Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Документи при покупка на кола от Германия с българска регистрация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Документи при покупка на кола от Германия с българска регистрация

Първоначално публикуван от plamen atanasov Преглед на мнение
    Отговора вече го има . Изрядни документи гражданска , преглед , талон . Никой няма да ти направи проблем че колата не е на твое име .
    Пълномощно ще поискат ако напускаш Бг с чужд автомобил на нашата граница . Но да се прибереш от Германия ,няма никакви проблеми.
    Пълномощното е по-вече от задължително.
    На мен чехите са ми искали пълномощно за кола, купена от мен (с договор),
    но по документи е собственност на друго лице, което я е купило от Белгия.
    Оправих се (благодарение на знанието на чешки език) с пуснато по факса пълномощно, че човека се беше вече прибрал тук.

П.П.
    Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
    Няма нужда нищо да доказваш! Щом документите са в теб и колата не е пусната за издирване никой няма право да те пипа.

Постоянно пътувам с фирмени коли на талона на които не фигурира моето име, няма проблем никъде. И даже почти никъде не са ми искали талон, само лична карта.
    Скорпион ако си я краднал и бегаш бързо, за 24 часа си в БГ. Системите за търсене още може да не са задействани, собственника да не е разбрал...Та за отбиване на атаките на митничари и полицаи при комшиите- пълномощно.

Ас кола регистрирана на фирма е по- лесно. По цял свят фирмените коне имат често по-вече от един ездач и по границите не правят проблем.
    Последно редактирано от dedoKoko; 30-01-15, 12:54.
    Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Явно нещо не разбирам . Това с пълномощно и с нотариуса го играят само В Бг . Трябва му пълномощно , точно ако колата е фирмена , като е на физическо лице няма такова изискване . А че Чехите са се заяли за нещо е ясно , мен са ме глобявали за това че резервната гума е с различен цолаж ( предполагам всички знаете че повечето коли са фабрично така , а при маса от новите има само компресор и пяна ) .

Коментар

В нормалните държави имаш ли големия талон, значи е твоя... Е, разбира се, ако не се обади собственика по талон да я обяви за открадната
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Съвсем спокойно си докарваш колата до БГ , без проблеми, само талоните да са у теб. Когато приятелят ти дойде, може да ти я прехвърли или да ти издаде генерално пълномощно, с което имаш право да я продадеш на себе си.
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Най - добре е да си минат заедно тук на нотариус ! Преди имаше разни декларации , че нямаш задължения към държавата ! Сега не знам , но има ли е най-добре той да си ги попълва !

Коментар

Първоначално публикуван от plamen atanasov Преглед на мнение
              Явно нещо не разбирам . Това с пълномощно и с нотариуса го играят само В Бг . Трябва му пълномощно , точно ако колата е фирмена , като е на физическо лице няма такова изискване . А че Чехите са се заяли за нещо е ясно , мен са ме глобявали за това че резервната гума е с различен цолаж ( предполагам всички знаете че повечето коли са фабрично така , а при маса от новите има само компресор и пяна ) .
              И за фирмена не трябва! Никога за повече от 15 години и над 100 пътувания не са ми искали в ЕС пълномощно.
              יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
                Най - добре е да си минат заедно тук на нотариус ! Преди имаше разни декларации , че нямаш задължения към държавата ! Сега не знам , но има ли е най-добре той да си ги попълва !
                Те ако си минават тук, то и ще я прехвърлят и няма да я кара от Германия
                „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от didodido Преглед на мнение
                  Самото прехвърляне може да стане и когато приятелят ми си дойде в България в края на годината.
                  Човека си го е написал !

Коментар

Благодаря Ви. Смятам да постъпя по следния начин:
                    1. Правим пълномощно на български език.
                    2. Заверява се при немски нотариус.
                    3. Слагат апостил в общината по местоживеене в Германия.
                    4. Пътувам без проблеми до България.
                    Дано всичко да е окей.

Коментар

Първоначално публикуван от didodido Преглед на мнение
                      Благодаря Ви. Смятам да постъпя по следния начин:
                      1. Правим пълномощно на български език.
                      2. Заверява се при немски нотариус.
                      3. Слагат апостил в общината по местоживеене в Германия.
                      4. Пътувам без проблеми до България.
                      Дано всичко да е окей.
                      Ъъъ, мислиш ли че немски нотариус ще ти завери пърномощно на български език? Не си усложнявай живота, просто взимай колата с документите и се прибирай, никой никъде няма да ти търси пълномощно.
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

Най-много сърбите. За 8 години които карам кола с Българска регистрация в Австрия (на чуждо име) 1 път са ми искали точно на Калотина. Искаше да ме връща до Враца да правя пълномощно ... но за 1 стек цигари минах ... че го и снимах с телефона как ги взима

Пълномощно можете да направите и в българско посолство ... няма значение на коя държава! Във Виена струваше 30€ да го подпишат веднага и 15 след 3 дни.
                        Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                        Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                        Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                          Най-много сърбите. За 8 години които карам кола с Българска регистрация в Австрия (на чуждо име) 1 път са ми искали точно на Калотина. Искаше да ме връща до Враца да правя пълномощно ... но за 1 стек цигари минах ... че го и снимах с телефона как ги взима

Пълномощно можете да направите и в българско посолство ... няма значение на коя държава! Във Виена струваше 30€ да го подпишат веднага и 15 след 3 дни.
                          И сърбите от няколко години не искат. Преди това и те и нашите искаха по някой път, но явно има някаква промяна в законите от преди няколко години и вече не искат. Миналата седмица се прибрах за пореден път през Италия, Словения, Хърватия и Сърбия.
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

Аз го разбирам напълно , човека е решил какво и как да направи . Не разбирам обаче защо въобще пита какъв е реда , като си работи по собствени правила .

Коментар

Решениетоми как да подходя относно това пътуване го взех благодарение на съвети от колеги във форума. Преди това не знаех как да постъпя.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                              X