съобщиха за един, който УЖ крал от е.Он и го глобили сумати и пари, но човека оспорва до дупка и сега е.Он му дължи 24000лв... идеята е, че електромера е собственост на е.Он и те са си длъжни да си го стопанисват и че никой друг не е отговорен за състоянието му, освен собственика му... дали ще издържи и пред ВАС - ще се разбере много скоро...

http://www.btv.bg/news/bulgaria/stor..._energoto.html

Коментар

Живо се интересувам от темата тъй като се очертава моето семейство да стане жертва на ЕОН. Миналата седмица техните техници са "открили", че електромера в един от нашите апартаменти е бил манипулиран. В какво точно се е състояла манипулацията не можаха да ми обяснят съседките, които са били извикани като свидетели, понеже и двете са на преклонна възраст и нямат никаква техническа култура. Протокол естествено нямам, за да прочета сам. Интересното е, че апартамента се води на дядо ми и същия от 10 години си живее на село. Сметките за ток (от 1 хладилник включен от време на време и евентуално ако ползвам терена за задоволяване на долни страсти) са от порядъка на 5-6-10лв, плащат се редовно и са си такива през последните 10 години. Затова ми е интересно каква сметка ще дойде на края на месеца и на каква база ще бъде извършена корекцията. Принципно не ми пука дали ще спрат тока и дали ще се съдим. Просто ми е яд, когато някой се опитва да ме изнудва и то с протекциите на държавата. Ако е сам човек знам как да го измисля, ама в енергото много паплач мамка им.
                            Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Живо се интересувам от темата тъй като се очертава моето семейство да стане жертва на ЕОН. Миналата седмица техните техници са "открили", че електромера в един от нашите апартаменти е бил манипулиран.
                              Електромера в апартамента ли е или има табло ВЪВ входа, от където става отчитането на потреблението за съответния апартамент?

В моя случай бях наснимал таблото (имаше пак съмнения за манипулиране), което е на стената на сградата и ясно си личяха серийни номера на електромера, пломби, заключалки. Въпреки всичко ми вкараха въпроса: "Как да разберем, че това табло е на ЧЕЗ-Плевен?" (в случая). След като разсмърдях случая (включително и в интернет) разбраха, че серийния номер го имат някъде по тефтерите и смениха песента...
                              Ако се закучи историята с мнимото "манипулиране" и нещата тръгнат на зле - намери си някой съдебен експерт да ти ти напише едно мнение (около 100 кинта се вътриш) и после ги вкарвай в съда...
                              Публикувайте отговор

Коментар

Живо се интересувам от темата тъй като се очертава моето семейство да стане жертва на ЕОН. Миналата седмица техните техници са "открили", че електромера в един от нашите апартаменти е бил манипулиран. В какво точно се е състояла манипулацията не можаха да ми обяснят съседките, които са били извикани като свидетели, понеже и двете са на преклонна възраст и нямат никаква техническа култура. Протокол естествено нямам, за да прочета сам. Интересното е, че апартамента се води на дядо ми и същия от 10 години си живее на село. Сметките за ток (от 1 хладилник включен от време на време и евентуално ако ползвам терена за задоволяване на долни страсти) са от порядъка на 5-6-10лв, плащат се редовно и са си такива през последните 10 години. Затова ми е интересно каква сметка ще дойде на края на месеца и на каква база ще бъде извършена корекцията. Принципно не ми пука дали ще спрат тока и дали ще се съдим. Просто ми е яд, когато някой се опитва да ме изнудва и то с протекциите на държавата. Ако е сам човек знам как да го измисля, ама в енергото много паплач мамка им.
                                На мен скоро ми смениха електромера защото имах съмнения, че отчита повече. Присъствах на проверката в метрологията - но нищо (в нормите си беше) сега с новия сметките са ми значително по-малки спрямо същия период на миналата година...
                                Та по случая - прочетох доста и се оказва, че дори в метрологията да открият манипулация, те могат единствено и само да кажат колко % е тя и обикновенно пишат "допълнително поставен мост с резистор еди какъв си между еди кое си и еди кое си и така се намаля отчитането" или "механично остранени Х на брой зъбчета, с което се манипулират показанията с еди колко си", но забележете, те не остраняват "проблема" и не правят проверка на електромера след това... и така няма реално доказателство за нищо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X