Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ДанЪците пречка за преглед ако возилото не е регистрирано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ДанЪците пречка за преглед ако возилото не е регистрирано

Първоначално публикуван от Stany Преглед на мнение
    ...ако собственика по документи го обяви за откраднат.
    Това ще е голяма грешка. А с продажбата на части собственика няма какво много да направи, освен да прекрати продажбата в някакъв момент, но не и с обявяването му за откраднат.
    Аз лично, като съвестен гражданин, бих сезирал съответните институции за данъчна измама - регистриран в КАТ, но не и в данъчното... Ц, ц, ц, ц, ц...
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      ....БОли ме, щото заради некадърността и милиционерщината на държавните и общински институции, като тръгнеш с колата трябва да носиш и една папка А4 с документи. Платил си ГО, имаш стикер на стъклото, носиш и талонче, ама трябва да носиш и полицата, ама не само полицата, ами и квитанциите за всички платени вноски. Платил си винетка, лепнал си стикер на стъклото, ма трябвало да си носиш и втората част, пък и квитанцията. Минал си ГТП и пак - а стикер на джама, а малко талонче, а голям талон...

Те така направих днеска ! Комплектовка във формат А4 : на джипката и двете ми леки коли . Отне ми 20 мин . Тежко беше , верно ! Ама сега ме бОли дедовия .

Утре соПственоръчно ше направя същата процедура и на служебните ми коли . Ше ми отнеме към 40-50 мин. , затова съм решил че заслужавам после да ударя 2 ракиИ. И без друго петък е ден на майстора .

....Викаш, що да не ходя в общината да се поредя на опашка за кефа на тъпоумниците за да си взема бележка с печат за данъка, дето съм го платил за 5 минути онлайн? Ми дай да се радваме, че не са почнали да искат на ГТП да представиш кетап за липса на задължения към държавата, медицинско и удостоверение за благонадеждност от кварталното ОФ!...
      Всеки решава сам за себе си дали да вика , или не .
      Аз не викам , ами на 27.01.2016 ( сега гледам датата ) отидОх директно на гишето .
      Кьорав данъкоплатец немаше ! За 5 мин. си платИх данъците на колите , щото беше ясно какво ни чака . А на мен времето и нервите са ми кът , за да мърморя по форумите колко малоумна ни е Държавата .

ПС. Сега в контекста на горното ше гледаш ( традиционно ) как се подават масово Годишни Данъчни Декларации на 31-ви март в 23. 55 ч. и последващите попържвания по Държавата как тормози редовия бизнесмен...който пък иначе отделя по 2 часа на ден да плюе по форумите за нарушените му права , вместо да си свърши задълженията в това време .
      Последно редактирано от Vlado_Ts; 24-03-16, 19:07.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Владо, дали може така - може... Ама е дразнещо да правиш нещо по сложния начин, при условие, че може да стане елементарно... Защо да се редя в НАП, при условие, че с един електронен подпис за 5 минути всичко е подадено докато си пия кафето? И след още 5 минути докато си довършвам кафето съм си платил и данъците онлайн? Да, може да се редя на опашки в НАП, МДТ, банка... Ама ми е по-лесно, бързо и удобно да го направя дистанционно ползвайки съвременните технологии...
        Знаеш ли колко би струвала една база данни на автомобилите с четири колонки - ДКН, Дата валидност ГТП, Дата валидност ГО, Дата платени данъци....
        Мога ли да направя дистанционна онлайн проверка за наличие на ГО - МОГА...
        Мога ли да направя дистанционна онлайн проверка за платени данъци - МОГА...
        Е що аз да мога да го направя тази справка за минутка, а държавният служител да не може и да ме кара да нося папка????
        С малко мислене и лека модификация може да се ползва тази база данни и за автоматичен контрол, например от камерите за броене на трафика на АПИ...
        Може ли - може... Ама що да е лесно, като може да се направи трудно за няколко милиона хора???
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Жоро, ти що искаш пък семействата на неколко хиляди от по-хората (разбирай лежляци в местната администрация) да останат гладни?
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
            Владо, дали може така - може... Ама е дразнещо да правиш нещо по сложния начин, при условие, че може да стане елементарно...
            Знаеш ли колко би струвала една база данни на автомобилите с четири колонки - ДКН, Дата валидност ГТП, Дата валидност ГО, Дата платени данъци....
            Мога ли да направя дистанционна онлайн проверка за наличие на ГО - МОГА...
            Мога ли да направя дистанционна онлайн проверка за платени данъци - МОГА...
            Е що аз да мога да го направя тази справка за минутка, а държавният служител да не може и да ме кара да нося папка????
            С малко мислене и лека модификация може да се ползва тази база данни и за автоматичен контрол, например от камерите за броене на трафика на АПИ...
            Може ли - може... Ама що да е лесно, като може да се направи трудно за няколко милиона хора???
            Това цялото дето го разправяш е така , ама не към мен !

