Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли да се направи D-lander в България и да се регистрира?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Може ли да се направи D-lander в България и да се регистрира?

Историята тръгва от желанието му да регистрира самоделно ремарке, което е за специфичен товар и няма подобни на пазара.
    Навсякъде му обясняват как няма право да строи ремарке, без да дават обяснения и човекът тръгва да си търси правата по институциите. В крайна сметка успява и дори получава права за нещо повече))
    Факт!
    За повече мисля, че е редно той самият да разкаже.
    Жоре - ти си
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      По принцип не е хубаво да се самоцитираме, но по отношение на Колегата да кажа, че никога не съм си мечтал за тази дограма.
      По отношение на машината на Й...( не казвам име за да не навредя) изпитвам възхищение за труда и творчеството които са положени за да се направи такова нещо!
      Но никой не може да ми промени мнението, че тази конструкция е регистрирана по "втория начин". Иначе просто не става...
      Регистрирана си е съвсем по първия. В КАТ- София. И моят самоход е регистриран пак там и всяка година си минава на преглед.Вярно е че всеки катаджия го вижда като идващи му на крак ХХХХ лева, но като му метна всички документи му увяхва мазната усмивка.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Сигурно е регистрирана, но защо "всеки катаджия го вижда като идващи му на крак ХХХХ лева"?
        Май не се връзва, а...
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
          Регистрирана си е съвсем по първия.
          Добре, де, да речем че си прав. Не са ползвани никакви връзки и познанства, отиваш в КАТ със самоделката си(защото и двете машини коити визираш са си такива, макар и много добре направени), и там те посрещат с ахкане и охкане каолко хубава машина си направил...
          Аз самият нямам никакви познати в КАТ, и ако се появя с такава машин акато вашите ще ме глобят, а машината може и да я конфискуват. Малко пресилено разбира се, но тук не може да се регистрира такава машина даже посмъртно...
          Ама знам ли, може в София да действат други закони...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Колко от вас са ходили на ''Технотест'' ?
            Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
            New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Каквото съм карал съм го и регистрирал.Не е ставало понякога от първия път но който иска намира.

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                А тук някаой задава правилните отговори.
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Вижда ме като ХХХ лева защото не може да повярва че всичко с документите е ОК. Даже един реши да прави справка в КАТ. Е направи я, изгуби ми сумати време, но пък аз се кефих после. Няма невъзможни неща.
                  Последно редактирано от derhunter; 04-08-10, 01:05.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                    А тук някаой задава правилните отговори.
                    Аз съм ходил на ''Технотест'' пет пъти и знам какви ''Технически'' лица са по-скоро Канцеларски мишки.Интересуват ги само да вземат парите и до там.Нямат техника за измерване на децибели .... абе нищо.

п.п. Повече не мисля да ходя и ако се наложи ,ще търся друго решение.
                    Последно редактирано от New hope; 04-08-10, 06:38. Причина: Добавяне на текст
                    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                      Както писах по-горе, контактите ми с тях се ограничават до "хомологация" на Паджерото ми, което беше швейцарец. Затова и впечатленията ми са точно толкова ограничени - че са поредната "хранилка".
                      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Теоретично, могат да узаконят и напълно самоделна машина. Практически, трябва да ги убедиш.
                        Тц!

Не става без VIN №. Нали ги бера тия ядове с трайка.

В случая обаче ще разполагаш с цели два. От там нататък иде реч за допустими модификации. Много е вароятно да искат да се тества всяка промяна - ел. инсталация , осветление , седалки , управление , купе ...... . А по спомен цената на тестовете е от порядъка на 300 лв. за възел.

Тук
                        http://www.rta.government.bg/n_uredb...p/naredbi.html

са част от наредбите в които са изписани изискванията......

ПП И да не забравяме , че си имаме и Декра не само Технотест.
                        Последно редактирано от Жоро Нешев; 04-08-10, 13:14.
                        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Виждал съм купе от Волга-газ24 върху шаси от Газ 69,добре изглежда и си е регистрирано.Значи има начини.На практика найстина на купето няма набит номер и то не е агрегат. Във Варна има две такива Волги и сигурно минават всяка година на технически преглед, друг е въпроса как...
                          Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X