Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няма такава подигравка /регистрация КАТ/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ми дайте да блокираме Народното събрание като бакшишите :-)! Нали видяхме в тази държава как се постигат искания. Може да протестираме против корупцията в КАТ :-)
    LZ1JJJ

Коментар

Първоначално публикуван от peppy76 Преглед на мнение
      Отиваш в КАТ преди да тръгнеш за колата плащаш 27лв. взимаш транзитни номера които важат 1 месец, отиваш при колата слагаш номерата придвижваш се и я регистрираш до 1 месец. Другият вариант е рапатрак само че за 200 км. ще ти се върже бая тлъсто това докарване, затова взимай транзитните номера и си готов.
      И незабравяй за ГО,че глобата е тлъста.
      Колкото до регистрацията на МПС в кат,аз вече три дни затрих с една кола.Докара ми я един познат и е с нормални немски номера,не с "цолови".Отвесяхме един ден,минахме 10-ти канал,свериха номерата,и т.н безмислени неща,понеже не прочетоха номера на ДВГ добре на блока,го преписаха от един стикер в багажнека.Като стигнахме до гишетата за регистрация,булката отзад се затюхка и отиде да се консултира с митничар които подпомага КАТ за новите неща,и той се затюхка и каза"я по-добре идете да Калотина да ударят на човека в немския паспорт печат,че влиза с тая кола,да не ви търсят после за ДДС,нещо".И не се случи регистрацията този ден.В събота ходихме до Калотина,и там-изненада,не слагали вече печати на паспортите,само на колите с транзитни/цолови номера издавали "манифест".Та утре пак ще ходим в КАТ да видим кво ще стане.Иначе всичко е както го описа колегата Тедо+25лв. за превод на брифа.Моя познат който докара колата направо се побърка човека.В Германия тази работа ставала за 10-тина минути,номерата ти ги правят в някакви"дюкянчета" срещу 15евро.Въобще-може да сме в ЕС,но наща бюрокрация си е още в Османската империя.На всички на които им предстой среща с КАТ,общини и т.н.,търпение и успех.
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

отидете с/у Немското посолство - превода е 20лв, а разстоянието от КАТ е по-малко от 1км...

Брат ми специално пита в Мюнхен - НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗНАСЯ НЕМСКА КОЛА С РЕДОВНИ НОМЕРА от Германия, дори за страни от ЕС! Ако тук ви вземат номерата, в Германия ще имате сериозни проблеми с отписването на колата от движение!
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

И сега още един парадокс!!! Ако купиш кола от чужбина на договора не се изисква нотариална заверка, а ако е от БГ ходиш на нотариус ... А не е ли смешно?

Коментар

Update on КАТ София

Сутринта се изсипвам в 8 без нещо през централния вход на КАТ и кво да видя - опашката отива назад по вътрешната улица, стига чак да Г.М. Димитров и оттам тръгва обратно към каналите, където цари добре управляван хаос. Сътветно ме разпределят в най-лявата лента към най-левия канал и се понясам бавно и славно по нея. Междвременно отскачам да си оправям документите, където не ми признават немската ГО, а на въпроса "Що така, като на нея си пише, че важи и за тук?" ми цитират някаква директива от 71ва година?! Питах "кой век 71ва" и си направих нова българска. Таман си оправих документите и онзи толуп от канала ми каза, че Мерцедес, БМВ и Ауди били само на най-десния канал и да съм се престроявал. През 8 колони... Как да е, престроих се, дочаках си канала , където с кореселин ми свалиха част от боята около намера на рамата, за да видят пипано ли е, оправихме другите неща, паркирах колата и отивам за талон и номера. Е, там падаха хора от стълбите направо. Оказа се, че от сутринта "не им работили компютрите" и всичко се забатачваше именно на последната фаза, като вътре се бяха натъпкали поне 200 човека. Тъй като "имало токов удар и системата не работила", мърлите от гишетата се развяваха безметежно по коридора и никой не даваше информация кога и какво ще става, освен, че обедните им почивки ще важат, независимо дали ще "тръгнат" компютрите. Постоянното пристъствие от представителите на вносителите казаха, че и в понеделник пак е имало "токов удар" и е била същата работа. След като си направих сметката, че и да пуснат "системата" преди мен има 200 човека, на които докато им издадат талоните ще стане петък и си тръгнах, като оставих номерата за утре.

