Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Игра в неделя 06.05.2007 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Игра в неделя 06.05.2007 г.

Не казвам, че е добре, а че не мога да задължа никого от напреднелите да се грижи за новаците. Принципът е - новобранците гледат, учат се и много не се пречкат. При това в много области е така. А, ако говорим конкретно - червеният отбор доминираше много сериозно вчера, така че поне е бил откъм победителите.

Явно, новобранците трябва да се докажат. Ей го например Марио. За няколко идвания стана "титуляр", пък макар и да има някакъв малък опит от преди това.

Лично аз винаги гледам да приобщя новаците и да ги пазя от грешки, но другите идват да играят. Единственият, който повече го е грижа за новобранците и постоянно им предава опита си е Събин.

Коментар

Значи аз не че съм "опитен", ама да се обадя все пак. Аз имах доведени новобранци и от двете страни и сините малко се пооплакаха от "ония с дългите пушки" в нашия (червения) отбор. Всъщност не че толкова техническото предимство беше на наша страна, колкото просто новите винаги са леко шашардисани и неориентирани и първите игри просто не разбираш какво се случва. Затова и това чувство за "нечестна" и "безшансова" игра. Но това струва ми се е неизбежно.
      Относно пренебрежението аз не мога да кажа нещо особено, но пък не мисля, че при нас, червените, новаците бяха оставени да се оправят сами (в смисъл силните да си играят заедно в групичка, пък другите да се мотаят на самотек). Във всеки случай в моята групичка като ходехме, бях аз, някой опитен, и 1-2 новаци, смятам равномерно разпределени. Пък и горе долу в началото на игрите всеки си казваше къде му се ходи и така се разпределяхме. Но както казах, това е субективно усещане и нямам представа как другите са усетили играта. Е, ясните съвети и разпределение на ролите на Сабин наистина липсваха
      Но като цяло когато играят новобранци и опитни ми се струва неизбежно новите да се чувстват доста изоставени и изгубени в играта.Което несъмнено малко разваля преживяването им. Не знам, може би отделни дни за игра?

Друго което аз искам да адресирам - малко, хм, да кажем некоректната проява да се отстрелят убитите за това, че се мотаят по терена. Да, знам, че пречат. Знам, че объкват (мен самия ме удариха в брадичката точно изсред такава груба "ходещи мъртви" без да видя въобще откъде). Но да се стреля по тях, особено ако идва от опите играч, е супер глупаво - винаги може съответния играч да стане, да отиде и да им каже с дума да се махнат. Какво, ще му се провали атаката, а може и да си излезе тази врътка така за нищо, ама няма да се свърши света и ще има нова врътка.

Коментар

Става ми навик да губя по нещо всеки път. Вчера изгубих някъде по терена един лоудър. Opsgear, зелен, за 100 топчета. Обаждайте се ако го намерите.

Благодаря.

Коментар

За "ходещит мъртви" - това е против правилата да си елиминиран и да стоиш на терена. Тоест:
          1. Първи нарушител на правилата е самия "ходещ мъртъв".
          2. Много от тях спират реално да играят и застават или да подсказват или само да гледат, НО със смъкната ръка. Незнам как е било в конкретния случай и за това говоря общо за този проблем. Респективно съвсем нормално е някой да го застреля отново.
          3. При тая патаклама в игра от 30-40 човека както стават вече редовно игрите, никога не можеш да се чувстваш сигурен, че няма да те уцели топче пък дори и с дигната ръка да си. За това беше пример и Убера, който дори и като съдя беше прострелян ... Това е риска на "войната".
          За опитните с/у начинаещите:
          1. Опитни които пренебрегват начинаещи много грешно сте ги класифицирали като опитни. Те просто още се доказват за такива и се опитват да го направят на гърба на начинаещите. Истински опитен играч по би се пробвал като тактик а не като стрелец.
          2. Начинаещите са потърпевши действително в такива случаи, но пък удоволствието да победят опитен самозванец е в пъти по-добро. Да не говорим за темповете с които се развива собствената им игра. Аз лично не чух оплакване от децата които при всички положения са били най-пренебрегнати като бойна единица. А може би това им беше коза на тях?
          3. Отделни игри е решение ама не съвсем. Никой няма файда да играе на групи по 10 човека вместо по 40. Тук "опитните" да се замислят дали го искат това. Може само да се разчита на добрата воля, която и досега е довела до тези качествени масовки.
          За стрелбата от близко...
          Въвежда се ново правило:
          При умишлено влизане в близък бой се дисквалифицира играча (естествено ако го види съдията). Това ще обезмисли деянието нали ? За близък се смята под 6 м. За умишлено се смята да тичаш срещу него като знаеш че той е точно зад хълма. Сега ще скочите много хора и ще кажете, че това е тактика. Да така е, но болезнена. Също както има ограничение за скороста на пушките макар да ни се иска да стрелят на max.

