доколкото знам, моторите не чакат на опашката за каналите, а минават между опашките... но чакането за документите е основно "перо"...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Няма такава подигравка /регистрация КАТ/
Свий
X
-
-
относно преводаПървоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнениепропуснах - 10лв за превод на договора за покупка /предният ден го направих/
Ако талона е по-стар от 2000г и не отговаря на Евро директива №...., трябва и той да се превежда...
докато чаках да ми попълнят заявката за регистрация, някой тъпак ми е ожулил колата /ожуленото е приблизително 15х15см/
Не виждам какво му е нормалното, при положение, че в наистина "европейските" страни процедурата е за максимум 30 минути и става на 1-2 гишета...
доколкото знам документи издадени на официални за ЕС езици
са валидни в цялата общност и не трябва да се изисква превод
та може би трябва да се уведомят компетентните органи за тази нередностLR RR Classic VM2.5
Коментар
-
офтопик съвет: при спешни случаи просто забрави личният лекар! не знам къде живееш, но аз моите 2 деца /на 5г и на 9мес./ ги водя във ВИТА /до Гара Подуене/, когато са болни /да не дава Господ/!Първоначално публикуван от peppy76 Преглед на мнение[B]Ти да видиш какво е в поликлиниките аз съм с дете на 2г.3м и такова [B]нещо НЯМА. Там вчера гледах как над 15 дечица на възраст м/у 3мес и 3г. висят пред кабинета и чакат по над 3ч.
.
Даваш 15-ина лв, но докторите са много добри и никога не сме чакали повече от 15мин...
Аналогията с чакането в КАТ не е точна, защото квалифицираните лекари са малко, а полуграмотни мързеливи работници може да се намерят с хиляди и да се назначат достатъчно за да не се чака за регистрация с часове и дни...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
както писах, за по-новите талони /отговарящи на директивите на ЕС/ не се иска превод... само за договора /фактурата/ за покупкаПървоначално публикуван от hf hpe Преглед на мнениеотносно превода
доколкото знам документи издадени на официални за ЕС езици
са валидни в цялата общност и не трябва да се изисква превод
та може би трябва да се уведомят компетентните органи за тази нередностпомогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
В общината срока за деклариране е 2 месеца от придобиването.Първоначално публикуван от xlr Преглед на мнениев общината трябва да се регистрира до 20 работни дни след регистрацията в кат , иначе актове , глоби и т.н. А за закъснение в кат не знам
Декларирането, ако е придобита от местно лице е свързано с 2% такса за прехвърлянето изчислявана върху фактурната/договорната стойност.
Това автоматично поражда и задължението за плащането на местния данък, който е дължим до 31.03.
Глобите за недеклариране започват от 1000 лв., за неплащане мисля че бяха от 100 лв нагоре.
Коментар
-
че нали нотариусите не прехвърлят без да съберат държавната такса /и нотариалната разбира се/?Първоначално публикуван от DemonS Преглед на мнениеДекларирането, ако е придобита от местно лице е свързано с 2% такса за прехвърлянето изчислявана върху фактурната/договорната стойност...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Ами абсолютно прав си, ама има и друг по-чест случай - в който автокъща продава с договор кола изобщо без нотариална заверка на договора и с фактура.Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнениече нали нотариусите не прехвърлят без да съберат държавната такса /и нотариалната разбира се/?
Въобще нотариалната заверка се иска от КАТ в случаите на покупко-продажби на МПС между физически лица, което за сделки между юридическите (или от юридическо на физическо) не е задължителна. Между физическите правилото е сделката да се декларира на възможно най-ниската цена, което няма ограничение да е и 100 лв.
Иначе за таксата за прехвърляне е пълен смех всичко. Нито предписание могат да ти изкарат от общината колко трябва да платиш, пишат ти на едно листче някакви разкривени цифри, което фактически предствляват 2та процента и толкова. Ни документ с печат и подпис колко дължиш и колко си платил, ни нищо.
Ако не бяха нотариусите да го искат това преди да изповядат седлката не мисля че изобщо тая такса изобщо щеше да може да бъде събирана.
Коментар
-
Отиваш в КАТ преди да тръгнеш за колата плащаш 27лв. взимаш транзитни номера които важат 1 месец, отиваш при колата слагаш номерата придвижваш се и я регистрираш до 1 месец. Другият вариант е рапатрак само че за 200 км. ще ти се върже бая тлъсто това докарване, затова взимай транзитните номера и си готов.Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнениеНякои може ли да ми каже , ако купя кола нов внос "на фактура" без номера на около 200км от София мога ли да си докарам на ход или трябва да взимам някакви номера ?Моля за съвет ако някои знае процедурата.LZ1PER
Коментар
-
нито пожарогасител ми искаха/гледаха, нито ми мериха спирачки...Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнениеКак да не се знае? Проверка пожарогасител - левче или два, минаване на канал - 7 лв (ако не ме лъже паметта), ...
и аз като теб по стари спомени си купих стикерче за ПГ /1лв/помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
E колко "стари спомени"? 2005 преди да ме пуснат в двора към каналите един идва да гледа пожарогасител, триъгълник, аптечка.Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнениенито пожарогасител ми искаха/гледаха, нито ми мериха спирачки...
и аз като теб по стари спомени си купих стикерче за ПГ /1лв/
Виж, миналата година, като ходих за Галопера, проверка нямаше, ама го отдадох на дивата навалица покрай смяната на номерата.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
кат
Вчера последни премеждия от КАТ-София-
Автомобил италиански внос купен от фирма от България с фактура , искат следните документи:
Превод на талона ,ЧДП и фактурата с която българската фирма го е купила от италианската / напълно безсмислено за фактурата , но...../
Ксерокопия на българската фактура и договора с фирмата няма изисквания за пожарогасители и други работи цялата процедура трае няколко часа нареждане в 07,10ч. до слагане на номера 10.30ч.Номерата на тарикатите си продължават лъскавите коли минават покрай лентата на камионите и влизат направо вътре.
Коментар
-
За никакво оправяне не може да става става дума! Днес ходих с една каравана за регистрация и след като си загубих цял ден ,ме пратиха на технотест. Нямали този модел в масива !!! Е аз какво съм виновен? Сега още пари на технотест, чакане на една седмица за да доиде по служебен път протокола от технотест и пак в кат. Предишните каравани като ги регистрирах и на митническата декларация ги карах да ми пишат ''къмпинг ремарке'' и номера минаваше . С две думи даже става по гадно а за оправане и дума не може да ставаПървоначално публикуван от bojitch Преглед на мнениеНямайте грижа! Да се надяваме, че от 1 Януари, нещата ще вървят към оправяне. Не че вярвам, ама така трябва!
Коментар
-
уф! в понеделник пак съм там... санта фе-то поне няма нужда от нови номера, само талон...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар