Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няма такава подигравка /регистрация КАТ/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Няма такава подигравка /регистрация КАТ/

/първа регистрация на употребяван автоммобил внос от Германия/

Гарантирам ви, че няма друга държава в Европа, където така да се подиграват с гражданите си...
    1. Пристигаш 9.30ч
    2. Нареждаш се с колата
    2. Отиваш да си попълваш заявление за регистрация /"удоволствието струва 9лв/... Половината гишета са в почивка 15мин /поради работа с компютър/
    3. След 30-40мин висене ти казват, че еди какво си не ти е в ред и "да питаш дежурния офицер"
    4. Гишето на дежурния офицер се намира в най-тясното ъгълче до касите, за него чакат още 10 човека и през 30-ината минути докато чакаш, постоянно някой те побутва напред-назад...
    5. Влизаш при офицера, получаваш "направление" обратно на гишето за попълване, където след 10-ина минути си готов...
    6. Връщаш се при колата и се нареждаш за "канал"
    7. След още 30-40мин си на канала, където вместо технически преглед, само ти сверяват номерата на шасито и двигателя /неясно въобще за какво се води на отчет номер на двигателя, като в "Европа" той е просто една резервна част и въобще не е описан в талона/
    8. На края на каналите даваш документите на един чичка, който нещо цъка в един компютър и пак те връща при чичката от канала да поправи една грешно записана цифра...
    9. Излизаш от каналите за да установиш, че е фрашкано с коли и няма къде да се паркира...
    10. Влизаш във залата за регистрации и установяваш, че на 100-ина кв.м. като говеда са се натъпкали 120-130 човека и чинно чакат на 10-ина гишета от които работят 4, а останалите са в 30-минутни "почивки за работа с компютър"...
    11. След час и половина висене стигаш до лелчето на гишето, подаваш купчината документи... Тя открива, че на каналите са забравили да поправят цвета на колата от "син/син" на "син металик" и те праща за бързо да се върнеш до будката при каналите...
    12. Като се върнеш, лелчето забелязва това, за което при попълването на заявлението са те пратили при дежурния и става за да пита Началника... След още 10-ина минути, документите са приети...
    13. Отиваш да плащаш /53.10лв/
    14. Връщаш един екземпляр от квитанцията при лелчето на гишето...
    15. Излизаш /най-после на чист въздух, за малко да припадна вътре/ и чакаш да те извикат по радиоуредбата...
    16. Извикват те /след 1 час и 30мин/ взимаш си временния талон, стикера и талончето за ГТП
    17. Отиваш при монтажниците да си вземеш номера и да ти го монтират /това става бързо - 10-ина минути/...

Равносметка:
    след 6ч30мин висене по гишета, гишенца и опашки, взема временно зелено талонче, важащо 15 дни /тогава пак идваш до КАТ за големия и малкия талон/... "Удоволствието" дотук струва общо 62.10лв Дадох и 1лв за ново стикерче на пожарогасителя /който никой не погледна/

Никой не ми поиска и ТЮВ сертификата, за който толкова се тръбеше... Също така и Евро-3 серт. не ги интересува...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Мерси за информацията, тази процедура честно да ти кажа ми звучи съвсем нормална. Нищо ново, дори съм изненадан, че толкова леко си минал.

Трябвало ли е да плащаш акциз преди КАТ ?
      VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

пропуснах - 10лв за превод на договора за покупка /предният ден го направих/
        Ако талона е по-стар от 2000г и не отговаря на Евро директива №...., трябва и той да се превежда...

докато чаках да ми попълнят заявката за регистрация, някой тъпак ми е ожулил колата /ожуленото е приблизително 15х15см/

Не виждам какво му е нормалното, при положение, че в наистина "европейските" страни процедурата е за максимум 30 минути и става на 1-2 гишета...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Е това да, мисълта ми е, че не се е променила от преди А честно казано очаквах да е още по-зле. Аз съм в тотално невидение какво трябва да правя като ми е акцизна колата. Днес ми казаха, че дори не мога да мина, защото имало забрана в митницата да пускат акцизни автомобили за момента.
          VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

и аз не видях акцизни в КАТ /освен чисто нови/

от слабия интерес към темата стигам до извода, че българина няма нищо против да виси по един цял ден за дребна формалност като регистрация на МПС...

в опашката около мен имаше 2 човека чакащи за бракуване на стари коли, 2 жени с изгубени/откраднати документи и един "колега" също с Пасат от Германия... т.е. дори за дреболия като изгубен малък талон се чака с часове и се минава през "канала"...
            Последно редактирано от Тедо /LJ73/; 23-01-07, 19:59.

Коментар

А бе бегай бе, откъдето и да го въртиш, това е ненормална служба с ненормални правила. Ако трябва без да будим модератора.
              За 25 ли, колко години по шосетата, два пъти съм видял файда от службата КАТ. Верно, единия път смятай ми спасиха живота, обаче това е случай, на който не ми и вярват като го разказвам. Всичко друго е откровенно свинство.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                от слабия интерес към темата стигам до извода, че българина няма нищо против да виси по един цял ден за дребна формалност като регистрация на МПС...
                Ми то по такава тема това, дето ми идва наум като коментар, ще си направо за цензура ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Купих един мотор преди 6 месеца, точно като беше последен срок за смяна на номерата. В кат беше смърт и не отидох да го регистрирам в оказаният 15 дневен срок. Докато чаках да се успокои в кат, дойде зима. Таман се стопли времето и влязохме в европа. Таман влязохме в европа и пак дойде зима. Направо незнам кога ще го регистрирам този мотор...

