Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка и внос на на автомобили след 01.01.2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Re: Покупка и внос на на автомобили след 01.01.2007

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
    Точно поради тази причина е предвидена поправка в нормативния акт. И целта е плащането на акциза да става веднага при вноса, преди да бъде регистриран автомобила.
    Имаш ли идея кога ще го променят.

Коментар

kinex
      Не, конкретно немога да кажа.
      Последно редактирано от Жоро Донечки; 26-03-07, 21:59.

Коментар

• Re: новите процедури при внос на мпс от ЕС

Първоначално публикуван от IvanIvanovi
        за ДДС-то е точно така, ако купиш от фирма там (ЕС) - ти начислява ДДС, ако купиш от гражданин - не.

Но има една врътка, която задължава нашите юр.лица(без изключение) да начислят ДДС върху продажбата на автомобила. Независимо от кого са купили автомобила и дали са достигнали оборот за задължителна регистрация по ЗДДС.
        Това го прочетох на страницата на Асоциацията на вносителите на употребявани автомобили(мисля, че така се наименоваше).
        Нормативно не съм проверявал как стоят нещата и дали е точно така.

Коментар

аз това съм го писал много отдавна

колата за търговеца си е една стока
          и независимо как е придобита, след като и начисли
          транспорта, режиини и някаква печалба
          после на тази сума трябва да начисли и ДДС
          LR RR Classic VM2.5

Коментар

• Re: новите процедури при внос на мпс от ЕС

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
            Но има една врътка, която задължава нашите юр.лица(без изключение) да начислят ДДС върху продажбата на автомобила. Независимо от кого са купили автомобила и дали са достигнали оборот за задължителна регистрация по ЗДДС.
            Това го прочетох на страницата на Асоциацията на вносителите на употребявани автомобили(мисля, че така се наименоваше).
            Нормативно не съм проверявал как стоят нещата и дали е точно така.
            прав си,
            но аз не съм казал че ЮЛ не трябва да начисляват ДДС ако са го купили от физическо лице в чужбина............

но те нямат интерес да купуват от ФЛ (от чужбина и от страната) защото няма да имат данъчен кредит, а ДДС при всички положение ще трябва да начислят при продажбата.....

опитах се да кажа че няма значение ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ (каквито сме тук повечето) дали си купува кола от чужбина или от тук....... режима по ДДС е еднакъв......... евентуално има разлики в ставките, но това са подробности....

Коментар

IvanIvanovi, съгласен съм. Не съм оспорвал нищо. Просто добавих коментар.

Коментар

• До: Покупка и внос на на автомобили след 01.01.2007

прочетох цялата тема и пак ми се иска да питам:
                искам да си докарам от UK ландровер дискавари 94-97 година 2.5тди 113 кониа.като стигна в БГ на самоход какво триабва да платиа?
                извиниаваите ако се повтариа нещо ама голиамо четене падна и пак несам сигорен в отговора !
                мерси предварително

Коментар

Само и единствено разликата в ДДС. (Ако има такава)
                  VPetrov.photography

Коментар

И всичките магистрални такси и винетки по пътя, които барабар с горивото също се събират в някаква сума
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от lz1lds Преглед на мнение
                      прочетох цялата тема и пак ми се иска да питам:
                      искам да си докарам от UK ландровер дискавари 94-97 година 2.5тди 113 кониа.като стигна в БГ на самоход какво триабва да платиа?
                      извиниаваите ако се повтариа нещо ама голиамо четене падна и пак несам сигорен в отговора !
                      мерси предварително
                      на държавата НИЩО, а на нас може да платиш по някоя бира /да ти върви безаварийно Диското/...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Браво, хубави думи, така се прави пазарлак........... бира да има !!!
                        Два бързи вапроса:
                        Ниакаде по горе прочетох че триабвало да го притежавам тоиа автомобил, 6 месеца, за да ниамало проблем при регистрациата в БГ, виарно ли е това???
                        2. имало ниакав срок( 14 дена) в които триабва де се регистрира автомобила, от кога тече тоиа срок , и кви са санкциите, щото, аз несам сигорен че ще се прибера веднага в балгариа, може да пообиколиа един месец из европа.... и тогава ?

3. (маи станаха 3 вапросите, ама се надиавам да компенсирам с бира)..какви са документите с които триабва да се сдобиа тук и които ще ми триабват в BG.

Коментар

Здравейте,

Някой правил ли е следното:

Джипка над 163 к.с. от З. ЕВРОПА, внесена в БГ, не плаща нищо друго освен нещо дребно на митницата, ползва си я само за "по черно" демек за Оф Роуд, и на държавата грънци не дава ни на КАТ ни на Данъчни, без регистрации без прехвърляне???

Не ме разбирайте погрешно аз данъците си плашам, дори в повече всеки месец 4 цифри кръвопускам но идеята ми е да прескоча много "безмислени" разходи ако джипката ще я ползвам само по черно...

Въртят ми се едни такива Грандове по над 200 к.с. из главата и да си ги карам само по черно , щото като се замисля ако тунинговаш = много ядове с КАТ , + застраховки + аве мнооого ядове(пари) та мисля си, че от имотеца ми по черно мога да си карам из БГ без много много да посетя асвалт и без да страдам от липса на винетки, ГО, Прегледи и други такива пиявични такси...

Много поздрави,
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Що бе, ако имаш на кой да я регистрираш навън,карай си я и по асфалт.бръмчиш си със чужди номера и така.
                            В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Мерси братчед,

И това го мисля, да си регна фирма навън и така, мисля си за Англия отново...

Поздрави,
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                                Мерси братчед,

И това го мисля, да си регна фирма навън и така, мисля си за Англия отново...

Поздрави,
                                а там данъците какви са ?
                                LZ1RED

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X