Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си опазя електромера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да си опазя електромера?

Не съм измислил какъв ще ми бъде мотива за разрешителното за взривни дейности и затова не съм дошъл още, но усилено роня барут от кибритени клечки...
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
      Не съм измислил какъв ще ми бъде мотива за разрешителното за взривни дейности и затова не съм дошъл още, но усилено роня барут от кибритени клечки...
      в този ред на мисли, името на темата би бил добър мотив

Коментар

При мен резултата е, че все още няма дело. От E-OН се възползваха от някаква вратичка в закона и искат като ответник по делото, същото да се води във Варна, понеже централата им била там. Е, Варна все пак е по-добре от Дюселдорф, както можеше да поискат. Не че имам нещо против да се разходя до там, но ми куца нещо немския.
        В крайна сметка вчера дадох още един хонорар на адвокатката ми, за да внесе нова жалба и делото да се гледа в шуменския съд. С последните промени в закона имам такова правно основание и еонаджийските адвокати ще го д... на шуменска земя, колкото и да не им се иска.
        Докладвам за малка победа срещу монополиста. Съдът уважи жалбата ми и делото ще се гледа в Шумен, а не във Варна както искаха тарикатите. Съответно Е-ОН олекна с едни разноски по делото, държавна такса и адвокатски хонорар. Сега очаквам насрочването на "истинската битка".

Коментар

ще се възползват от всяка вратичка, това им е работата... правят го за да ти писне и да им теглиш една. Не се отказвай!

Коментар

Умиране има - отказване не!

Е-ОН обжалват пред ВКС, за това делото да се гледа във Варна, но номера отново няма да мине. Ще дам още 100лв адвокатски хонорар тея дни за нова жалба и мине се не мине 2-3 седмици еонаджии ще трябва и тях да ми ги връщат. Просто не са случили на човека, който ще им клекне на номерата. Направо се чудя как си оправдават разходите за загубени дела.

Коментар

Давай, с тебе сме.

Разходите за загубени дела засега не са им проблем, защото рядко им се случва.

Коментар

Незнам,преди време имах проблеми с некакви нелогични сметки ,например прекомерна консумация-ниска сметка,намалена консумация-висока сметка.Отидох на Орион София-запад и директно им казах че си слагам дубъл електромер в къщата същия модел и тип чрез елфирма изгледаха ме като облъчени и от тогава нещата са някак си по реални,показах им и снимки по час и дата в начало и край на месец на данните от електромера-нищо не можаха да кажат само мучаха като телета!Просто трябва да сечеш през пищялките,много са нагли и прости!На нас терористи не ни трябват имаме си Енергоразпределителни и Водоснабдителни дружества ,Топлофикации,НАП ,това ни е предостатъчно на война, като на война до дупка!Успех и Подкрепа на всички защитаващи правата си от тия ВПИАНЧЕНИ НАВЛЕЦИ!
                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Направо се чудя как си оправдават разходите за загубени дела.
                  одеве писах, но нещо е станало и мнението ми го няма, та...
                  от 10 опарени само 1 има нерви, желание и възможност да обжалва адекватно... и от там куража им и смелостта да разходват мижави (за тях) средства.
                  Като ти пратих протокола, сигурно забеляза грешките в електромера ми. Според служителката те винаги са в +!
                  Клас 1 електромер значи +-1% допустима разлика... хайде да смятаме и да видим колко печелят от тази винаги положителна разлика... пък после ми говори за оправдаване на разходи по дела
                  казвай ако може да се помага и с още нещо!
                  Последно редактирано от Y.Stoqnov; 15-05-12, 22:45.

Коментар

Здравейте,

моята сага с ЕВН е следната. Мин. година март месец взеха страия електромер за проверка и на негово място монтираха нов дигитален. Преди около месец след като платих поредната висока сметка за ток, разгледах бона по - подробно и забелязах, че нямам нощна тарифа. Пуснах жалба в ЕВН и се оказа, че с момента на поставянето на новият електромер спира и отчитането на нощната енергия т.е. почти година и половина.Получих писмен отоговор, че са преизчислили фактурите само за 4 месеца, тьй като такъв бил срока записан в общите условия. Изчетох ги аз тези условия, но такъв срок не намерих. Освен това измервателния уред си е техен и те са ми го монтирали неработещ, което е напълно доказуемо и видно от сметките. Ще се радвам ако някой ми помогне със съвет. Въпроса е принципен защото аз безмълвно се платих глоба от 500 лв., че предният електромер не отчитал правилно, а сега те искат да се измъкват.

