Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Протест срещу цените на горивата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Протест срещу цените на горивата

Бих подкрепил протест,но не и този!Ако решим да зареждаме,без да плащаме,просто пълниш и тръгваш - това ще го направя,но да ходя да си губя времето,нервите и парите,за да ме дават по тв-то - не.

Коментар

Почвам да ставам фен на високите цени на горивата
      Появиха се голямо количество колездачи и скутерчета. Колата не съм я палил една седмица вече само колело !

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Ум не ми побира защо. А моята теза съм изложил на няколко места наоколо и засега получавам само емоционални възражения.
        Aз не мога да проумея как високата надценка ще докара ниска печалба на който и да е търговец. Дай линк с тезата си, стана ми интересно.

Коментар

Е, все пак отчетоха понижение в продажбите на горива. (четох го някъде, ама забравИх къде и не ми се търси, но може да ми вервате )
          Май това е единственият начин да се повлияе на цените. Една седмица никой по бензиностанции ще има по голям ефект от протестите, но как да стане...
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
            Е, все пак отчетоха понижение в продажбите на горива. (четох го някъде, ама забравИх къде и не ми се търси, но може да ми вервате )
            Май това е единственият начин да се повлияе на цените. Една седмица никой по бензиностанции ще има по голям ефект от протестите, но как да стане...
            Гледаш си работата и ще стане.
            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Освен да вадим пак каруците с магаретата...

Коментар

Не зареждам...това ми е протеста в момента. Мога дълго да го правя. Тия поне не са, като топлофикация...а бе и на тях да има е...м....та !

Коментар

Е не става да не зареждаме всички.Някой ще си свърши работата с велосипеда примерно,ами аз?Материали с рикша ли да возя?Според мен,ако ще протестирам пред някой за нещо,трябва да е в негов ущърб,така както той ме "извозва" да речем.Отивам пълня резервоара и си тръгвам.Нали се сещате,че по никакъв закон не е престъпление.Като оня лудия чужденец,къв беше не помня,дето плюскал в един ресторант до пукване и си тръгнал без да плати със скандал,че не е ДЛЪЖЕН.И мамка му,юристите казват - да,той не носи никаква наказателна отговорност.

Коментар

Сиско:
                    Освен да вадим пак каруците с магаретата...
                    Магарета много- каруци нямааа...
                    There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                    No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                      Aз не мога да проумея как високата надценка ще докара ниска печалба на който и да е търговец. Дай линк с тезата си, стана ми интересно.
                      Всъщност, на търговец, който не е монополист, точно това ще докара, като му свие дяла от пазара. Тук обаче не е интересна надценката, а държавните тежести и административните жестове. Всеки търговец би се радвал неговите стоки да имат намален акциз, ддс и други подобни, а вносът на конкуриращи стоки да е затруднен всякак - тогава повече от ресурса на потребителя ще прибере той и по-малко държавата. Е да, ама нашата държава има ограничен суверенитет и няма как да намалява акциз и ДДС специално заради един производител. За да се намалят по-скритите тежести, например задължителните запаси, трябва сериозен повод, иначе ще си проличи явното увреждане на обществения интерес. Затова се организира протест, а щом народът иска - вземат се мерки. Какви точно - никой не внимава, нали имаше мораториум.

Реална мярка, която би свалила цените, би било улеснението на вноса и оттам разрушаването на доминиращото пазарно положение. Вместо това - търсят как допълнително да ограничат де-факто вноса в резервоарите на транзитните камиони. Официалната теза е, че ако се натоварят по-пълно мощностите на рафинерията, постоянните разходи ще и тежат по-малко. А намаляването на запаса - дано не ни потрябва, че ще видим чудо, спрямо което ще си спомняме газовата руско-украинска криза с умиление. А, да - този запас, освен срещу реални бедствия, представлява добър аргумент срещу спекулативно изнудване на целия ни горивен пазар. Сега ще е по-лесно, защото запасите са по-малки. А най-лесно ще е, ако изобщо няма запас, тогава ще е досущ като газа. Кранчето - и тишина, а после нови цени.

Коментар

Всъщност, на търговец, който не е монополист, точно това ще докара, като му свие дяла от пазара. Тук обаче не е интересна надценката, а държавните тежести и административните жестове. ...
                        Забрави ли, че търговецът, който коментираш Е монополист на практика?
                        По твоята логика - да ходим да скачаме за високи цени, че дано видим бял ден и ние...
                        Последно редактирано от Rabin; 01-05-11, 09:33.

Коментар

По твоята логика - да ходим да скачаме за високи цени, че дано видим бял ден и ние...
                          Ами не. Има съвсем смислени неща за протестиране, като например високите осигуровки, тежката бюрокрация или неефективното правораздаване. Които неща са проблеми на тази държава, а не фактът, че поскъпнали горивата. Само че, за хубав протест трябва или наистина добра организация от хора с обществено съзнание, или схемата на Кадафи. Познай коя от двете беше приложена при протеста за горивата. Горивата ще поскъпват с протест, без протест, заради него или въпреки него.

А търговецът е частично монополист и благодарение на протестите, сега е повече монополист.

Коментар

... Само че, за хубав протест трябва или наистина добра организация от хора с обществено съзнание, или схемата на Кадафи. Познай коя от двете беше приложена при протеста за горивата. Горивата ще поскъпват с протест, без протест, заради него или въпреки него.
                            ...
                            Седим си в къщи и само си пишем. И няма обществено съзнание. За тия неща си прав. Хвърлям и едно малко камъче и в твоята градина. Не че в моята няма.
                            п.с. Протестът беше за намаляване на акцизите, а не на печалбата на олигарха. Май за едни и същи неща говорим на различни езици.

Коментар

Протестът беше за намаляване на акцизите, а не на печалбата на олигарха.
                              Намаляването на акцизите е самоубийство, даже и да беше възможно. А протестът беше за увеличаване на печалбата на т. нар. олигарх. Който е останал с друго впечатление - да е внимавал.

Коментар

Все още не мога да разбера логиката ти. Четох няколко пъти обосновката ти. Виждам противоречия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X