Това е положението - зимата пак ни изненада. Като че ли и те са разбрали, че ще влизаме в ЕС на 01.01.2007 и са тотално неподготвени, че и незаинтересувани. Процедурата по прехвърлянето на кола в Германия отнема към 15-20 минути, без опашки и с усмихнати служителки.

Обаче, само това да ни беше косурът...

Коментар

Re: Update on КАТ София

Личи си, че си спокоен човек! Де да можех и аз така... Описал си ситуацията с около 400 думи и в тях не фигурират "майката","мамата","п*****а майна","пи**ата лелина" и др. подобни, които са задължителни при общуване с институцийте, на които им предстои европеизиране...

Коментар

Днес драмата приключи. Сутринта се избуших рано-рано с оптимистичната нагласа само да ми дадат номерата, обаче тълпата от коли си беше пак там, място за паркиране - никво и тъпи КАТаджии разпределящи кой къде да ходи. Паркирах на платения паркинг, свалих си номерата и отидох на гишетата, където се разиграваха всякакви лични драми за всякакви липсващи бележки и бележчици. След геройско висене от час-два, дойде и моят ред, при което се установи, че ми е сбъркан броят седалки и то при условие, че каналджията вчера специално влезе да ги брои. Ама от де да се сетя, че трябва да проверя всяка графичка освен номера на рамата от скапаното заявление... Та, връщат ме с документите на канала, където ми казват да докарам колата?! Обясних им, че нищо няма да докарвам и да четат немските талони, ако щат. Казаха ми да чакам конкретния борсук от вчера, който по едно време се появи от поредната почивка и като го питаха дали наистина седалките са повече се ухили и ги оправи...

Обратно на гишетата се бяха хванали за гушите, но някак ми довършиха документите и след още час чакане си получих временния талон, щото проверявали "такива коли" в Интерпол. Сложиха ми номерата на паркинга след задължителните 5 кинта, щото прецених, че по-добре така, отколкото с крика по главата, пробиха ми капака на багажника, все едно е врата на кокошарник и занитиха номера.

Всичко това го пиша, ако някой се е засилил да ходи в КАТ без да му е много наложително и като контрапункт на няколко съфорумци, които скастрят всеки, който споменева, че по един или друг начин не си плаща данъците в пълен размер. Ми, аз си ги плащам и с всеки изминал ден си мисля, как да спестя по-голямата част от тях. Щото ей такива толупи ги ядат. Държавата не е територията, ами администрацията и като такава - да мре.

Пък ако някой мисли да се оплаче от служителите на ръководството, да забрави. Във въпросното ръководство са най-простите и нагли парчета от всички, които говорят с всеки от високо на "ти", щото по стара традиция рибата се вмирисва откъм главата. Можех да мина и с плащане за усулугата, ама това не е усулга, а рекет. Създават всички предпоставки, за да трябва или да кихнеш, или да си чупиш главата, а това вече е принципен въпрос.

Коментар

всъшност Обер, Кат може би са едни от последните дето не са се европеизирали , и аз минах по твоя път декември
                  Казвам го, защото ми прави приятно впечатление в някои общини на различни места в България , вече знаят как да се държат, Дори и в една данъчна служба в София бях наскоро, и отивам там психически подготвен за мъка , пък то ти се усмихват . любезни бяха и прочие..
                  та може би КАт понеже са под пагон и още се вживяват ама и тях ще ги стигне Европата в крайна сметка , надявам се . . .

Коментар

Е и аз съм там утре...тази седмица за трети път! Мъча да регистрирам една каравана...от две седмици вече . стискаите ми палци да е дошло потвърждение от техно тест и да работят компютрите защото плащам по 6лв на ден на паркинга до кат. .... ми омразна ми да я разкарвам

