Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка и внос на на автомобили след 01.01.2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Покупка и внос на на автомобили след 01.01.2007

Колеги,

Проблема с МОТ или другите от ужните документи е следният, те са вързани, примерно за Пътен данък, искат всичко и МОТ и Застр. и т.н. та ако едно липсва или е нередно, при последващо връщане там ще има болки в джобовете и то силни...

Нали знаете какво става там ако нямаш РИНГ или Инс... солидна 4цифрена глоба и пандела за рецидив.
    А такава кола нямаш право дори да държиш пред къщи на улицата...
    Няма да чакаш да те спрат на всеки подлез има камера с разпознаване на номера + чете за РИНГ ако нямащ честито

Поздрави,
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Така, така! Ето, че е намерен начин да не плащаме акциз Колкото повече коли с чужди номера, толкова по-добре! Нека каже quadra, защо плати акциза?
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

ако е твоя не ти трябва пълномощно.винетката за чужди автомобили е по скъпа вярно,но-пък компенсира акциза.съмнява ме че полицаите зняат как изглеждат всички видове документи за преглед на всички страни от евросъюза.глобите от кат в бг всички знаем че не се събират,така че и това не е проблем.
        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
          Колеги,

Проблема с МОТ или другите от ужните документи е следният, те са вързани, примерно за Пътен данък, искат всичко и МОТ и Застр. и т.н. та ако едно липсва или е нередно, при последващо връщане там ще има болки в джобовете и то силни...

Нали знаете какво става там ако нямаш РИНГ или Инс... солидна 4цифрена глоба и пандела за рецидив.
          А такава кола нямаш право дори да държиш пред къщи на улицата...
          Няма да чакаш да те спрат на всеки подлез има камера с разпознаване на номера + чете за РИНГ ако нямащ честито

Поздрави,
          поясни ако обичаш.може би имаш предвид ако върнеш колата в англия.но ако я регистрираш там,караш тук и след години я продадеш тук,какъв е рискът там.
          В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Колата трябва да се отпише, но това става с декларация. Ако искаш да е редавна в Англия ,ясно е, че трябва да се прави всичко. Но нали целта беше да избегнем акциза

Коментар

Риска там е, че не можеш да се появиш на пътя им без МОТ РИНГ ЗАстраховка и т.н. а ако те са изтекли докато си в БГ ... не виждам как освен - има начини за МОТ както и тук даваш талона и ето ти МОТ след ден застраховката лесна по ИНета за 50-60 кинта си в джаза, РИНГА след като имаш останалото + постоянен адрес съшо става за 10 минути, аве има начини.

Регваш фирма там, добре е все пак да има местни за помощ или поне човека да познава Англия ( закони начини хора сервизи и т.н.) после отива за седмица , купува готина кола, прави всичко там МОТ 30 кинта бели английски, застраховка до 100 кинта първа вноска, РИНГ май бе6е 90 ли не помня , данъка е скъп за дизела май бе 160 кинта бели пак после на Ферибота и бегом в БГ.

Така ги виждам нещата аз

Впрочем имам познат кара си колата от Англия в БГ почти година, без никакви грижи, после си я регна тук пак без грижи, колата е малолитржно фордче така че не е акцизна, но за нашите цели мисля може да се прескочи всичко освен застраховка тукашна, но няма грижи да застраховаш кола с чужди номера, никакви ядове поне така ми каза приятел директор на застахователна компания...

Поздрави,
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Замислям се - ето, възможно е да се движиш с чужди номера, но, някакси не го възприемам. Изглежда ми ненормално. Психика, може би...

Коментар

Няма разлика голяма, само дето ще се опитват да те "глобяват" по-често но ако си изряден и си знаеш правата - ядец им казваш
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Аз не държа да е особено изрядна откъм документи в англия(особено при едни 18-20 бона икономии).По ме интересува в бг да мога да я карам без да ме тормозят полицаите.

Коментар

Не в този смисъл. Моя кола, в България кола, пък някакви непонятни табели...

Коментар

Какво ще те тормозят ако си изряден, не мога да се сетя????

Ще си инсталирам камери на джипа и ще си ги снимам и няма да сляза от колата , нека ме рекетират пред камера - добре са дошли.
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение

Впрочем имам познат кара си колата от Англия в БГ почти година, без никакви грижи, после си я регна тук пак без грижи, колата е малолитржно фордче така че не е акцизна, но за нашите цели мисля може да се прескочи всичко освен застраховка тукашна, но няма грижи да застраховаш кола с чужди номера, никакви ядове поне така ми каза приятел директор на застахователна компания...

Поздрави,
                          И ти кво изчака ни да си избодем очите пред компа два часа и чак тогава ни каза,че то вече хората тук от година го правят.С това трябваше да почнеш.

Коментар

много прятна тема стана, ама диското за което говоря нее акцизно, та ме интерисува всепак , с кави документи триабва да се сдобиа задамога като се прибера в БГ да я регистрирам безпроблемно ?

Коментар

Първоначално публикуван от lz1lds Преглед на мнение
                              много прятна тема стана, ама диското за което говоря нее акцизно, та ме интерисува всепак , с кави документи триабва да се сдобиа задамога като се прибера в БГ да я регистрирам безпроблемно ?
                              Правиш договор за покупко-продажба, провери дали ти трябва EURO1 ( документ от който е видно, че колата е произведена в Европа, не съм сигурен дали все още е необходимо това, тук да кажат тази които са сигурни).
                              Нама ли инстанций там, които да питаш и да ти кажат какъв е реда за износ на автомобил?

След като дойдеш в Бг. отиваш в КАТ и си регистрираш колата, ще се доплаща ДДС само ако в U.K. е по-малко от 18% ( не знам там колко е) и доплащането ще е разликата до 18%, ако там е по-малко. Мисля, че е това.
                              Ако пропускам нещо, който знае да допълни.
                              LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от lz1lds Преглед на мнение
                                Трябва ти само документ че колата е твоя собственост. Договор за покупко продажба и/или оригинален талон. Не е задължително договора да е нотарялно заверен.
                                ДДС плащат САМО ФИРМИТЕ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X