Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колеги, хайде да се обединим за контейнер от САЩ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колеги, хайде да се обединим за контейнер от САЩ

Aбе хора като чета тия писания тука направо ми настръхва косата.Тя тази работа с ефтините работи малко много хубаво звучи ама нещо сметките са като без кръчмар май,като гледам колегата dizem е поразгледал някой неща ама не съвсем както трябва ми се вижда.
    Първо атв от клас хонда,кавасаки,ямаха или сузуки кубици 650 и на горе (защото само такива атевета си заслужава да се внасят чак от там) под 4000-4500$ доставено до контейнера е невъзможно или по -скоро нереално да се намери в USA (личен опит след един контейнер от 25.11.2007)а в пове4ето случай цената за атв на не пове4е от 1000мили прехварля и 5000$.Толкова за атветата като трагнете да играете в ЕBAY сами ще се уверите.
    Второ пиша тези редове защото и за моя контейнер един другар от OFF-ROAD-a много ми помогна като ми даде кординати на негови контрагенти в USA,така смея да твардя че без помоща и работата която свършиха тия братушки в америката щях много да загазя с тия играчки,и щеше да ми излезе златна тая офанзива а като гледам и вие сте трагнали по моя път.
    Та значи,уловките с тия контеинери са стотици и работата винаги излиза много по-дебела от това дето изглежда,въпроса е един път само да се закачите и тогава почва голямата сеч и да знаете няма мърдане това вече на всички по веригата им е безкраино ясно,стоката е вътре собственика е далече и каквото му поискаш трябва да плаща щото няма избор всеки ден престой е на неговоя задник,всяко забавяне е за негова сметка и тн....
    Контейнер 40фута до София за по-малко от 5000$ е абсолютно найвно да се смята че може да излезне и това при условие че абсолютно всичко мине без абсолютно никакви усложнения и спънки.

ПРОБЛЕМ N1 Времето за което ще натоварите контейнера (имате 2 часа free след това почва секирата на всеки час закъснение по 100-250$ зависи от компанията ефтин а цена скъп престой и обратното) само за справка професионалисти го товарят и укрепват поне 4 часа,мой приятели товарят една лодка и два джета 8 часа сами.Натоварването и укрепването на стоката един от най-големите проблеми.

ПРОБЛЕМ N2 Складиране на стоката,необходим е склад където да се съберат всички стоки преди натоварването(евентуално и това ще струва още допълнително).Обработването на документите и човека който ще се грижи ако има някакъв проблем с фактура или документ за собственост(моя контеинер вися 4 седмици заради един документ слава бого не беше натоварен та само складови разходи).

ПРОБЛЕМ N3 Не на последно място е и нашата любима митница и там нещата не са съвсем ясни(носиш някакви фактури който за тях за занижени и се почват едни митнически складове едни вещи лица който почват да ти определят цени ко колко струва и така най-накрая след като си оставил един чувал с пари и на митницата можеш да си прибереш стоката.

ПРОБЛЕМ N4 Вътрешен транспорт много скъп и много труден за организиране защото повечето фирми искат машините да са палетизирани а продавачи в еbay които не са дилари това няма никога да го направят.
    P.S.забравих не пренебрегвайте и застраховката на контейнера и тя е около 1000-1500$ има и по евтини за около 500-700$ама там почти нищо не покриват а съкатлаците с такива ниско застраховани контейнери не са рядкост.Те винаги са най-отгоре натоварени и бая солена вода отнасят(а и при някое голямо валнение не рядко има и загубени по пътя контейнери).После и тука има някакви пристанищни,терминални и незнам още какви глупости други по нашето пристанище който никой не ти ги калколира в цената и те са около300-450евро не помня точно.

P.S. Сигурно много ще питат е колко аджеба излиза докарването:
    Контейнер около 4800-5500$ (за 40фута) зависи от къде тръгва до София
    Вътрешен транспорт 300-550$ зависи за всеки конкретен случай
    Мито 5% или 15%(не помня точно)+20%ддс

И така дано да съм бил с нещо полезен макар че бая покопах по компа ама както казах работата не никак проста и трябва много внимателно да се подходи иначе купуването е най-лесната част.
    Успех в начинанието!

