Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няма такава подигравка /регистрация КАТ/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Няма такава подигравка /регистрация КАТ/

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
    Не е ли българският език вече равноправен в Европа и може ли някой да те ограничи на какъв език ще си пишете договорите ?
    1. Ама ако го напишеш на български в Германия как ще разберат какво пише на този договор, за да го подпечатат и да отпишат колата от там???

2. Трябва да си носиш лаптоп-а, и ти да си го напишеш и отпечаташ на български език, надали там имат кирилица навсякъде.
    LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от stanislav_7140 Преглед на мнение
      Колко пари е акциза
      за съжаление истината е:

Акцизната ставка за употребяваните автомобили е, както следва:

1. за автомобили с мощност на двигателя над 120 kW до 150 kW по системата DIN - 35 лв. за 1 kW;

2. за автомобили с мощност на двигателя над 150 kW по системата DIN - 60 лв. за 1 kW;

3. за автомобили с мощност на двигателя над 126 kW до 157,5 kW по системата SAE - 33,33 лв. за 1 kW;

4. за автомобили с мощност на двигателя над 157,5 kW по системата SAE - 57,14 лв. за 1 kW.

(2) Акцизната ставка за новите автомобили е:

1. седемстотин лева + 90 лв. за 1 kW за разликата над 120 kW по системата DIN;
      2. седемстотин лева + 85,71 лв. за 1 kW за разликата над 126 kW по системата SAE.
      LZ1RED

Коментар

Ех , PEPPY , ти пак отиде в реалността ..
        ПРЕДСТАВИ СИ , че Ханс знае български , и напишете договора на двата езика и той разбира какво пише и го подпише - за такъв хипотетичен случай питам . Или някой тук във форума беше споменал че брат му е в Германия - ако си купи кола от него , двама братя българи ще си пишат договор на немски ли ?
        Аре чао че работното време свърши

Коментар

Ивайло, проблема е, че печата е на немски ...
          И тук в КАТ не знаят дали не е от някоя бензиностанция или детска градина...
          Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
            Ех , PEPPY , ти пак отиде в реалността ..
            ПРЕДСТАВИ СИ , че Ханс знае български , и напишете договора на двата езика и той разбира какво пише и го подпише - за такъв хипотетичен случай питам . Или някой тук във форума беше споменал че брат му е в Германия - ако си купи кола от него , двама братя българи ще си пишат договор на немски ли ?
            Аре чао че работното време свърши
            Добре де, дори и Ханс да знае бългаски, като отидеш да си вземеш цоловите номера, в общината, те ти ги дават въз основа на този договор-откъде ще знаят какво подпечатват, макар и да са два еднакви екземпляра-ти наможеш да докажеш какво пиша на българският -пак ти трябва легализиран превод, само че този път ще го правиш в Германия???

п.п. дори брат ти да е българин, щом сделката се извършва на територията на Германия договора ще е на немски
            LZ1PER

Коментар

А защо да не изглежда като моя случай:
              Аз знам предварително какво и от кого купувам. Пиша си тук на български:
              Договор
              Ханс продава на Иван едикакво си.
              Отивам в Германия и Ханс пише на немски:
              Ханс продава на Иван едикакво си.
              Двамата подписваме двата еднакви договора ,но на различни езици.
              С немския вариант, минаваме в Германия.
              С двата ЕДНАКВИ договора, трябва да мина тук (но има едно НО... Само ако сме европейска държава) Такива ли сме?
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Без да се заяждам,ти предлагам да опиташ,така ще разберем всички дали е възможно да се получи.Тези в КАТ,не само че неса в Европа,но и в Османската империя не се,там е пълно с кроманионци и австралопитеци и незна още какви праисторически твари,чиято единствена цел в живота е да ти загубят колкото повече време могат.То с изисквания от тях набор от документи ти късат нервите...Кото идеш с написан на български договор,ще се извърви де,що има офицери и прочие да го четат и препрочитат,докато измъдрят нещо.Успех.
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

