Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ДанЪци и такси за 4X4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: ...

Първоначално публикуван от BOBI_27M
    Значи номера става,ако не е зарегистрирано в данъчното возилото,и минавата си 2-3г,далжи6 1000лв данък.и ти трябва бележка за пред нотариус,ако продава джипа,след това в данъчното ти правят акт/от 10-100лв/и това е,плащьш само за тази си година....
    Е да, ама вече не става!!
    Както писах КАТ при регистрацията искат документ от данъчното!!
    Така, че това само при заварени случаи!!
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

...

Да,само за заварени случай
      SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

Годината и болката при нас за разлика от цял свят на новите коли данъка е по голям от на старите. Едногодишен Хънтър по талон 138 коня 360лв.. 12 годишен Ситроен 130 коня 156лв.. Ситроена е 400кг. по тежък от Хънтъра. Фактите са ужасни.

Коментар

Колега,когато регистрираш нововнесен автомобил искат бележка че е зачислен в данъчното,а ако е от Бг,бележка за платен път.данък за годината,преди ставаше както казва Куадра,ама вече не би...
          Колега ти си в огромна грешка, кой точно ти я иска тази бележка и какво зависи от нея? аз в близките 4 години си внесох карах и продадох 2 автомобила и такава бележка никой не ми е искал и 1 ст. данък не съм платил.
          П.С. нотариусите са случайни и канала на кат също. може и късметлия да съм незнам.
          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic
            Колега,когато регистрираш нововнесен автомобил искат бележка че е зачислен в данъчното,а ако е от Бг,бележка за платен път.данък за годината,преди ставаше както казва Куадра,ама вече не би...
            Колега ти си в огромна грешка, кой точно ти я иска тази бележка и какво зависи от нея? аз в близките 4 години си внесох карах и продадох 2 автомобила и такава бележка никой не ми е искал и 1 ст. данък не съм платил.
            П.С. нотариусите са случайни и канала на кат също. може и късметлия да съм незнам.
            Сигурно си късметлия!!
            От бележката зависи регистрацията в КАТ - при нас не приемат документите за регистрация без тази декларация!!
            Нотариусите също не оформят покупко-продажбата без документ за платен данък!!
            Между другото при деклариране на колата пред данъчните ако е нов внос се плаща и 2% такса върху застрахователната стойност на колата!!!
            А за това се вади удостоверение за тази стойност от застраховатлна компания!! Което също струва пари!!
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic
              Не си късметлия, никъде не искат вече данък.
              http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

...

Фанатик,ти колега само си вадил транзитни/временни/номера,нали?!?:0
                SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

Абе хора кви са тия данъци дето ги плащате. Аз плащам 10лв/година за моя пикап. Обаче винетката ми бърка мноооого дълбоко. За мен винетката е най голямата глупост измислена от БГ чиновничеството. Плащаш за нещо което не получаваш. Освен това от лекотоварно ТИКО до 12т. камион плащат едно и също. А в нормалните страни вс. до 3,5 t е с една и съща винетка. Получава се така че лимузините които са по тежки и доооста по-скъпи от моето возило плащат 50-60лв винетка, а аз 330. Определено има равнопоставеност, няма що!
                  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

данъчни гадове

и аз не съм плащал данъци,за нищо но имаь проблем с един мотор от преди 7-8 год го бях продал,а още се водеше на мое име,но нещата няма да останат така вечно.които иска ЕВРОСЪЮЗ жална му маика мен лично никои не ме е питал и се чудя накъде да бягам.
                    ПАВКО
                    0888802068

Коментар

Фанатик,ти колега само си вадил транзитни/временни/номера,нали?!?:0
                      Ако номер започващ със С и завършващ със МС е транзитен ;-)
                      не номерата са ми съвсем нормални.
                      no signature no problems

Коментар

ако колата не е декларирана в данъчното в 2-седмичен срок след придобиване, глобата е 500 или 1000лв /това е от скоро/

пътен данък искат и при ГТП - ако някой е минал без него това е изключение!
                        При продажба пред Нотариус - също!

