Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ДанЪците пречка за преглед ако возилото не е регистрирано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ДанЪците пречка за преглед ако возилото не е регистрирано

Не точно по темата,но ще питам все пак.
    Плащам данък на ремарке за лек автомобил,а въобще не знам къде е.
    Това 7-8г. по 5лв. Проблема е не в парите,а не знам какво да правя.
    Дадох го на мой познат,въртеше някъв бизнес и ремаркето беше при него
    с години.Човека почина,ремарке няма и никой не може да каже къде е.
    Може да е продадено,най-вероятно.
    Имам само голям талон.
    .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
    Киа спортаж2000тди 98г
    Ауди А3 1.9ТДИ
    Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
      Темата се отплесна в очакваната посока, за което и аз хвърлих моите 5 стинки,
      но никой не отговори на въпроса на колегата пуснал темата, кво да праи ся, ...
      Какво да прави ли? Като е купил кола "без прехвърляне" - да си сърба попарата! Кеф му да ходи да плати данъка, кеф му да кара колата само в гората, кеф му да я продаде на части.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако е под 100 коня да прежали стотина лева (толко ще дойде данъка за 5 години), да си го плати и да мине по каналния ред. Ако е някой звер с висок данък (по 200+ лева на година) вече да си прави сметката дали си заслужава.
        Много хора се изкушават да купят МПС със забатачени документи, не ясен собственик и не плащани данъци и това е резултата. Рано или късно и законният собственик ще се сети за нещо и тогава ще има пък тема "Продадох си джипа без да го прехвърля, сега какво да правя"...

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          Ами тежко е...
          Платил съм си данъците коректно през ипей. Имам разпечатка с номер на транзакцията и т.н.... В системата на общината нямам задължения...
          Решавам да си продам автомобила..
          - Ама нямате белЯжка с печатчето от общината
          - Е и
          - Не може да мине сделката - трябва ни бележка
          Отивам в общината
          - изчакайте на опашката и платете 5лв на касата за услугата, изчакайте на опашката на другото гише, и ще ударим печат на вашата бележка....
          Що да е лесно, като може да е сложно...
          Хе-хе - в Пловдив е само 3 лв, ама бележката я получаваш след седем работни дни. Да, обаче ако платиш 10 лв, лелката на гишето натиска "Print" и получаваш бележката веднага. Що да е лесно, като можеш да платиш още 7 лв ...
          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Продавал съм МПС със генерално пълномощно та тоя филм съм го гледал.Вече САМО с договор и нотариус но това е друга тема...

Коментар

След като толкова много народ го е Ял (включително и аз с платени данъци по банков път) и все още го гризем, явно си го заслужаваме. Даже ни е малко, щом може да пишем за всичко по цял ден.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Защо да е малоумие. Точно по този начин се целеше избягването на заплащането на данъка частично с банков превод по сметка на общината и впоследствие минаването на технически преглед, без реално данъка да е платен изцяло. Проблемът за много от редовните платци дойде от там, че дори да са си внесли цялата сума през банка, пак трябва да се разкарат до общината, за да им се издаде удостоверителен документ. Но ако вече както твърдите, пунктовете са свързани, явно номерът с неплащането няма да минава така лесно.
                И не знам, как масата от хората дори недоволстват, че видите ли не можели да минат на преглед ако не се разделят с определена сума (говоря не за редовните платци, а за тези които искат плащането на данъка да не е обвързано с правото да минеш ТП.....щото просто искат да карат без да плащат). Ами да имаш МПС и особено задоволявайки си прищявката, последното да е с доста к.с., където данъка е висок, не е евтино удоволствие. Като не можеш да си го позволиш, или минаваш на автомобил до 100 к.с., или и ако това ти е много за джоба, използваш друг начин на придвижване.
                SUV

Коментар

Аз се радвам, че тарикатите няма да минават метър - в края на краищата това е начина да се създаде малко ред в държавата - правилата да правят невъзможно заобикалянето им...
                  Но недоволствам, че както обикновено от идиотски измислени правила страдат предимно коректните хора...
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Извън принципните горни съждения, касаещи плащането или не плащането да данъка, обвързването им с ГТП, както и начинът на плащане и удостоверяването му пред пунктовете, то по отношение конкретния случай на автора на темата, може да се каже, че пак всичките проблеми идват именно от там: да се спести някой лев за изповядване на сделката пред нотариус. Първо то нямаме никаква продажба и прехвърляне на собственост, та термина "купил" си има значение само в разговорен стил. Дадени са едни пари, за които е предаден автомобил да се ползва. И за над година и половина, човека не е намерил време да си прехвърли собствеността на МПС, ако въобще е и имал такова намерение.
                    Преди време имаше един репортаж на възмутен гражданин, как от 8 г. си бил "продал" колата, а продължавали да му идват съобщения за дължими данъци Не минали през нотариус, съответно не са отписали/завели автомобила в съответното данъчно, но тази лоша държава продължава да си иска своето.
                    В заключение, най-лесно е автора на темата да отиде и да плати дължимите данъци, ако разбира се не е налице някаква пречка, по повод системата за плащане и доказването му-например "продавача" и "купувача" са в различни градове и последния да трябва да ходи на място в общината на продавача, за да се снабди с удостоверителния документ Ама то затова ако всичко се спазва както трябва и се купува и продава както трябва, тези негативни последици няма да ги има-законите са си налице. Плаща си продавача данъците по местоживеене, изповядва си се сделката пред нотариус, купувача си регистрира МПС по местоживеене, което се предполага ще му е близо до неговата си община за плащане на последващите дължими данъци и т.н. и т.н. Ама кой да слуша От това да спестиш съдейки по вида на автомобила и неговата цена 100-150 лв. за нотариалното изповядване на сделката (скоро чух, че вече имало идея, за практика не знам, да не се заверяват вече само подписите, а и съдържанието, което ще вдигне цената-не съм проверявал за изменение в уредбата) гледай сега какви разправии и проблеми.
                    Последно редактирано от Dydo; 24-03-16, 14:36.
                    SUV

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                      ...
                      Имам само голям талон.
                      Само той ти трябва - беж в КАТ, бракуваш и с талона отиваш в УПщинатЪ да си отпишеш ремаркето...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                        Аз се радвам, че тарикатите няма да минават метър - в края на краищата това е начина да се създаде малко ред в държавата - правилата да правят невъзможно заобикалянето им...
                        Но недоволствам, че както обикновено от идиотски измислени правила страдат предимно коректните хора...
                        Това е идиотското в случая ,заради няколко тариката страдат всички. Тъпите управленци вместо да намерят цаката на тарикатите им е по лесно да тормазят хората. Елементарно е контролния орган може да провери дали си си платил данъците ,ако не- просто ти спрират колата от движение. Както и другото не по малко малоумно нещо гражданската е за колата , а не за шофьора. Идиотизъм в действие.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
                          ... не по малко малоумно нещо гражданската е за колата , а не за шофьора. Идиотизъм в действие.
                          Апелирам към чистота на езика! "Не ми отърва" е много различно от "идиотизъм".

Коментар

Ако данъка е коректно платен и няма "бъг" в системата , на никого не му трябват бележки. Такива се изискват само ако системата на ДАЙ - Община нещо се обърка .

Коментар

... то щото рядко се обърква...

Коментар

Не е добра идеята да го продадеш на части! Реално, автомобила не е твой.
                                И не знаеш дали няма да влезеш в друг филм, на ужасите примерно, ако собственика по документи го обяви за откраднат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X