От една страна си правза австралопитеците , обаче те няма да се променят от само себе си . От друга и аз лично не бих рискувал да загубя един ден само за проба , затова си говорим тук. А поне тези договори , които аз съм писал , са абсолютно "свободни " , т.е. в Холандия като си купиш кола е достатъчно предишният собственик да ти даде документите и номерата , там ако е физ. лице НЕ пишат договор . Ако си купуваш от търговец , фирма и т.н. пишат фактура НА РЪКА , само на фирмена бланка ( евентуално ) . Въз основа на така написана НА РЪКА фактура аз съм си вземал ДДС от там след като изнеса колата (до миналата година естествено). С номерата и документите ТИ САМ отиваш в едни офиси ( нещо средно между чейндж-бюро и информационно обслужване) и си отчисляваш колата , правиш ГО и си вземаш транзитни номера ( често писани на ръка върху картон , или ти дават празен номер и самозалепващи цифрички да си ги залепиш сам ).
                  И тук идва момента с договорите - понеже и преди , и сега в нашия КАТ не можеш да минеш без договор , купувачът т.е. аз си носи празни бланки на холандски , сяда и го попълва с данните на продавача и с този договор , който Ханс в общия случай не е виждал ( не че е фалшив ) се минава КАТ. Естествено никой там няма да ти откаже да го подпише , но ако искаш да коригираш цена например , това е начина.

Коментар

нещата в КАТ /а и другаде/ няма да се оправят от самосебе си - чиновника е заинтересуван да те "държи в напрежение" - в най-добрия случай само си гъделичка егото, в общия случай разчита, че поне част от "клиентите" ще бутнат нещо под масата...

Аз защо периодично повдигам темата? Трябва да се организират хората пред КАТ, а защо не и възможно най-голям брой автомобилисти и да направят един хубав митинг, да се извикат представители на всички медии и да се заяви твърдо, че ако нещата не се европеизират, всички вкупом ще откажат да си регистрират колите... или нещо подобно...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Аз съм ЗА !

Това е отвратителна работа, там няма една табелка да обяснят какво трябва да се прави и къде. Пълна клошария. Тук таме разни бележки принтнати и със скоч на прозореца. Ами ако не ти е работа да седиш по цял ден по КАТ ? Как разбираш какво и къде трябва да подадеш или как да се подготвиш ? Мнооого са зле ! А да не говорим, че всички вътре гледат и се държат толко надменно все едно ей преди колко години са покатерили върха на света а сега само временно работят в КАТ, правят ти услуга.

Пък сега с тази им невъзможност да се справят с наплива от автомобила нещата са направо трагични.

В белгия номерата ти ги пращат по пощата. И както колегата казва - не ти трябва договор или каквото и да било. Взимаш документите, правиш си застраховка и си капитан. Номерата ти ги пращат на другия ден по пощата или ако си нетърпелив отиваш и си ги взимаш от едно гише, но не може да се говори за 30 часа чакане и там каквото става пред КАТ.
                      VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Също в UK! Регистрационният талон съдържа и страница, която се използва при продажба. Попълваш името и пращаш в общината. От там ти връщат, нов талон на твое име и това е цялата регистрация

Коментар

Аз минах регистрацията на 29.04! Наистина ми разбиха нервната система! 40лв. за превод, 80лв. за да ме вкарат без ред!!! Въпреки това киснах там от 8 до 18.30ч!!! Голяма грешка е да отидеш сам!!! Чудя се, къде да паркирам, редя се на опашките... отнема ти цял ден! На канала, не знам, как ме пуснаха жипката е без гуми - буквално! Само тези които са ги виждали знаят за какво говоря. Предна дясна имам по-малко от 1мм. граифер! (Което обаче не пречи да ходя на Офф с тях! ) Чичката от канала ме пита от кога чакам там, аз му викам ми от 6ч. сутринта! А той ме погледна изпод вежди и ме пита как сам стигнал днеска?!? В общи линии, там успяват само най-наглите!!! Не съм сигурен, че ще мога да го преживея втори път този Ад!!!
                          Vitara 1.6 8V; +/-80hps; Kobra NT-235/75 R15; FJ 48"

Коментар

Всичко това се прави с цел корупция-като не ти се чака има хора плащаш си правиш им пълномощно и ти докарват колата пред вас с готови номера 2 часа след като си им я дал,това е корупция.
                            MG RACING

Коментар

Първоначално публикуван от stanislav_7140 Преглед на мнение
                              Всичко това се прави с цел корупция-като не ти се чака има хора плащаш си правиш им пълномощно и ти докарват колата пред вас с готови номера 2 часа след като си им я дал,това е корупция.
                              Мани ми и с корупция не става за 2 часа, ако ставаше да съм ги корумпирал и от мен, ама те така са се осрали, че даже и това не могат да направят и да вземат някой лев... Нещастници...
                              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

А бе, нещо ги подгониха яко и малко трудно ще бъде с рушвет, но знае ли някой... Сега мислят за някакви заграждения, като в чужбината по аерогарите! Пълни говеда! Вместо да открият още пунктове, те ще измислят нови проблеми

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X