Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ДанЪци и такси за 4X4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
    аз ли се заблуждавам или Ти /Куадра/ си държавен служител...
    заблуждаваш се
    куадра знае от къде да бяга
    п.с. аз съм на мнение че тая държава не трябва да види 1 стотинка докато не се научи да слага по 3 слоя преди асфалта. Или поне да ми соребряват фактурите за окачването тогава ще си плащам с кеф.
    no signature no problems

Коментар

Re: ...

Първоначално публикуван от Skorpion_BG
      Първоначално публикуван от BOBI_27M
      Значи номера става,ако не е зарегистрирано в данъчното возилото,и минавата си 2-3г,далжи6 1000лв данък.и ти трябва бележка за пред нотариус,ако продава джипа,след това в данъчното ти правят акт/от 10-100лв/и това е,плащьш само за тази си година....
      Е да, ама вече не става!!
      Както писах КАТ при регистрацията искат документ от данъчното!!
      Така, че това само при заварени случаи!!
      Е КАК ЩЕ Е ТАКА??? С какъв документ ще го зачисля в данъчното, като още не е на мое име, защото не съм го регистрирал на мое име???
      И изобщо, да оставим теорията настрана, май месец си купих кола нов внос и изобщоне съм я регистрирал в данъчното... миналата година февруари направих същия номер, продадох я тази година и, въпреки че още не съм я прехвърлил, мисля че може да стане номера без данъка... Но дори и така да не стане, за нов внос кола, напълно възможно е да не плащаш
      жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

Коментар

Е КАК ЩЕ Е ТАКА??? С какъв документ ще го зачисля в данъчното, като още не е на мое име, защото не съм го регистрирал на мое име???
        Митническа декларация, договор за покупко-продажба!
        Както писаха в КАТ няма да регистрират колата без декларацията от данъчното - поне при нас е така! За последната година съм регистрирал три коли - всички съм декларирал пред данъчното!!
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

щом колата не е прехвърлена пред нотариус, формално не е продадена... аз пак ви казвам, че има и глоби за недеклариране на МПС в общината... те може и 3 години след продажбата да разберат и пак да те хванат да си платиш с лихвите...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
            щом колата не е прехвърлена пред нотариус, формално не е продадена... аз пак ви казвам, че има и глоби за недеклариране на МПС в общината... те може и 3 години след продажбата да разберат и пак да те хванат да си платиш с лихвите...
            аз заради тази честност фалирах преди 8 години, щото си плащах всички данъци такси довнасях си ДДС и всичко както си му е редът а всички крадяха тогава и издаваха фалшиви фактури. Но вече ми писна което минава минава и без това след 3-4 години съвсем ще стане затегнато положението и няма мърдане.
            no signature no problems

Коментар

нещата доста се промениха от преди 7-8 години...

а след още 2-3 съвсем друго ще стане... на запад за неплатени данъци се лежи в затвора

на мен сега ми пращат покани за плащане на ДОД за 2003 година и на 1700лв дължими, лихвата е 530лв...
              само дето аз съм си ги платил тия вноски, а те са ми загубили служебната бележка от досието /сега явно си правят ревизия сега/ и май ще се съдиме щото аз си пазя всичките платежни за периода
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Аз на Уаза плащам 29.51лв. Данък!! Друго не плащам....
                Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

До: ДанЪци и такси за 4X4

Първоначално публикуван от reichfurrer Преглед на мнение
                  Аз на Уаза плащам 29.51лв. Данък!! Друго не плащам....
                  А аз плащам/ще платя за тази година/само 58лв.гражданска и винетка за моя "кроки".Той си има документи,че е:"САМОХОДНА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ЗЕМЕДЕЛСКА ТЕХНИКА".Номер на рама/ти сам си го поставяш,няма номер на двг.,има си регистрационен талон,има номер/табела/ и това е!Същата регистрация съм я виждал и по Зилове,които пренасят дърва други такива возила.Данък не се плаща!Поне до сега не съм имал проблеми нито с Кат,нито с други такива душмани!
                  Прикачени файлове
                  Чавдар Владимиров
                  0887/912075
                  Ленд Ровър Диско 1
                  Самуад в проект

Коментар

Аз пък си купих джипката на 30.12.2007 год и вчера когато ходих да я регистрирам в данъчното ми взеха 13 лева данък за декември .Иначе когато минавам преглед на колата я искат тази бележка
                    Grand Vitara 2.0 16V (J20A)

Коментар

сега като гледам цените на регистрация в българия разбирам че и данъците за коли са по скъпи от колкото в америка.
                      Ако някой се интересува просто за сравнение ето какво плащаме тука. Аз току що си получих сметката:

Цялата е $184 за година и е разпределена по следния начин:
                      регистрация -$40
                      Лиценс - $96
                      Такса на тегло над 4000 паунда - $24
                      Общински данък - $11
                      Такса за освобождение от проверка на газовете ( смог ) - $12
                      Имам право да я регистрирам като в недвижение тоест нямя да се кара през годината и това струва само $20.

Всяка година таксите намаляват, като първата година са най високи.
                      Като нова разликата беше в лиценза - $143, другите категории се запазват едни и същи. Колата е 2004 модел.
                      За сравнение на бившата ми приятелка тя имаше хонда сивик 1999 и при нея нама такси за тегло и такси за смог. лицензна такса беше $30. Всичко беше около $80.

Новите коли до 5 години са освободени от проверка на смог а след това е около $50.
                      Над 30 години са също освободени от смог понеже се водят антични.