Благодаря предварително.

Коментар

Тия ши**няци си правят каквото им е кеф. Сменят ми електромера ей така, когато им кефне и ни протокол ни кост от него. Ако не ми хареса сметката съм решил да обявя война на шиб**ите им електромери с прашката... бая солено ще им излезе!

Коментар

Аз бих потърсил Агенцията за защита на потребителите или адвокат с уговорката при спечелено дело голям процент!
                        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                          ...или адвокат с уговорката при спечелено дело голям процент!
                          Аз бих се поинтересувал дали е законно това в България, преди да предлагам идеи от филмите.

Коментар

Абсолютно законно и прилагано ,няма нищо от филмите ,защото съм реалист!На самите фактури на ЧЕЗ ,отдолу самите те са написали телефони за връзка с упоменатата Агенция,а за конкретния реален случай когато им казах в енергото ,че съм се свързал с тях ококориха е такива очи ,извиниха се за случая и 2часа след като се прибрах изпратиха хора,та на тях дори таблата по улиците са незаконни от всяка гледна точка,такива никъде в Европа не съм видял,правоспособна жица съм до 1000В.!

Коментар

Като смениха времето и гледам електромерът пак включва в 11 вечерта. Вместо в 10. Електромерът е електронен с вграден часовник и се пренастройва при промяна на зимно / лятно време. И се замислих какво става.
                              Ако не гледам електромера или е на 7 метра височина ще си знам че от 10 започва нощната тарифа. Включвам си бойлера и се кефя на нощната тарифа.
                              Да ама не. Електромерът си цъка по дневната тарифа от 10 до 11 вечерта. Всичко каквото включа между 22 и 23 часа се отчита по-скъпо.
                              И каква им е далаверата.
                              Разпределителното дружество си има електромер по който отчита че между 22 и 23 ми е продало нощна енергия по ниска цена.
                              Моят електромер отчита същата енергия по висока цена, идва ми фактура и си плащам по високата цена.
                              Енергото ми прибира парите, отделя си разликата между двете тарифи и заплаща на НЕК същата енергия по ниската цена.
                              Това ми се струва нещо като неправомерно обогатяване на доставчика ми на електроенергия.

Нощната енергия е между 22 и 06 часа. Ако не е верен часовникът реално ще се отчита между 23 и 07 например.
                              Да обаче бойлерът го включвам в 22 и за 3 часа е загрял. Сутринта между 06 и 07 часа нямам консумация.
                              Излиза че консумацията между 22 и 06 часа не е равна на консумацията между 23 и 07 часа като сума и енергото така си скубе клиентите.
                              И въобще определено ли е някъде колко трябва да бъде отклонението на часовника който включва нощната енергия и кой е отговорен да го следи.
                              Подозирам че който е заинтересован, ако изостава - аз, ако избързва - енергото.

Коментар

Е-ОН обжалват пред ВКС, за това делото да се гледа във Варна, но номера отново няма да мине. Ще дам още 100лв адвокатски хонорар тея дни за нова жалба и мине се не мине 2-3 седмици еонаджии ще трябва и тях да ми ги връщат. Просто не са случили на човека, който ще им клекне на номерата. Направо се чудя как си оправдават разходите за загубени дела.
                                Гледам датата от последното ми мнение и "откривам топлата вода" по отношение скоростта на работа на българската правосъдна система. После защо престъпниците нямали страх, но това е друга тема.
                                Делото ми или по-скоро кандидат делото ми мина през ВКС миналата година и тази се върна отново в Шуменски районен съд. Този път обаче вече имаме развитие. Преди 2 дена влязохме в сградата на шуменския съд и официално единодушно дадохме ход на делото. Еле!!! Сесията приключи за 15мин, понеже адвокатът на Е-ОН (вече Енергопром), от нямане на къде реши да призове като свидетел некадърникът написал констативния протокол. На всички е ясно, че това е единствено с цел да се забави делото, да се прибави още един адвокатски хонорар, командировъчни за адвоката до Шумен и т.н. салтанати за източване на дружеството. Лошо няма. И адвокатите семейства хранят. Съдията насрочи нова сесия за другия месец, а аз съм се подготвил сагата с тока да продължи поне още година.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X