Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колело за градско...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колело за градско...

Сумата 300 като лимит напълно позволява човек да събере свестен байк със здрава рама и добър монтаж, естествено втора употреба, но в това няма нищо страшно и никакъв риск. Въпрос на търсене ,малко умения и няколко по спесифични инструмента. Сигурно колегите биха помогнали и практически, освен с мнения, аз поне да. А с несигурно колело човек и в града може да се претрепе, освен да катерят и спускат планинските колелета могат да развиват и прилични скорости, став въпрос за 20-на предавки, 10 kg. маса и здраво задкормилно.
    Колкото до бирата и свободата... и аз съм така, с повече въртене търся извънградски заведения или си нося в раницата.
    Болно е че като че ли се примиряваме с посегателствата върху чужда собственост- кражби, в която той влага ентусиязъм и свободно време. Вярно че е само колело, но понякога то струва хиляди и е най-ценната вещ на собственика си. Аз и във Франкфурт съм виждал оглоздани колелета, но настръхвам когато се говори за такива кражби. Като че ли по си обеснявам кражба на лимузина за стотици хиляди, но посегателство в/у колело не мога.
    Обръщам се към всички от офроуда, намерете време отворете http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=1916. На един да помогнем, или един да изобличим, ще бъде крачка към гражданското общество, общество за което този форум трябва да бъде и е модел.
    Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Първоначално публикуван от Christo Преглед на мнение
      Вярно че е само колело, но понякога то струва хиляди и е най-ценната вещ на собственика си. Аз и във Франкфурт съм виждал оглоздани колелета, но настръхвам когато се говори за такива кражби. Като че ли по си обеснявам кражба на лимузина за стотици хиляди, но посегателство в/у колело не мога.
      Именно заради това предпочитам след работа да имам свободата, която ми дава колелото, което струва под 200 лева ново, например да пия една бира където си поискам, а не да робувам на вещи . Пък уикенда, когато има време за обикаляне... каквото му е на човек на душата . Думичката "ново" е подчертана, защото познай кое от две колелета излезли на собственика си под 300 ще предпочетат да оберат - това дето е ново толкова или това дето е било събрано от части втора употреба .
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Колеги, аз и Zaarin защитаваме тезата за по-евтиния градски байк единствено заради опасността от кражба. Никой не отрича по-доброто качество и по-добрите характеристики на по-скъпите велосипеди. Обаче какво - купуваш си някакво сурпер мераклийско колело за 1000 лв, отиваш до магазина и какво ...? Излизаш и колелото ти го няма. Ей това е тъпото.

Преди 3-4 години ми откраднаха любимия велосипед. Беше руски Турист, но тунингован като МТБ. С 18 скорости, право кормило, алуминиеви педали и ръкохватки, 28 инчови гуми с едър грайфер, предна дискова спирачка и всички части бяхя на Shimano. Не че беше нещо кой знае какво, но го бях правил с голям мерак и голяматата рамка ми беше супер удобна. Откраднаха го! Бях се прибрал у нас да взема някаква дреболия, бях го оставил във входа заключено със много надежден катинар само за 2-3 минути. Върнах се и колелото го нямаше. А входа се заключва и в него сме 4-5 сериозни семейства.

Преди няколко месеца откраднаха и велосипеда на баща ми - влезнал в едно магазинче за малко и ...

Та идеята ми е че велосипед се краде до 1-2 минути след като си го оставил. Крадеца много добре те е видял кога влизаш и веднага действа. Та ако някой го е страх, нека се върне минутка след като си е оставил колелото и да се огледа за съмнителни субекти въртящи се покрай него
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
          Колеги, аз и Zaarin защитаваме тезата за по-евтиния градски байк единствено заради опасността от кражба. Никой не отрича по-доброто качество и по-добрите характеристики на по-скъпите велосипеди. Обаче какво - купуваш си някакво сурпер мераклийско колело за 1000 лв, отиваш до магазина и какво ...? Излизаш и колелото ти го няма. Ей това е тъпото.

Преди 3-4 години ми откраднаха любимия велосипед. Беше руски Турист, но тунингован като МТБ. С 18 скорости, право кормило, алуминиеви педали и ръкохватки, 28 инчови гуми с едър грайфер, предна дискова спирачка и всички части бяхя на Shimano. Не че беше нещо кой знае какво, но го бях правил с голям мерак и голяматата рамка ми беше супер удобна. Откраднаха го! Бях се прибрал у нас да взема някаква дреболия, бях го оставил във входа заключено със много надежден катинар само за 2-3 минути. Върнах се и колелото го нямаше. А входа се заключва и в него сме 4-5 сериозни семейства.