Коментар

За стрелбата от близко...
            Въвежда се ново правило:
            При умишлено влизане в близък бой се дисквалифицира играча (естествено ако го види съдията). Това ще обезмисли деянието нали ? За близък се смята под 6 м. За умишлено се смята да тичаш срещу него като знаеш че той е точно зад хълма. Сега ще скочите много хора и ще кажете, че това е тактика. Да така е, но болезнена. Също както има ограничение за скороста на пушките макар да ни се иска да стрелят на max.

Няколко "но":
            1. Тази тактика носи голям риск за атакуващия да бъде разстрелян, и той си го поема тръгвайки в щурм. Него го боли толкова, колкото и атакувания.
            2. Трудна е за изплнение, защото изисква определени умения за стрелба тичешком и психическа устойчивост.
            3. С тази тактика( това според мен е аналог на "на нож" ) нашите деди са печелили много сражения. Това е било запазения знак на Българската армия .

Поради това смятам, че не трябва да се забранява. Всеки трябва сам да преценява, кога да я използва.
            Аз не бих щурмувал по този начин дете или жена ( ако ги позная че са такива разбира се).
            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Виждам, че играта е била интересна."Злите мъртви" ми беше един от любимите филми, когато бях малък, а ако не бях на събор ("Мълчанието на агнетата"), щях да се включа на страната на добрите, които и да са те.
              За стрелбата от близо, мисля че е въпрос на "Тънка червена линия" и трябва всеки сам да преценява дали да го прави или не.В много случаи от такива ситуаций зависи изхода от играта и ако не предприемеш бързо такъв тип атака просто губиш.Аз лично винаги се стремя при такива атаки да атакувам играча странично за да имам възможност да извикам "Предай се!", естествено не всеки път се получава.Все пак всеки, който играе е наясно, че боли и трябва да е подготвен за подобни ситуации без да се сърди.
              Колеги, с нетърпение чакам следващия Weekend.
              Oh my god that's a mirage,
              I'm tellin' ya all it's sabotage.

Коментар

"Поради това смятам, че не трябва да се забранява. Всеки трябва сам да преценява, кога да я използва.
                Аз не бих щурмувал по този начин дете или жена ( ако ги позная че са такива разбира се)."

Ако можеш да гарантираш и за другите, че не биха, няма да го приемаме като правило
                Събрали сме се там за удоволствие и при положение че от 50 говеда се ще се намери едно дето не мисли дали е дете или жена или дали пушката му е на 390 и с автоматичния си спусък вкара около 8 патрона в гръб на въпросното дете от 2м. тогава ще стигнем до там, че ще се вайкаме ако не сме го предвидили. Вчерашната случка беше сравнително лек показател, че може да се случи нещо сериозно. Нека се покажем разумни.
                И на мен ми се иска да стрелям със скорост 390 и със томахавки които влизат във хопърите ама не през капака ами през корупса щото съм сигурен, че ще мине и през храста и ще имам попадение което няма нужда да има петно за да се разбере, че е елиминиран другия, но си има правила с цел безопасност, с цел равнопоставеност и с цел определяне на целите.
                За смесените игри по-строги правила. Като играят само приятели които са се разбрали, да се разбират ако щат и без маски да им се вдигне адреналина. Аз на такива игри няма да съдийствам

Коментар

За ходещите мъртви - в случая умишлено е стреляно по тях, макар че се е знаело, че са мъртви, според думите на самия стрелец. За случайно топче въобще не става дума. Но е напълно ясно, че мястото на мъртвите не е по терена, става въпрос единствено за начина да им се каже и покаже това на новобранците. Ама както и да е, не е голяма работа.
                  Иначе по другия въпрос аз си мисля, че е неизбежна такава дилема. И аз смятам, че ще е тъпо да почнем да се делим (най-малкото как ще се науча нещо ако играя само с новаците ). За самият мен не е никакъв проблем да не тупат редовно и хубаво, както всъщност си се и случва Важното е да се забавлявам, което при мен е тотално независимо от това дали печеля (за туй и ходя с такъв малък хопер ). Обаче за девственик в играта може да е фрустриращо. Но какво да се прави, това е положението
                  А за близкия бой - аз нямам нищо против да ме насинят и не се оплаквам, та въпроса за мен не стои. Обаче ако играем с момичета и деца е малко кофти. Не смятам, че правило е приложимо на практика. Само дисциплина и феърплей на играчите, това е.