Тъй като данъкът МПС спада към местни данъци и такси , той се събира и отива в съответната община .
            Следователно : на следващите предизборни събрания за нов избор на кмет иди и постави ребром въпроса .

Тук става въпрос за друго : един юнак , член на Форума , се е направил на тарикат . В смисъл гледа да прее@е Държавата . Според него . Той дори не е наясно къде отива този данък и за какво. Но като всеки вътрешно чувства , че Държавата му е длъжна на него , а той на нея - не . Щото каквото и да плати , то ще се открадне . Аксиома .
            На всеослушание , пред сто и кусур хиляди членове на Форума , същия си признава , че е закононарушител . След което пита за акъл как да постъпи . Ама ако може някак си , пак да прее@бе държавата . Е , ти как би го посъветвал ?
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

....Ама що да е лесно, като може да се направи трудно за няколко милиона хора???
              Щото голяма част от данъчната администрация,тюфлеците в кат и др. ще артисат...а това не е изгодно към момента.В Пловдив кметчето ни (маминия му викат по нашия край) назначава нови и нови хора на най-различни длъжности само и само да са назначени някъде щото са наши хора.Така работа няма как да се върши,за това ще си ходим с папките.
              Събирам в папки тип "дело" всяка бележка за платен данък,такса,глоби,копия от талони на мпс,договори и каквото се сетите още за поне 10 г назад.Данъците си плащам на гише въпреки банкирането,заради заветните бележки със мокрия печат.Тъпотия до шия но...

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                Те така направих днеска ! ....
                Другари свободни демократи, що такава почит и примирение към тъпата бюрокрация в стар соц стил?!? Като ти кажат сигур и въженцето ще си купиш сам и ще си го намажеш, щото трябва да покажеш, че ти си голем пич и не мрънкаш?

И не ми се перчи толкова, че си отишъл на 27 януари да си платиш данъка за МПС-тата, щото съм те бил с 5 дни. Само дето не съм си правил експерименти дали ще уцеля празна касата в общината или ще има опашка пенсионери, чакаща отвън, щото вътре място за чакалня няма, ами съм използвал възможността да свърша работа за 5 минути като в 21 век. Не се сещам за ни една причина да се кефя на тъпотията на държавата да създава затруднения на коректните си платци, като ги принуждава да й ходят на крака за хартийка с печатче.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

...И не ми се перчи толкова, че си отишъл на 27 януари да си платиш данъка за МПС-тата, щото съм те бил с 5 дни. Само дето не съм си правил експерименти дали ще уцеля празна касата в общината или ще има опашка пенсионери, чакаща отвън, щото вътре място за чакалня няма, ами съм използвал възможността да свърша работа за 5 минути като в 21 век. Не се сещам за ни една причина да се кефя на тъпотията на държавата да създава затруднения на коректните си платци, като ги принуждава да й ходят на крака за хартийка с печатче...
                  Че то какво излезе : направил си същото каквото и аз , та дори по- рано от мен .

С единствената разлика , че в настоящата тема не напсувах дежурно тъпата бюрокрация , което (кой знае по каква логика) ти дава основание да смяташ че аз се " кефя на тъпотията на държавата да създава затруднения на коректните си платци , като ги принуждава да й ходят на крака за хартийка с печатче" .

... та ако оставим лиричните отклонения и се върнем на темата , любопитно ми е подобно и към Жоро , ти какъв съвет би дал на колегата , който притежава джипка с неплащан данък от 10 години ( за разлика от теб и мен), а "малоумниците" са му намерили цаката да го принудят от тук нататък да го прави?

Коментар

Че то какво излезе : направил си същото каквото и аз , та дори по- рано от мен . ...
                    Ами не! Не е същото. Защото не отидох на крака да си пробвам късмета дали ще уцеля празна каса или ще се редя на опашка с пенсионерите, а се възползвах от възможностите да си изпълня задължението дистанционно, с минимум неудобства за себе си. След това не съм ходил да си взема бележка с печат и няма и да го направя, освен ако не запродавам МПС-то.

За другото - не четеш внимателно. Не съм казал, че ти кефиш на бюрокрацията, а че аз не виждам причина да го правя. Както и не виждам причина да не им тегля една майна за това, че по стар соц обичай правят хората на маймуни. И то обикновено точно изрядните.