Преди няколко месеца откраднаха и велосипеда на баща ми - влезнал в едно магазинче за малко и ...

Та идеята ми е че велосипед се краде до 1-2 минути след като си го оставил. Крадеца много добре те е видял кога влизаш и веднага действа. Та ако някой го е страх, нека се върне минутка след като си е оставил колелото и да се огледа за съмнителни субекти въртящи се покрай него
          Да сложим нещата на масата - евтин байк, който ще се счупи бързо или хубав байк, който ще ти откраднат бързо? Не мисля, че е толкова просто... Все пак има какво да се обмисли за средния вариант - колело от части на старо - до към 300-350 лева. Мисля да боядисам рамката с нещо по-непривлекателно, като кафява блажна боя например... Мисля да махна всички рекламни лепенки и да направя колелото възможно по "невидимо"... За това какво ще кажете?

Коментар

И според мен това е най-разумния вариант. Качествени компоненти втора ръка и не висока сума.
            Хайде чакаме резултата
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Бе не знам... в града и евтините елементи не се чупят толкова бързо, скъпите дори и втора ръка си личат... и крадците знаят, че могат да ги продадат за колкото си ги и купил, докато евтините... А това за кафявата боя не е оригинално. Повечето наистина скъпи байкове, които съм виждал са боядисани с грозна блажна боя . Просто като видя нещо мазано с четката, веднага се досещам и без близък оглед, че вероятно струва 1000-3000 лева... предполагам крадците също...
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                Бе не знам... в града и евтините елементи не се чупят толкова бързо, скъпите дори и втора ръка си личат... и крадците знаят, че могат да ги продадат за колкото си ги и купил, докато евтините... А това за кафявата боя не е оригинално. Повечето наистина скъпи байкове, които съм виждал са боядисани с грозна блажна боя . Просто като видя нещо мазано с четката, веднага се досещам и без близък оглед, че вероятно струва 1000-3000 лева... предполагам крадците също...
                Ако му махна боята? В смисъл, ако я изшкуря с финна шкурка?

Коментар

Приятел ми каза, че очакват доставка на стари колела при негов познат и аз мисля да разгледам. Изпадат доста приятни неща в този диапазон 150-250 лв. За градско колело няма нужда от повече. ! добър заключвач и няма грижи, но разбира се е добре да се заключва на по-сложни и невидими места.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                    Приятел ми каза, че очакват доставка на стари колела при негов познат и аз мисля да разгледам. Изпадат доста приятни неща в този диапазон 150-250 лв. За градско колело няма нужда от повече. ! добър заключвач и няма грижи, но разбира се е добре да се заключва на по-сложни и невидими места.
                    Адрес, телефон и други такива?

Коментар

Чакат ги към 20-ти, нямам адрес и телефон, ще пиша тук когато ми се обадят. Останал съм с идеята, че е някаде около бул. България в квартала над пазар Иван Вазов. Мога и да поразпитам за адрес, но предполагам, че не е ясен и просто трябва да ме заведе моя човек.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                        Ако му махна боята? В смисъл, ако я изшкуря с финна шкурка?
                        Това пък го е направил един приятел, който разправя, че колелото му е по-скъпо от колата...

Коментар

Няма смисъл да се чудите как да замаскирате хубавото колело, просто карайте с приятел и му го оставяйте да го пази докато сте в магазина. Иначе аз като излеза - карам, а не се подмятам от място на място чудейки се къде да оставя колелото. Иначе един Драг Онтарио ще е точно за теб.

Коментар

Първоначално публикуван от mircho Преглед на мнение
                            Няма смисъл да се чудите как да замаскирате хубавото колело, просто карайте с приятел и му го оставяйте да го пази докато сте в магазина. Иначе аз като излеза - карам, а не се подмятам от място на място чудейки се къде да оставя колелото. Иначе един Драг Онтарио ще е точно за теб.
                            Аз съм съгласен с колегата.Освен Драг Онтарио, Драг гризли съшо е много добър за града

Коментар

Предполагам, че човека си е намерил колело... все пак темата е от преди повече 1 година
                              Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                              Mercedes w212 E350 4matic
                              Ducati Monster 600
                              O888795575

Коментар

От: До: Колело за градско...

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение

Колега я кажи какви скорости и от къде купува за този турист, че имам един стар и искам да го тунинговам малко. Благодаря.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X