Застраховките са наистина различни и зависят от това колко катастрофи имаш на досието и колко глоби за нарушения.
                      Аз съм с чисто досие без глоби и катастрофи за 12 години и плащам $1100 на година.
                      Може да се мъкне до $800 ако е само гражданска отговорност, и намаля покритието от $300,000 на $50,000 обаче не си заслужава риска.
                      За сравнение, мой приател има 6 глоби за 2 години за каране със превишена скорост в досието и той плаща $4500 на година за застраховка.
                      Обиновенни нарушенията се задържат в досието за около 3 години.
                      CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
                      http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
                      http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

забравих да допълня......тука не може да не си платиш данъка.
                        ша те тикнат в панделата.

Коментар

разбирам да се плащат коректно всички данъци и такси, но насреща да има - коректни пътни служби, коректна пътна полиция, годни за движение градски пътища, работеща съдебна система, която след ПТП по вина на пътната настилка да осъди общината за обезщетение. Да е пропорционален данъка на средната работна заплата на страната... Примерно да не е 200 лева, а 40 лева. Ето тогава ще бъда и аз коректнен данъкоплатец и гражданин. От тази година данъците и таксите ще си ги определя и събира общината. Ох на батяяяяяя, как ги чакат общинските свинчета тези парички, за да си ги изхарчат с обществени поръчки и други врътки.....

Плащам винетки, плащам ДДС и акциз на горивата - стига им толкоз..... Ако мога, няма да платя и стотинка.

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                            разбирам да се плащат коректно всички данъци и такси, но насреща да има - коректни пътни служби, коректна пътна полиция, годни за движение градски пътища, работеща съдебна система, която след ПТП по вина на пътната настилка да осъди общината за обезщетение. Да е пропорционален данъка на средната работна заплата на страната... Примерно да не е 200 лева, а 40 лева. Ето тогава ще бъда и аз коректнен данъкоплатец и гражданин. От тази година данъците и таксите ще си ги определя и събира общината. Ох на батяяяяяя, как ги чакат общинските свинчета тези парички, за да си ги изхарчат с обществени поръчки и други врътки.....

Плащам винетки, плащам ДДС и акциз на горивата - стига им толкоз..... Ако мога, няма да платя и стотинка.
                            Разбирам защо хората не искат да си плащат данъците. И не ги виня.
                            абсолютно си прав, за едно нещо поне тука специялно в калифорниа, пътищата са като огледало, и по цели нощи ги правят. Интересно, че обикновенно не затварят пътя. Затварят само да речем 2 от лентите, и ги нареждат в колона, първия кърти, следващия товари стария асфалт, третия почиства и следващия слага новия асфалт, и накрая валека, и така работят около 4-5 км колона.
                            Не си спомням да съм минавал през дупка от много време.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                              ако колата не е декларирана в данъчното в 2-седмичен срок след придобиване, глобата е 500 или 1000лв /това е от скоро/

пътен данък искат и при ГТП - ако някой е минал без него това е изключение!
                              При продажба пред Нотариус - също!

Това кой как не си е платил данъците не е никакъв повод за хвалба - все едно от Пътното да се хвалят как не са оправили дупките

колегата Д-МАКС не знам какво недоволства - кара толкова скъп автомобил, а се цигани за една винетка... Мой познат има ситроенче С15 и плаща пак толкова - той какво да каже???

МПС-то не е собственост, която можеш да скриеш - рано или късно ще се усетят, че им дължите $$$ и ще си ги вземат с лихвите... После да не се оплаквате /от мен съчувствие няма да получите /
                              Ами аз мисля че Държавата ако се грижи за хората ,те с удоволствие ще си плащат данъците.Има една скандинавска държава в която има събираемост на "данък бакшиш".Той е неуловим и въпреки това хората внасят защото има протекции,имат всичко,а това всичко е подсигурено от държавата им...и те я обичат.Тук нещата са объркани.Държавата е вкарала в кереча родителите ми,както и дядовците и бабите ми.Ха сега да им вдигнем всички цени на стоки и услуги,както и данък сгради и такса смет.Те имат син който им плаща парното,така че те са си добре.Прясното мляко се изкупува на 65 стотинки а кило кашкавал е 12 лв.А ОБИЧАЙ СИ ДЪРЖАВАТА И БЪДИ СЪВЕСТЕН.
                              Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                              NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                                Ами аз мисля че Държавата ако се грижи за хората ,те с удоволствие ще си плащат данъците.Има една скандинавска държава в която има събираемост на "данък бакшиш".Той е неуловим и въпреки това хората внасят защото има протекции,имат всичко,а това всичко е подсигурено от държавата им...и те я обичат.Тук нещата са объркани.Държавата е вкарала в кереча родителите ми,както и дядовците и бабите ми.Ха сега да им вдигнем всички цени на стоки и услуги,както и данък сгради и такса смет.Те имат син който им плаща парното,така че те са си добре.Прясното мляко се изкупува на 65 стотинки а кило кашкавал е 12 лв.А ОБИЧАЙ СИ ДЪРЖАВАТА И БЪДИ СЪВЕСТЕН.
                                Добре. Прав си, но или трябва да си плащаш или осъди държавата, за това, че тя не си изпълнява задълженията, защото когато не плащаш навреме плащаш с лихвите, така че ако и държавата не си оправя пътната мрежа-осъди я за виновното й неизпълнение на задълженията.
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X