Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли да се направи D-lander в България и да се регистрира?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Може ли да се направи D-lander в България и да се регистрира?

Иде реч за някакъв ей такъв "мелез":

Купе от Freelander насадено на шаси от Discovery/RR Clasic, барабар с мотор, скорости и всичко останало.
    Не е задължително точно тази комбинация - варианти всякакви могат да се измислят. Че може да се направи - може. Нищо сложно няма. Ама...

Как се регистрира такава машина?
    На практика имаме кола с два напълно различни номера на рама - един от шасито и един от присаденото купе. Да речем, че технически изпълнението е безупречно и в Технотест не могат да се заядат относно пригодността на МПС за движение по Републиканската пътна мрежа. Но си издават документа с реално два номера на рама?!?
    Тогава КАТ какво ще/трябва да/ впише в талона?

Не съм се вкарал още в такъв филм, ама като ми стане скучно мога и натам да залитна и ми се иска да съм "подкован" за всеки случай.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

От: Може ли да се направи D-lander в България и да се регистрира?

Ако първо си регистрираш шасито(джипа), после може да се твори по сандъка отгоре. Купето няма номер. Поне не набит.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Freelander-а има. Самоносещ е - точно затова е чуденката.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
        Freelander-а има. ...
        Ама диското няма... Това ти е базата=шасито=регистрацията.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Т.е. искаш да кажеш, че на хартия колата все пак ще си остане Диско.
          Тогава още един въпрос - при положение, че ходовата част и управлението си остават от диското, а оборудването на купето и светлините - от Freelander-а, Технотест какви изисквания и претенции би могъл да има към връзката м/у двете? Опита ми с тази институция е силно ограничен и не ми е много ясно как точно си издават сертификатите - проверяват "съответствието" към стандарта на всяка част поотделно (това ми е ясно), но заглеждат ли се и във връзката купе-шаси (би трябвало) и как точно се произнасят за нея?

Коментар

Това има смисъл ако го бронираш.Иначе мъкнеш излишно тегло.

Коментар

...........при положение, че ходовата част и управлението си остават от диското, а оборудването на купето и светлините - от Freelander-а, ........
              Kaкъв Технотест те гони бе човек. Имаш си регистрирана кола и сменяш само тенекиите от горе. Ако нямаш кадърни светлини, те така или иначе ще те спрат още на първите 100м. Спирачки, волан и всичко друго си е на шасито.

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
              Абсолютно, но въпроса според мене беше административен.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Да, въпроса е абсолютно административен. Но не съм много сигурен, че ако някъде те спрат и гледат пред тях Freelander а в талона пише Discovery ще са много склонни само да ти пожелаят "Приятен път".

Коментар

Да, въпроса е абсолютно административен. Но не съм много сигурен, че ако някъде те спрат и гледат пред тях Freelander а в талона пише Discovery ще са много склонни само да ти пожелаят "Приятен път".
                  Въпреки ограничените ти контакти с "Технотест" и известната доза .....неприязън на част от членовете на Форума към тази интституция , най добре е да отидеш при тях и да питаш това , което питаш тук . Те ще ти кажат дали изобщо е възможен карамбола и ако да - при какви изисквания и условия . Ако не става и тръгнеш с рогата напред - със сигурност впоследствие ще имаш ядове.
                  Тази процедура съм я преминал 3 пъти до сега безотказно .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                    Въпреки ограничените ти контакти с "Технотест" и известната доза .....неприязън на част от членовете на Форума към тази интституция , най добре е да отидеш при тях и да питаш това , което питаш тук . Те ще ти кажат дали изобщо е възможен карамбола и ако да - при какви изисквания и условия . Ако не става и тръгнеш с рогата напред - със сигурност впоследствие ще имаш ядове.
                    Тази процедура съм я преминал 3 пъти до сега безотказно .
                    Точно това ми беше идеята - да не се тръгва "с рогата", а да се направи от самото начало така, че всичко да си отговаря на изискванията.

Коментар

Какъв Технотест, какви регистрации ви гонят. В закона е записано, че категорично е забранено замяната на възли и детайли с такива от друга марка и модел и такива автомобили се спират от движение. Това не е тунинг, а изработка на ново возило. Ако се прави такова нещо, можеш да си го караш спокойно само в гората иначе всеки катаджия може да ти вземе документите. Няма регистриране такова нещо.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Какъв Технотест, какви регистрации ви гонят. В закона е записано, че категорично е забранено замяната на възли и детайли с такива от друга марка и модел и такива автомобили се спират от движение. Това не е тунинг, а изработка на ново возило. Ако се прави такова нещо, можеш да си го караш спокойно само в гората иначе всеки катаджия може да ти вземе документите. Няма регистриране такова нещо.
                        Макар че не ми харесва, това ми звучи по-близко до действителността. Макар че, в Англия май успяват да ги регистрират, но това не е критерий за нищо.

Коментар

Макар че не ми харесва, това ми звучи по-близко до действителността. Макар че, в Англия май успяват да ги регистрират, но това не е критерий за нищо.
                          Тука също се движат доста регистрирани легално возила със сменени основни агрегати и почти или нацяло самоделни купета. Не мога да коментирам колко легално е всичко това, но е факт. Рязането на калниците и купето до половината (правено многократно) не се различава много от смяната на купето с друго. Друг е въпроса, каква е идеята на подобна идиотия и колко е легална.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                            Излишно тегло в какъв смисъл?
                            Нима купето на Фрий е по-тежко от на Рейнджа?

ПП: Не знам, затова питам...
                            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Всичко може да се регистрира.Друг е въпроса колко ще струва и дали си заслужава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X