Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колело за градско...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колело за градско...

http://www.raleigh-bg.com/catalog/pr...products_id=38
    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от outback Преглед на мнение

аз пък се сдобих с това,като говориме за градски колела......пълно копие на .................с няколко хилки по евтин.....нали сме европейска столица вече
      Колега, ще ме е жал да го разбия с качване на бордюри... иначе е красавец!

Коментар

За градско може би най-маняшки са крузърите. При Иван "каймата" има тази KONA (HUMUHUMU NUKU AKUA) името е като рекламата на FAnta с туземците, а колелото е направо COOL!
        Забравих каква е цената, но провери все пак.

Ако искаш пък Байк, мисля че RAM HT (който и да е модел) ще ти върши страхотна работа. Аз имам GIANT RINKON, което е идеята за HT на RAM и трябва да ти кажа, че дори в гората се справя доста добре.
        [B]Skoda Octavia[/B] [B]Scout[/B] 2.0 T[B]DI[/B] DPF
        140 hp 340Nm

Коментар

Да,при Каймата е зелено и изглежда много оригинално.Обаче за разлика от raleigh,цената ще е в пъти по-висока.
          В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Къде се намира Иван "каймата"? Адрес нещо?

Коментар

София,бул.Христо Смирненски 42,ако не бъркам.Тръгваш от площад Журналист посока площада на Семинарията.Преди да излезеш на него отдясно се намира мазазина на Иван Маджаров/Каймата/.В момента бил много добре зареден.

Коментар

Вчера един приятел си заключи колелото за малко при пощенските кутии във вход в сграда в сравнително приличен квартал. Откраднаха му го. А беше от най-смотаните, дето са по около 130 лева... Не мога да разбера защо изобщо се спряга нещо за над 200 лева за колело предназначено за придвижване в града...
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Байка ще ходи до работата и до квартирата само - през останалото време ще е под задните ми части, та ще по-трудно да ми го откраднат... поне така се надявам...

Иначе почва пак да ме хваща манията... вчера заглеждах едни Trek байкове... ужас адски се зарибявам!

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                    Байка ще ходи до работата и до квартирата само - през останалото време ще е под задните ми части, та ще по-трудно да ми го откраднат... поне така се надявам...

Иначе почва пак да ме хваща манията... вчера заглеждах едни Trek байкове... ужас адски се зарибявам!
                    Е, то и тоя беше на такъв режим, ама все някога да спреш за нещо по пътя... Не върви за 2 минути работа, която ти е на път, да се прибираш до вкъщи да оставиш байка, да вземеш колата или такси и да се върнеш през задръстването... А крадците понякога са бързи...
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                      Да не би модела на този Спринт да е Леопард?
                      ... .
                      Точно Леопард е.
                      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Здравей,
                        Винаги съм подозирал че участниците във форума са и познавачи на mountain bike, но сега просто се радвам. Аз лично карам GIANT boulder твърда рамка, непритенциозен монтаж, но колегите дават добър съвет, HT 2 на RAM е сериозно нещо. За по едри хора се предлага и 21" рамка. Моя съвет е монтажа човек да си избере по нуждита и джоба. Алуминиевите сплави които се ползват в планинските велосипеди по нищо не отстъпват на тези в автомобилите, по цени дори ги превъзхождат, във велосипедите също се ползва и карбон.
                        Единия ми син мисля отваря тема " байк, кросарка или джип", но те по нищо не си противоречат, напротив много си пасват, а и се засичат в планината.
                        Отвори www.mtb-bg.com и си във филма, за HT www.mtb-bg.com/tests/biketest006.htm.
                        Мога да кажа че във форума на байкарите се предлагат и добри части на добри цени. Извинявам се, но това за Метро, велосипеди Спринт, 100 лв, са несериозни работи, в настоящия форум са истински хора и заслужават истински неща.
                        С байка идва освен здраве и удоволствието, нещо като свободата при джипа.
                        Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

