Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ДанЪците пречка за преглед ако возилото не е регистрирано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ДанЪците пречка за преглед ако возилото не е регистрирано

За 2016 - като не е задължително да е платен за цялата година. За различните общини е различно. В нашата не можеш да платиш по-малко от 6 месеца.

Коментар

До 30.06 на текущата година се минава със данъка за предходната година и за преглед, и за прехвърляне на МПС.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
        Кое им е малоумното ?
        Колкото повече приходи в бюджета, толкова повече ще имат за харчене, че и без това не им стигат, та си взимат и заеми.
        ... а за обикновения човечец няма даже вазелин на прИмоция.
        Да бе , обикновения човечец , дето от 10 години не е плащал данък , едно обикновено Терано нема да може да кара вече заради Гадната държава !

И кво са опрели баш до Обикновения Човечец Андрешко тЕя гадняри , не ми е ясно .

Че малко ли балъци има дето си плащат данъците , пълнейки Хазната , та карат и него да плаща ?! Баси ! Накъде вървим !
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
          Голама тъпня ,това показва великото малоумие на управляващите.
          Да тъпо е и показва безсилието на държавата. Толкова е безсилна, че съществува от данъци, такси и платени услуги. Скоро може и здравни осигуровки да искат за ГТП, защото са хилави и търсят слабото звено на хорицата. В активите на тая държава на практика вече нищо не съществува, тя не притежава нищо, няма контрол дори на стоки от първа необходимост, за каква държава говорим изобщо. Предстаавете си фирма, чиито работници си плащат за да работят за нея и шефовете - това е прозрачната истината! Аз лично, като видя, че нещо добро се случва за нашите наследници, тогава ще започна да си плащам и данъците, до тогава, не мерси !
          мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Мед ми капе на сърцето като гледам как се гърчите от непосилните данъци. Но изминавате по 30к км. всяка година със скъпият бендзин!
            Като са ви високи данъците - шапката, чантата, гащите и... към "по-добрите" според вас държави
            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от evos Преглед на мнение
              Скоро може и здравни осигуровки да искат за ГТП, защото са хилави и търсят слабото звено на хорицата.
              Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
              Мед ми капе на сърцето като гледам как се гърчите от непосилните данъци. Но изминавате по 30к км. всяка година със скъпият бендзин!
              Като са ви високи данъците - шапката, чантата, гащите и... към "по-добрите" според вас държави
              В Русия (да си дойдем на думата) ако не си платиш не данъците, а каквото и да било парично задължение, се почва:
              - отнемане / неподновяване на ловен билет и риболовен билет
              - неподновяване на разрешителното за оръжие, впоследствие и отнемане на документа и самото оръжие, при съпротива - сещате се...
              - спиране на мобилните телефони, водещи се на името на неплащащия;
              - забрана за напускане на страната (дето след толкова рев и вой отпадна у нас, а беше за задължения над 5000 лв.);
              - забрана за напускане на града по местоживеене - ако те гепят в съседен град следва лишаване от свобода...
              Мерките казват от ФССП били много, ама много ефективни и ни се чудят на нас тъпите евроГейове що сме такива толерасти и не мачкаме тарикатите така
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Омръзнало ми е от малоумници андрешковци, които се стремят да минат метър, без да си платят задълженията.
                LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
                  .... Малоумие някакво....
                  Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Освен че е крайно малоумно като прехвърляне на отговорности, общините реално показаха тежък недостиг на капацитет да оправят всички бележки.... .
                  Добре де , вас какво ви бОли , че е малоумие ?! Нали сте си платили данъците . Не виждам да е тежко като тръгнете за преглед , наред с Големия талон да извадите и въпросната белЯжка . Да не говорим пък , че беше време когато бележката за платен данък се носеше задължително заедно с талона на автомобила и се представяше при проверка с палка при спиране пътя . Или сте откъм тарикатите ?
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

И аз съм за тия "малоумщини" поради простата причина че си плащам всичко и навреме.То тука утЕпаш човек и не го лежиш та да няма кой да ти прекара железото без данък.Скапана история- може и с вносна бележка от изи пей за 2-3лв да се пробва.

Коментар

Първоначално публикуван от SLAVIKA1980 Преглед на мнение
                      ....може и с вносна бележка от изи пей за 2-3лв да се пробва.
                      Дълго време точно така се правеше.
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                        ... Не виждам да е тежко като тръгнете за преглед , наред с Големия талон да извадите и въпросната белЯжка . ...
                        Ами тежко е...
                        Платил съм си данъците коректно през ипей. Имам разпечатка с номер на транзакцията и т.н.... В системата на общината нямам задължения...
                        Решавам да си продам автомобила..
                        - Ама нямате белЯжка с печатчето от общината
                        - Е и
                        - Не може да мине сделката - трябва ни бележка
                        Отивам в общината
                        - изчакайте на опашката и платете 5лв на касата за услугата, изчакайте на опашката на другото гише, и ще ударим печат на вашата бележка....
                        Що да е лесно, като може да е сложно...
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

От: Данаците пречка за преглед ако возилото не е регистрирано

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                          Ухаа изчекнах се докато го прочета!
                          Спазвам пунктуацията и граматиката на ясния ,конкретен и разбираем поставен въпрос .Иначе по темата - плащането на данЪци не е задължително ! Както и грамотността , но е препоръчителна .

Коментар

Може да показва малоумие,но май не е само на управляващите,защото ние сме си ги избрали такива,ако сме били по умни при избора сега няма да е така.
                            Хора които са прекалено умни,за да се занимават с политика са наказани да бъдат управлявани от глупаци!

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                              Добре де , вас какво ви бОли , че е малоумие ?! Нали сте си платили данъците . Не виждам да е тежко като тръгнете за преглед , наред с Големия талон да извадите и въпросната белЯжка . Да не говорим пък , че беше време когато бележката за платен данък се носеше задължително заедно с талона на автомобила и се представяше при проверка с палка при спиране пътя . Или сте откъм тарикатите ?
                              БОли ме, щото заради некадърността и милиционерщината на държавните и общински институции, като тръгнеш с колата трябва да носиш и една папка А4 с документи. Платил си ГО, имаш стикер на стъклото, носиш и талонче, ама трябва да носиш и полицата, ама не само полицата, ами и квитанциите за всички платени вноски. Платил си винетка, лепнал си стикер на стъклото, ма трябвало да си носиш и втората част, пък и квитанцията. Минал си ГТП и пак - а стикер на джама, а малко талонче, а голям талон.

Викаш, що да не ходя в общината да се поредя на опашка за кефа на тъпоумниците за да си взема бележка с печат за данъка, дето съм го платил за 5 минути онлайн? Ми дай да се радваме, че не са почнали да искат на ГТП да представиш кетап за липса на задължения към държавата, медицинско и удостоверение за благонадеждност от кварталното ОФ!
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Темата се отплесна в очакваната посока, за което и аз хвърлих моите 5 стинки,
                                но никой не отговори на въпроса на колегата пуснал темата, кво да праи ся,
                                да бие ли брадвата на Тераното, или ... ?!

... то, като гледам форумните нужди, май брадва ше му препоръчате.
                                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X