Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка и внос на на автомобили след 01.01.2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

ОТГ

Добре де нали тоя съюз е основно митнически и нещо влезло един път на територията на съюза е обложено с митнически сборове при първоначалното влизане.Няма двоино данъчно облагане и има свободно движение на стоки и услуги на територията на ЕС или пак нещо ще се побългари за наша сметка?

Коментар

Първоначално публикуван от outback
      След 01.01 отпада само и единствено ДДС-то......по скоро ще се доплаща разликата от 3% там и 1% тук,тъй като в Германия става 19% при 16% досега.Акциз ще има , и то дебел,засега е над 163 коня,Митото остава за всички коли непроизведени в EU......а ще има и ДДС върху транспорта / задължително при автовоз/ и др. "облекчения" като дебела Екотакса за 4х4 и дизел........така че не очаквайте нищо по-евтино от досега.Просто ще има разлики,но парите ще са горе-долу същите......
      За нови коли до 7 месеца ДДСто не отпада

Коментар

Първоначално публикуван от vokel
        Първоначално публикуван от братчеда
        сигурен ли си че го има за автомобили втора ръка и започва от 163 а не от повече.
        Братчеда,виж линка даден по горе.
        Четох но,никъде не видях,че в европейския съюз има акциз и от колко коня е.Има един сравнително подробен преглед на действащта до 1.01.2006 нормативна уредба.И това че на Полша е наложена санкция заради оставане на акциза.Как ще се получи това?:купуваш кола от пловдив и я регистрираш в софия и няма акциз,а от берлин в софия има.Това по-същество ще бъдат общи страни със интегрирани данъчни системи.ддс-то защо няма да се дължи за коли от ес?защото вече е платено в ес?ако в ес има акциз за мерцедес и той е платен от немския собственик на какво основание ще се плаща два пъти?
        Та коя е държавата от ЕС със акцизи за мощност за европейски коли, че от линка не става ясно?
        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

offtopic:

Първоначално публикуван от братчеда
          ...Как ще се получи това?:купуваш кола от пловдив и я регистрираш в софия и няма акциз,а от берлин в софия има.Това по-същество ще бъдат общи страни със интегрирани данъчни системи...
          Това с интегрираните (ИТ) системи го забрави за догодина.. Интеграцията тук на средно големи финансови институции (дори не говорим за банки) става с месеци, обикновено >12, камо ли с институции навън... И далеч не е само въпрос на пари. Месеци някои някъде ще ръчка едни файлове напред назад и ще има al-manual в големи дози. Това с интеграция/ автоматизация ще дойде доооста по-късно..

Коментар

Яро,питай някой счетоводител.поне за ддс,всичко е вече ясно и ще бъде интегрирано.направени са и мероприятията за обучение по новите правила.защо тогава от 01.01.2006 няма да плащам ддс на границата при внос на стока,а след продажба и то само разликата защото другото вече е платено в страната продавач.и това ако не е интегриране на данъчни администрации.
            Но пък ако говориш за самата компютърна система която би удостоверила верността на дадени документи(разбирай дали със платил в другата страна)както всичко тук,тя със сигурност ще се забави.
            В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

10xs

Благодаря на всички!

Мисля, че реших - мисля да си спестя екстрийма да ходя за кола на Север, ще си търся 4х4 тук в БГ, бюджета ми си остава до към 10 000лв като предимно търся Чироки, Нисан Патрул, Исузу или Тойота , Опел, Сузуки и Дайхатзи не ги отписвам като марки но просто са ми мънички, аз търся нещо високо, голямо, ръбесто

Впрочем ей сега ще пусна и обява, че си търся джипка, ако някой знае оферти моля дайте знак.

Поздрави
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

РЕ:

Имаше едно Гранд Чироки 4.0 в мобилето преди време за 9к лв значи би трябвало да можеш да си намериш такова за тия пари ... че и да е в доста добро състояние ...
                Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Re: РЕ:

Първоначално публикуван от v0id
                  Имаше едно Гранд Чироки 4.0 в мобилето преди време за 9к лв значи би трябвало да можеш да си намериш такова за тия пари ... че и да е в доста добро състояние ...
                  Не е зле 4.0 но определено този двигател по-добре се вписва при Чероки и Вранглер.
                  Реално за около 12-13 може да се намери 5.2 Гранд който като начало може да се кара така а после с малко вложения да стане перфектен.
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Quadra,

Да си призная мисля един Гранд най-ми е на сърцето от години остава да намеря такъв и да вляза в клуба на Джип

Благодаря ви за помоща!

Някой би ли ми пратил на ЛС ако не е трудно данни за сервизите на Митко Фулда и Братя Флекс ако не се лъжа, където да мога да закарам бъдещо возило за преглед/поглед ?

Благодаря предварително
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

ако пътуваш много в чужбина, може да се регистрираш, че живееш там и колата да си я караш с чуждите номера...
                      обаче годишният технически преглед там, няма нищо общо с този у нас... дори в Германия, където е веднъж на 2 години

с други думи, за Ес-/Ге-/ класа гимнастиката си заслужава, но за МПС за 10-15 хиляди лв - едва ли... Те дори в момента тая гимнастика я правят в Балкан Стар...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

ето ти една ТРОФИ/ТРАЯЛ БЕГАЧКА за "жълти стотинки"
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

дали не е издухана

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                          ето ти една ТРОФИ/ТРАЯЛ БЕГАЧКА за "жълти стотинки"
                          Дали не е издухана, тая джипка ? Сериозно питам, мислиш ли че това си струва парите ?
                          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Re: дали не е издухана

Първоначално публикуван от Nik Nikolov
                            Дали не е издухана, тая джипка ? Сериозно питам, мислиш ли че това си струва парите ?
                            едва ли е в "Topzustand" /идеално състояние /, но сигурно е в движение... когато не е, пишат "Motorschaden" или "Getriebeschaden" и т.н.

то само окачването и гумите струват 5000Е

Коментар

дали не е издухана

сега видях че била бензиновоз.Мен ме интересува дизел извинявай.
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Re: дали не е издухана

Първоначално публикуван от Nik Nikolov
                                сега видях че била бензиновоз.Мен ме интересува дизел извинявай.
                                а че е V8 от S500 видя ли

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X