Това кой как не си е платил данъците не е никакъв повод за хвалба - все едно от Пътното да се хвалят как не са оправили дупките

колегата Д-МАКС не знам какво недоволства - кара толкова скъп автомобил, а се цигани за една винетка... Мой познат има ситроенче С15 и плаща пак толкова - той какво да каже???

МПС-то не е собственост, която можеш да скриеш - рано или късно ще се усетят, че им дължите $$$ и ще си ги вземат с лихвите... После да не се оплаквате /от мен съчувствие няма да получите /
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Тедо, въпроса за винетките го поставих в една друга тема, и там писах ИЗРИЧНО че не е нормално, от лекотоварно Тико до 12т. камион да плащат една и съща винетка от 330лв. И там за пример дадох че в Австрия например винетката е от 0-3,5т е една и още по-гадното е че е 75 Евро. Смятай сам колко лева е. Не смятам че Тикото дори и натоварено разрушава пътищата повече от 8 или 12т камион. Принципа на винетката е всеки автомобил в зависимост от натоварването на пътя - смятай разрушаването на същия да плаща съответната такса. Но при нас като се каже че даден автомобил е служебен и най-вече товарен, това значи че може да плаща каквато и такса да е. Вероятно щях да си мълча и да си плащам, ако не беше тоталното разминаване на количеството платени пари и полученото качество на пътищата и пътуването тук и в Австрия например. НЕНАВИЖДАМ ДА ПЛАЩАМ ЗА НЕЩО КОЕТО НЕ ПОЛУЧАВАМ . Предполагам че и ти си така! А и ти знаеш че има райони в БГ, в които от асвалта по пътищата е само блед спомен( за пример преди няколко месеца пътувах близо 4ч от Монтана до Брегово) Та затова става въпрос.
                          А цената на машинката е доста по-ниска от колкото предполагаш сравнено с новите пикапи които се продават в момента, ама това си е моя заслуга .
                          Поздрави
                          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Алексиев
                            Годината и болката при нас за разлика от цял свят на новите коли данъка е по голям от на старите. Едногодишен Хънтър по талон 138 коня 360лв.. 12 годишен Ситроен 130 коня 156лв.. Ситроена е 400кг. по тежък от Хънтъра. Фактите са ужасни.
                            Не в цял свят.
                            И тука новите струват повече. И в различните щати е различна система.
                            В оклахома плащах около $80-$100 на година. Тука е малко различно.
                            Първата година не платих нищо, щото дилъра го регистрирва и не знам точно колко са платили, но 2005 и 2006 беше едно и също $300 на година. До 2-3 седмици ще получа новата регистрация за 2007 и очаквам да е същото.
                            След определени години пада. Знам че за 20 годишен е не повече от $150, а след 30 и смог не ти трябва.
                            CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
                            http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
                            http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                              ако колата не е декларирана в данъчното в 2-седмичен срок след придобиване, глобата е 500 или 1000лв /това е от скоро/

пътен данък искат и при ГТП - ако някой е минал без него това е изключение!
                              При продажба пред Нотариус - също!

Това кой как не си е платил данъците не е никакъв повод за хвалба - все едно от Пътното да се хвалят как не са оправили дупките

колегата Д-МАКС не знам какво недоволства - кара толкова скъп автомобил, а се цигани за една винетка... Мой познат има ситроенче С15 и плаща пак толкова - той какво да каже???

МПС-то не е собственост, която можеш да скриеш - рано или късно ще се усетят, че им дължите $$$ и ще си ги вземат с лихвите... После да не се оплаквате /от мен съчувствие няма да получите /
                              Докато държавата е мащеха а не майка родна данъци няма да види...
                              Защото и тези които плащам като акцизи и какво ли не не отиват там където трябва. Затова докато държавата не погледне на мен цивилизовано, аз не съм длъжен да и отговарям със същото...
                              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

аз ли се заблуждавам или Ти /Куадра/ си държавен служител...
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X