Някой знае ли колко е глобата да се подготвям психически?

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                    НЕ Е СЛАБ ИНТЕРЕСА, КОЛКОТО И ДА СИ КОМЕНТИРАМЕ НИЕ ОТ ТУК ПО ТОЗИ НАЧИН НЕ МОЖЕМ ДА ПРОМЕНИМ НИЩО.

100% си прав, абсолютно е така повярвай ми щях да съм най-щастливият човек, ако само там е така-навсякъде я има тази бюрокрация ( изключвам частният бизнес). Ти да видиш какво е в поликлиниките аз съм с дете на 2г.3м и такова нещо НЯМА. Там вчера гледах как над 15 дечица на възраст м/у 3мес и 3г. висят пред кабинета и чакат по над 3ч. повечето с температура заради грипа, а докторчето преглежда 1 дете по 5-10мин. след което си лафи със сестричката през 10-15 мин влиза друг доктор с кафенцата, пият по едно и тогава следващия, Знаете ли докторите по колко кафета пият- лелеее как не се отрови тоя не знам. Знаеш ли 4 деца за час минаха а останалите. Задавам си въпроса как ли са се чувствали тези деца 3-4ч. да стоят с пълни памтерси, на някой е дошло време за обяд на други за сън, трети откачат като седят толкова време на едно и също място ( в това число и моята дъщеря) и всички болни.

Та да се върнем на темата с риск да се повторя пак ще кажа: тази бюрокрация е във всички държавни учреждения всеки гледа да работи възможно най-малко, да свърши работния ден и да си "бие къмшика" както се казва. А за в КАТ какво да говорим освен да се молим само там да е така.

П.С. извинявам се за спама ама като ти прочетох темата и се сетих аз вчера колко чаках и как се измъчи детето и така ме хвана яд , че исках и аз да си го излея.
                    Последно редактирано от Yaro; 24-01-07, 11:56.
                    LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
                      утре трябва да ходя до КАТ и ще питам
                      LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
                        Мисля че няма да те глобят. Знам за десетки случаи при които този срок не е спазван и на хората не са им налагани глоби.
                        http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

То да беше само в КАТ-щеше да е поносимо.Бюрокрацията е на всички нива в държавата.
                          Ех,докога ще сме нация от овци и овчари???

Коментар

В допълнение, няколко съвета при КАТ -
                            Редете се максимално вляво - левите опашки обикновено минават за двойно по-кратко време от по-десните.
                            Застраховката ГО е задължително да се направи преди подаването на документите за зявлението за прегледа.
                            Номера на назначението на канал е пълен бошлаф - важен е печата удостоверяващ наличието на триъгълник, пожарогасител, крушки, жилетки и прочее убавини.
                            На 10 канал обикновено минават тия с плащането, та прегледа ако не си платил може да резултира във връщане за повторен преглед вследствие на заял се "преглеждач" за крушки, баланси на светлини и друго от сорта, неподлежащи на обективна преценка.
                            Хубаво е да се прегледат крушките и ръчната преди да се ходи.
                            Често връщат за какви ли не глупости. Мен са ме връщали за изтрити гуми примерно. Връщането означава, че след като отстраниш всичко по техните забележки (удостоверено на листа с данните от прегледа) трябва да си загубиш още един ден в същата операция.
                            По нетърпеливите които не им се връща често минават с плащане на проверяващия между 5 и 10 лв. Аз само веднъж съм плащал 5 лв., човека зад мен даде 10 за крушка на габарит.
                            Засега няма смисъл напъването за Евро-2, -3 и прочее, специално за коли над 100 коня. Така или иначе служи за намаляване на данъка за колата наполовина, но по сегашния закон е дефинирано като "оборудвани с катализатор". Ако има катализатор и е под 100 кона - данъка ти пада наполовина. Ако е над 100 к.с. данъка си е в пълен размер, поне от гледна точка на държавата.
                            Ами това е, вземете си суха храна и вестници за четене. Не тръгвайте за КАТ (софийския) след 12-30-13 часа. Затварят бариерата отпред в 15:00, някой пъти и по-рано и който влезъл след нея минава, който не е - следващия ден.
                            Абе пълна тъпня, ама нали за да си направиш Каското трябва номер и поне временен талон, та затова хората се тъпчат, а не щото нямат против.

Коментар

Това, че няма да го глобят в КАТ - ОК и аз така мисля. Събине,не е лошо да се провери дали покупката на мотора подлежи на деклариране в данъчното, а според мен подлежи, щото и там ако не е даклариран със сигурност ще го глобят.
                              На толкова години станах, а още не съм видял катафалка с ремарке!

Коментар

в общината трябва да се регистрира до 20 работни дни след регистрацията в кат , иначе актове , глоби и т.н. А за закъснение в кат не знам
                                ПАНЧО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X