Коментар

Много изчерпателен и точен отговор на fifo който трябва да се има предвидЦената която се ангажирах да направя е само за транспорт на контейнера от Бостън до София, тя няма да включва разходите по складиране,товарене,обработка на документи,застраховки и т.н.По принцип тези разходи са за сметка на изпращача ,но в нашия случай изпращача и получателя са едно и също лице и ще трябва да ги заплати.
      А за застраховката дали е голяма или малка има значение при настъпване на застрахователно събитие а не къде ще го сложат на корабаи дали ще го мокри вода.От Бостън до Солун ще бъде разтоварван и товарен на няколко кораба и ще има престой на няколко пристанища

Коментар

От направено запитване от мен за транспорт от Бостън до София получих отговор.
        20" контейнер до 18000 кг.
        Пристанище Бостън до пристанище Солун 2900 USD
        Пристанище Солун -София и връщане на празния контейнер на депо в Солун 800 EUR .За цена на транспорта в USA ми трябва пет цифрен ZIP CODE който Дисем логично до този момент не може да ми предостави.
        120 до 160 USD за обработка на документи в USA.Всичко може да бъде платено тук в София.
        Дано съм ви бил полезен с информацията,ако реши Дисем ще го свържа с агента в USA и спедиторската фирма да се организира транспорта.
        Последно редактирано от buldog; 15-02-08, 22:42.

Коментар

Авторът на този пост е цензуриран и предупреден за неспазване на правилата на сайта: писане с CAPS LOCK.
          Последно редактирано от kinex; 09-03-08, 16:34.

Коментар

Проверих при мойте хора от K-LINE имат от NEW YORK до ВАРНА!!!
            Пускате им един е-майл и те ще Ви кажат къде е какво да направите!
            http://app2.kline.com/sailingSchedules/schedules?

2000-2200$ 20 футов!
            2000-3000$ 40 футов - даже май е HQ

Това бяха 2006-2007 цени аз като бях на тази линия сега незнам....

Коментар

Под 4000$ за 40" няма.Говоря за от Ню Джърси насам.До декември най скъпия беше 3750$.
              B+

Коментар

мисля че се извиних за грешката ако не е достатачно кажете и аз бих се присаединил за контейнера с едно атв пишете ако може

Коментар

as vnasiam neshta ot tam triabva da mi kajete kakvo iskate i moje da vi go dostavia zashtoto vie sami niama da mojete da se opravite ako iskate pishete mi i ostavete telefon na koito da se obadia i ako vi interesuva da se sreshtnem.

Коментар

Първоначално публикуван от titan_bg Преглед на мнение
                    as vnasiam neshta ot tam triabva da mi kajete kakvo iskate i moje da vi go dostavia zashtoto vie sami niama da mojete da se opravite ako iskate pishete mi i ostavete telefon na koito da se obadia i ako vi interesuva da se sreshtnem.
                    В този форум е задължително да се пише на кирилица! Вижте правилата, с които сте се съглесили при регистриране. Следващо мнение на латиница ще бъде незабавно изтрито!
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

До каде го добутахте с тоз контейнер, аз май ще пускам 1, 40 фута скоро и искам да знам има ли желаещи от тук да се комбинираме с неща с цел да отделя обем или не...

Коментар

от къде и кога ще тръгва този контейнер имам интерес да се включа

Коментар

ниакой може ли да ми каже спедиторска фирма в Бостьн,мерси предварително!

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
                            Проверих при мойте хора от K-LINE имат от NEW YORK до ВАРНА!!!
                            Пускате им един е-майл и те ще Ви кажат къде е какво да направите!
                            http://app2.kline.com/sailingSchedules/schedules?

2000-2200$ 20 футов!
                            2000-3000$ 40 футов - даже май е HQ

Това бяха 2006-2007 цени аз като бях на тази линия сега незнам....
                            а имат ли от Бостьн?
                            а имат ли от Бостьн?

Коментар

здравейте,искам да попитам-аз сьм в момента в бостьн,искам да пратя един контейнер и имам хора в пристаниште вьв варна,но ме интересува ниакой работил ли е сьс спедиторска фирма от бостьн и какви са условията им-грубо!

Коментар

искам да внесем 2 бр ямаха раптор 700 може и нови ако можеш да помогнеш пиши лс

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X