Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Документи при покупка на кола от Германия с българска регистрация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Документи при покупка на кола от Германия с българска регистрация

Първоначално публикуван от plamen atanasov Преглед на мнение
    Отговора вече го има . Изрядни документи гражданска , преглед , талон . Никой няма да ти направи проблем че колата не е на твое име .
    Пълномощно ще поискат ако напускаш Бг с чужд автомобил на нашата граница . Но да се прибереш от Германия ,няма никакви проблеми.
    Пълномощното е по-вече от задължително.
    На мен чехите са ми искали пълномощно за кола, купена от мен (с договор),
    но по документи е собственност на друго лице, което я е купило от Белгия.
    Оправих се (благодарение на знанието на чешки език) с пуснато по факса пълномощно, че човека се беше вече прибрал тук.

П.П.
    Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
    Няма нужда нищо да доказваш! Щом документите са в теб и колата не е пусната за издирване никой няма право да те пипа.

Постоянно пътувам с фирмени коли на талона на които не фигурира моето име, няма проблем никъде. И даже почти никъде не са ми искали талон, само лична карта.
    Скорпион ако си я краднал и бегаш бързо, за 24 часа си в БГ. Системите за търсене още може да не са задействани, собственника да не е разбрал...Та за отбиване на атаките на митничари и полицаи при комшиите- пълномощно.

Ас кола регистрирана на фирма е по- лесно. По цял свят фирмените коне имат често по-вече от един ездач и по границите не правят проблем.
    Последно редактирано от dedoKoko; 30-01-15, 11:54.
    Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Явно нещо не разбирам . Това с пълномощно и с нотариуса го играят само В Бг . Трябва му пълномощно , точно ако колата е фирмена , като е на физическо лице няма такова изискване . А че Чехите са се заяли за нещо е ясно , мен са ме глобявали за това че резервната гума е с различен цолаж ( предполагам всички знаете че повечето коли са фабрично така , а при маса от новите има само компресор и пяна ) .

Коментар

В нормалните държави имаш ли големия талон, значи е твоя... Е, разбира се, ако не се обади собственика по талон да я обяви за открадната
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Съвсем спокойно си докарваш колата до БГ , без проблеми, само талоните да са у теб. Когато приятелят ти дойде, може да ти я прехвърли или да ти издаде генерално пълномощно, с което имаш право да я продадеш на себе си.
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Най - добре е да си минат заедно тук на нотариус ! Преди имаше разни декларации , че нямаш задължения към държавата ! Сега не знам , но има ли е най-добре той да си ги попълва !

Коментар

Първоначално публикуван от plamen atanasov Преглед на мнение
              Явно нещо не разбирам . Това с пълномощно и с нотариуса го играят само В Бг . Трябва му пълномощно , точно ако колата е фирмена , като е на физическо лице няма такова изискване . А че Чехите са се заяли за нещо е ясно , мен са ме глобявали за това че резервната гума е с различен цолаж ( предполагам всички знаете че повечето коли са фабрично така , а при маса от новите има само компресор и пяна ) .
              И за фирмена не трябва! Никога за повече от 15 години и над 100 пътувания не са ми искали в ЕС пълномощно.
              יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
                Най - добре е да си минат заедно тук на нотариус ! Преди имаше разни декларации , че нямаш задължения към държавата ! Сега не знам , но има ли е най-добре той да си ги попълва !
                Те ако си минават тук, то и ще я прехвърлят и няма да я кара от Германия
                „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от didodido Преглед на мнение
                  Самото прехвърляне може да стане и когато приятелят ми си дойде в България в края на годината.
                  Човека си го е написал !

Коментар

Благодаря Ви. Смятам да постъпя по следния начин:
                    1. Правим пълномощно на български език.
                    2. Заверява се при немски нотариус.
                    3. Слагат апостил в общината по местоживеене в Германия.
                    4. Пътувам без проблеми до България.
                    Дано всичко да е окей.

Коментар

Първоначално публикуван от didodido Преглед на мнение
                      Благодаря Ви. Смятам да постъпя по следния начин:
                      1. Правим пълномощно на български език.
                      2. Заверява се при немски нотариус.
                      3. Слагат апостил в общината по местоживеене в Германия.
                      4. Пътувам без проблеми до България.
                      Дано всичко да е окей.
                      Ъъъ, мислиш ли че немски нотариус ще ти завери пърномощно на български език? Не си усложнявай живота, просто взимай колата с документите и се прибирай, никой никъде няма да ти търси пълномощно.
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

Най-много сърбите. За 8 години които карам кола с Българска регистрация в Австрия (на чуждо име) 1 път са ми искали точно на Калотина. Искаше да ме връща до Враца да правя пълномощно ... но за 1 стек цигари минах ... че го и снимах с телефона как ги взима

Пълномощно можете да направите и в българско посолство ... няма значение на коя държава! Във Виена струваше 30€ да го подпишат веднага и 15 след 3 дни.
                        Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                        Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                        Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                          Най-много сърбите. За 8 години които карам кола с Българска регистрация в Австрия (на чуждо име) 1 път са ми искали точно на Калотина. Искаше да ме връща до Враца да правя пълномощно ... но за 1 стек цигари минах ... че го и снимах с телефона как ги взима

Пълномощно можете да направите и в българско посолство ... няма значение на коя държава! Във Виена струваше 30€ да го подпишат веднага и 15 след 3 дни.
                          И сърбите от няколко години не искат. Преди това и те и нашите искаха по някой път, но явно има някаква промяна в законите от преди няколко години и вече не искат. Миналата седмица се прибрах за пореден път през Италия, Словения, Хърватия и Сърбия.
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

Аз го разбирам напълно , човека е решил какво и как да направи . Не разбирам обаче защо въобще пита какъв е реда , като си работи по собствени правила .

Коментар

Решениетоми как да подходя относно това пътуване го взех благодарение на съвети от колеги във форума. Преди това не знаех как да постъпя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X