Коментар

Първоначално публикуван от Sir Gray Преглед на мнение
                    За ходещите мъртви - в случая умишлено е стреляно по тях .......................
                    малко ме изненадва това не е и в духа на феърплей който е типичен за пейнтбола. Аз бих приел такава стрелба може би само от афектиран играч който на няколко пъти им е направел забележка и те са си направили оглушки - присъствах на разговор в който играч сподели че един немаркиран се е смесил с група излизащи от терена маркирани играчи, след което е стрелял по противникови играчи в гръб.
                    За близкия НАСРЕЩЕН бой съм "за" - който изскача знае много добре че по него ще се стреля, в гръб ситуацията е друга и аз винаги когато излизам на някой на 2-3 метра в гръб гледам да му казвам а не го стрелям, въпреки че ми се е случвало в такава ситуация другия да се обърне и да ме гръмне заявявайки че не съм го маркирал и той не е вън от играта
                    May the Force be with You

Коментар

Първоначално публикуван от Han Solo Преглед на мнение
                      присъствах на разговор в който играч сподели че един немаркиран се е смесил с група излизащи от терена маркирани играчи, след което е стрелял по противникови играчи в гръб.
                      Хехеееее, чак пък Не ми се вярва, то митове и легенди бързо тръгват в игрите
                      На мен ми се случи, че просто имаше много станали и ставащи (току що маркирани) и сред целия хаос още някой скрил се, който просто ме отсреля с кеф докато аз се шашардисвам кой какъв е и какво става
                      Ама няма смисъл да циклим повече тия работи де, такива историйки май винаги се появяват.

А за маркирането с повикване аз съм за, а и често го правя. Но то изисква още повече честна игра - да си признае другия, пък и да не се злоупотребява. Между другото, точно май един от вас на една от предишните игри излезе в гръб на един от моите, който беше до мен и каза просто "убити сте, няма смисъл да ви стрелям" Еми излязохме си ненасинени

Коментар

Прав си, винаги има такива истории особено когато има повече играчи. Аз този ден си имах достатъчно проблеми с новия и непроверен в битка маркер и за мен това бяха повече тестове отколкото пълноценна игра. Даже написах нещо като кратко Ревю където описах всички плюсове и минуси

Коментар

Преди да се пишат правила, трябва да се помисли как ще се наложи спазването им. В случая не може да се направи нищо, освен да се разчита на субективната оценка на съдията, но първо - тя е именно субективна и второ - трябват 10 съдии, за да покрият и съответно издадат всяка засада.

Принципът е прост - нападнеш ли фронтално, шансът противникът да спре да дърпа спусъка веднага като го уцелиш е малък. Съответно и двамата отнасят по топче и после - кой кого изпреварил с половин секунда... Това са безсмислени атаки, освен ако не са ултра отчаяни и не се играе на някакъв залог. Когато някой е заклещен в ъгъла и се втурне на юруш, само отлага малко неизбежното. Веднъж наврял ли си се в ъгъла - край. Другото е по филмите. А, ако ситуацията не е критична, винаги може да се отиграе по различен и по-смислен начин.

Лично аз избягвам да се набутвам пред нечия пушка, разчитайки да цепя секундата. С навлизането на автоматичните пушки това още повече се обезсмисля. Събрали сме се да се надхитряме, а не с рогата напред, пък квото стане.

Коментар

Явно ситуацията за която говорите е станала след като си тръгнах, макар че и докато бях там излизащите малко бавничко се изнасяха, и не ходеха със високо вдигнат маркер докато стигнат до колите, както аз правя примерно.
                            Всъщност последния път като играх(т.н. от стоян "война на пиратите"), едно момиче си се разхождаше, все едно си търсеше маргаритки, и аз нали съм кавалер не я отстрелях, независимо че беше перфектна цел, щях дори аз да я прасна(такова де да я маркирам). Та питах я дали е в играта, тя като се стресна взе да ме стреля, всичко щеше да свърши добре за мен, ако не се беше притекъл на помощ приятеля и който ме налази отдясно. Та наистина лошо с "ходещите мъртъвци", толкова много приказки за да стиган до това изречение
                            Утре ще кача снимките че едва сега успях да ги сваля на компа

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                              Преди да се пишат правила, трябва да се помисли как ще се наложи спазването им. В случая не може да се направи нищо, освен да се разчита на субективната оценка на съдията, но първо - тя е именно субективна и второ - трябват 10 съдии, за да покрият и съответно издадат всяка засада.
                              Превишаването на скоростта също е забранена но всички ние без изключение го нарушаваме понякога. Та мойта идея не е да накъсаме играта и да се гоним щото сме направили фронтална атака. А да въведем правилото като с това ограничим тези постъпки. Разбира се, че когато нямаш друг изход от ситуация ще се втурнеш фронтално. Разбира се, че има хора които ще го нправят и ще кажат убит си вместо да стрелят. Всякакви случки ще има. Обаче ако всички ние имаме 1 на ум, че АКО съдията ни види да се втурнем съвсем безмислено само и само да ударим някой от близо, може да ни изгони от играта, ще редуцираме известна част от тези случки. Естествено не всичките. И не забравяйте, безопасността и безсинноста (без синини ) е водещо в спорта за да има кеф.
                              ПС каде е филмчето ??

Коментар

patrik как без синини , аз на рамото си имам три синки от топчета направени през два ката дрехи. Между другото някои хора имаха съмнения за прекалено натегнати маркери стрелящи с над 300

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X