За съжаление впросът с колелото, което се експлоатира по нормален начин в града е не дали, а кога ще бъде откраднато... Разбира се може да бъде ползвано и така че това никога да не се случи, но тогава често се превръща в доста неудобна пречка, което определено обезсмисля донякъде идеята да се движиш с колело в града. Така че моята философия е - хубаво колело за удоволствие, което се кара уикенда плюс евтино градско колело, което първо изкушава по-малко крадците и второ когато бъде открадното просто се заменя с ново подобно. Втрото колело едва ли би могло да се нарече допълнителен разход, защото струва по-малко от произволна свястна част за другото... Ама всеки сам си преценява, ако може да си позволи периодичната загуба на велосипеди за по 1000 лева, мога само да го поздравя . Тези които карат такива из града и ги е страх да ги зарежат за няколко часа заключени на улицата, вече не ги разбирам... по-добре с колата в задръстването, отколкото паркирането на колелото на сигурно място и връщането пеша или с такси до там където трябва да свършиш работа или пиеш бира. Много се дразня, когато тръгнем с някой приятел с колелета из града, решим да пием по бира и той почне да отхвърля кръчмите една по една с причина, че в тях не можел да си наглежда колелото... голям кефа, да караш с километри умиращ за бира, робувайки на колелото . Особено, когато вали... Голяма свобода . А колкото и голяма разлика да има в планината между колело за 200 и колело за 1000 лева, то в града тя е почти неосезаема.

П.П.: Ако сравняваме с джиповете, аз никога не съм разбирал и ходенето на работа с трайъл машина или обикалянето на кафета в центъра с експедиционен джип...
                          Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 16-05-08, 10:55.

Коментар

Вече имам леко ендуро за трайъли и ендуро офроуд... няма смисъл да купувам и колело за целта... не, че идеята за каране по този начин не ми допада, но имам толкова малко свободно време, че няма дълбок смисъл и малкото което имам да го деля на две. Иначе манията винаги си е мания... все пак мисля да се придържам към евтините или средните колела, защото каквото и да си говорим все ще го откраднат... максимума ще ми е около 550-600 лева, но за сега съм се насочил към колело около 250-300. Все пак ще съм благодарен на всяко мнение - човек винаги пропуска по нещо когато обмисля сам нещата.

Коментар

Колега не си давай парите на вятъра. Остави ги тия боклуци за по 100-200 лв. това дори и за градско нестава. Нали не искаш да караш колело което постоянно има някакъв проблем и постоянно те дразни с някой неработещ компонент.
                              За такива пари нито лагерите са му лагари (средно движение, главини и предница) нито спирачките нито превключващите механизми на предавките, нито каплите и спиците. Защо да се убеждаваш сам че си си дал парите на вятъра.
                              Ако пък лимита ти е 200 лв по-добре си търси колело втора употреба но с истински компоненти които дори и използвани ще надживеят в пъти ментетата от по 100-200 лв.
                              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Аз карам леопард сега, не е мой, но отдавна го ползвам, не ми харесва, тежък е и още от нов има проблем с контра шайбата на вилката/изтъркана е пъпката и се саморазвива/ и хлопа. Има и проблеми в скоростите. Бяха 2, но другия го свиха. И 2-та бързо проимаха проблеми със скоростите. Дефакто този, който карам в момента от нов си ги имаше тези проблеми. Но както се казва, за тези пари, толкоз. Все пак аз бих потърсил друго. Raleigh карах наскоро, приятел си го купи. Много яко изглежда, но за мен /187см/ не става, просто кормилото е така измислено, че завивайки ми се удря в краката. Цялото ми усещане, беше сякаш се качвам за 2-ри път на колело, а съм отраснал карайки. Истината при ефтините байкове е, че качеството не е константа и няма как да знаеш дали конкретен екземпляр няма да мръдне с годините или ще почне веднага с магариите. Има доста велошопове, аз бих се разходил да разгледам, пробвам и разпитам. Наслука, дано уцелиш нещо читаво

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X