А на автора на темата съвет съм дал още преди да ме попиташ. Повредата в случая си е в неговия телевизор. Но част от проблема със събираемостта на данъци, такси, глоби и т.н. вземания е точно в тъпите схеми, които затрудняват дори добросъвестните платци. На база на личен опит мога да ти кажа, че до не толкова отдавна нямаше възможност човек да си провери размера на задължението и да го плати, без да ходи до общината. Всеки човек си има ежедневни ангажименти, поради което е нормално да не слага сред приоритетите си това да отиде да се подреди на опашка на студа (щото в нашата община при касите чакалня на закрито няма) и да си затрие някой и друг час за да му вземат едни пари. А днес, а утре и то дошъл крайният срок, че и заминал ...

Като има условия за 5 минути да цъкнеш 5 пъти с мишката, да видиш колко дължиш и да извършиш плащането без да губиш часове и да трупаш негативни емоции е съвсем друго.
                    Последно редактирано от Чавдар (V93); 25-03-16, 09:21.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

...
                      Тъй като данъкът МПС спада към местни данъци и такси , той се събира и отива в съответната община .
                      Следователно : на следващите предизборни събрания за нов избор на кмет иди и постави ребром въпроса .
                      Тц... Не си прав... Законите не са генерирани от местната власт, а от министерствата, правителството и 'експерти' - пълни некадърници...

А коментара ми бе просто защото системата позволява възникването на такива теми.. Ако е направена поне малко по-умна, самата система ще прави невъзможни такива казуси и теми...
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Тц... Не си прав... Законите не са генерирани от местната власт, а от министерствата, правителството и 'експерти' - пълни некадърници...

А коментара ми бе просто защото системата позволява възникването на такива теми.. Ако е направена поне малко по-умна, самата система ще прави невъзможни такива казуси и теми...
                        Всичко трябва да е трудно ,за да има народът проблеми. Когато всичко е лесно ,то той ще започне да се оглежда и да мисли глупости. А гледането в канчето на управлящите не добре за тях. Еле пък за мутромилиционерите.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                          Жоро, ти що искаш пък семействата на неколко хиляди от по-хората (разбирай лежляци в местната администрация) да останат гладни?
                          Никои нема да устане гладен то и без тва няма достатъчно кадри за границата да ни оставят да дишаме и да идат да спират бежанци
                          Забелязах че съм роган но как да шскам да плащам на държавата ни като тя не гледа за наше добро .
                          Ако държавата ни беше се загрижила за нас да ни потсигори работа след завършването ми в якоруда ел монтйор високо напрежение аз нямаше да ида в шотландия 1г и 3г в италия и да ме накарат да си платя усигоровките за 4г без дори да са ни подсигурили работа с спечеленото ми си направих молко магазин4е 10%за държавата че дори се опитаха да ме фалират с няколко актчета и 10 % за мен и женами че се спукваме от работа купих си този джип защото нямам достатачно за бус взех го изгодно но после се указа че не може да се прехвърли
                          Ти кажи на каква длъжност работиш и ако е държавна колко хиляди даде не съм терикат но не сме глупави и да даваме няма управа 240 депутати си гласуваха 8хиляди на месец за гориво за личните им автомобили и това от тези пари които хората си изкарват в чужбина и плащат данаци и усигоровки в българия

Коментар

Първоначално публикуван от bencho Преглед на мнение
                            Никои нема да устане гладен то и без тва няма достатъчно кадри за границата да ни оставят да дишаме и да идат да спират бежанци
                            Забелязах че съм роган но как да шскам да плащам на държавата ни като тя не гледа за наше добро .
                            Ако държавата ни беше се загрижила за нас да ни потсигори работа след завършването ми в якоруда ел монтйор високо напрежение аз нямаше да ида в шотландия 1г и 3г в италия и да ме накарат да си платя усигоровките за 4г без дори да са ни подсигурили работа с спечеленото ми си направих молко магазин4е 10%за държавата че дори се опитаха да ме фалират с няколко актчета и 10 % за мен и женами че се спукваме от работа купих си този джип защото нямам достатачно за бус взех го изгодно но после се указа че не може да се прехвърли
                            Ти кажи на каква длъжност работиш и ако е държавна колко хиляди даде не съм терикат но не сме глупави и да даваме няма управа 240 депутати си гласуваха 8хиляди на месец за гориво за личните им автомобили и това от тези пари които хората си изкарват в чужбина и плащат данаци и усигоровки в българия
                            Извинявай колега, ама това е невъзможно да се чете! В техникума български език не учехте ли? По повод на данъците - а какви данъци плащаше в Шотландия и Италия докато работеше там? По-малко от 10%? И не, държавата не е длъжна да ти подсигурява работа!
                            יעבור
                            «И това ще мине»

Коментар

За всичко си има начин!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                                И не, държавата не е длъжна да ти подсигурява работа!
                                А що, тва сме го играли. И ако не си на работа, а пиеш кафе - кауша. Ся работа ли е това, крепостничество ли, не знам.
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X