Коментар

Така и не разбрах кое конкретно попречи на КАТ за 16 години реформи да си направят подстъпи и гишета на всяка от 10те колони.
                      Значи отпред 2-3 колони, вляво минават по-тарикатите задължително и висиш като прани гащи на опашката за сградата с иначе и там поне 10 тьотки които разпечатват заявленията с баркода и от време на време търчиш като манерка да си прибутваш колата.
                      На всяка колона трябва да си има гише щом искат да им е такава процедурата на регистрация.
                      Другия гаден момент - защо се иска там пожарогасител и прочее тъпотии, има си контролни органи на КАТ - да спират и да проверяват щом смятат това за рисков момент.
                      Третото - що за тъпегьос може да роди идеята с дупченето и нитоването?! Тия нитове са по 100 за лев и двайсе и шайба на която да пише нещо си, кат мат там, глупости. За да не се били разменяли номерата уж... бе тия вярват ли си изобщо? Просто поредната тъпотия.
                      Сверяване на номера - ок, щом има кражби толкова - да сверяват, ама като се замислиш, какво правят - светят с едно лампе деето едвам мъждука и гледат един номер дето съвсем възможно е да е шестия подред пренабиван. Като искат да сверяват да си купят ултразвуков там, рентгенов скенер пък да се облъчват по цял ден. Ми така де.
                      После - висенето в сградата след канала. Клечиш и там като кон на празни ясли и като кучетата на павлов чакаш да се обади някоя по високоговорителя. И това в 21 век, 2007 година, сякаш светлинните табла още не са измислени и не струват повече от 300-400 кинта.
                      Та ей заради горното ми са чудни хората които ходят за регистрация там, а не карат с чужбинските номера. Каско на тях не правят ли в България?

Коментар

Тъпите нитове,дето заради тях ти дупчат задният капак и около дупката после ръждясва,са ги измислили за да ги произвежда някой,пак по същата причина неможе да си правиш номера където и да е.Системата е създадена зада храни няккви прасета,вклячително и тези дето монтират номерата,високо клалифициран оператор на отверка и акумулаторна бормошина,а щях да забравя-нитачката.За съжаление това е заноново регламентирано и това е положението.За елементарна регистрация на МПС ти трябва много търпение.

Коментар

Re: Няма такава подигравка /регистрация КАТ/

положението е такова по 2 причини:
                          1. Щот всички си траем
                          2. Щото всичките тия прасета изкарват добри пари по "втория начин" - който не ще да чака цял ден си плаща на сина на шефа на КАТ /примерно/...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                            положението е такова по 2 причини:
                            1. Щот всички си траем
                            2. Щото всичките тия прасета изкарват добри пари по "втория начин" - който не ще да чака цял ден си плаща на сина на шефа на КАТ /примерно/...
                            Това е така,всички административни и политически неразборий си съществуват за да облагодетелстват някакви "посредници"-сина на шефа на КАТ,познат на кмета,братовчед на главния архитект и т.н.
                            Колкото до проблема с немските номера и ние го разбрахме,човека замина за Германия да оправи нещата и да вземе временни номера.

Коментар

Какво племе сме заспало? В Софийския КАТ трябва да се организира някакъв протест, гражданско неподчинение... Да се линчува Началника /поне/?

Вместо да намаляват, опашките се увеличават?

Днес ходих да си подам заявление за категория "В+Е" - за пореден път се убедих, че няма такава държава, с такава подигравка с хората...
                              Купуваш си заявление по образец /50ст за един двоен лист А4?/, попълваш - подаваш, връщат те за нещо /актуална снимка - предишната е "чак" от 2005г/, донасяш го, връщат те за друго /медицинско "само от очен лекар" - само-само, ама и там 10лв на вятъра + 20ст за "бланка" - листче вестникарска хартия/, оправяш се /най-накрая/, дават ти картонче да си платиш 20лв за тъпата книжка /дали струва и 1лв това "свидетелство за управлени"?/ + 1,30лв комисионни за банката...
                              10 /десет/ работни дни за "нормална услуга" /като че ли те ми правят услуга, а не си вадя книжка пак за тях=КАТ/

Да не говорим, че залата миришеше на пръч, щото опашката за "Връчване на наказателни постановления"/актове/ беше към 100 човека...

Докога тоя народ ще си трае и ще си плаща за разкарване и кодоши???

защо може в Германия да си платиш всички такси, бланки и т.н. на ЕДНО гише и да ти струва около 5% от минималната заплата, а у нас да те разкарват по 3-4 каси и още толкова гишета и да ти вземат 30-40% от минималната заплата за някъв си парцал, с който да те контролират?

Коментар

Чакай, бе! Тепърва ставаме "германци".
                                У КАТ имаше едно табло "информация", що не гледаш там?
                                За заплатата - много е ниска. Таксата не е висока.
                                А за това
                                В Софийския КАТ трябва да се организира някакъв протест, гражданско неподчинение... Да се линчува Началника /поне/?
                                Много си прав!

Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X