Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със запориране :(

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със запориране

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
    .........
    Предлагам на човека различни варианти над които да помисли,кое точно е глупост от това,което написах!?

........
    Прочети чл.3 и чл.6 от показаният договор. Както казах и по-горе:

....Ако изобщо имате съмнения, то си пишете в договора истинската цена, както и клауза, че при скрит порок продавача дължи стойността, както и някаква неустойка. А иначе докато не падне запора от органа, който го е наложил нищо не може да се направи. В най-добрият случай продавача ще дължи цената по договор, ама това явно не стига (имайки предвид и допълнителните разходи по автомобила)..........
    Кой защо и как налага запор е друг въпрос.
    п.п.Към купувача на злощастната джипка. Разходи се до мене, ако искаш.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
      ......

Казват, че най-доброто с връзката данъчни-прегледи предстои, ще видим.

......
      Ами от толкова бъбрене на всеослушание по форумите , ония кьорави да са , пак ще им се отворят очите.
      ....ако не знаете , Биг Брадър не спи !
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Ами от толкова бъбрене на всеослушание по форумите , ония кьорави да са , пак ще им се отворят очите.
        ....ако не знаете , Биг Брадър не спи !
        Като с прегледите! Култура на писане в интернет май му се викаше (не че съм много сигурен де)!?

Коментар

Те нас чакат, да им отворим очите. Много е трудно да се направи съпоставка между трите цифри - коли, регистрирани в КАТ, в НАП и минали технически преглед.
          Бройките сигурно отнема цял час да се извадят от системата и съм убеден, че не ги анализират често

Дип, че не е толкова лесно да се реализира функционалността технически и законово. Пък и ГТП бизнеса си има лоби.

Коментар

Аз,че не съм специалист е повече от ясно,имам някакви базови познания които ми трябваха,колкото да взема изпита,съвсем не съм се взел за корифей в областта,още вчера видях,че на 2 места вместо собственост съм написал владение от бързане,на 1 го оправих на другите ме домързя. Аз повече акъл няма да му давам,че от много баби се знае какво става.

Коментар

Първоначално публикуван от Lacho Botev Преглед на мнение
              Стояне,не се връзвай,вече има много клавиатурни специалисти...
              Предлагам колегата Борислав...да хване да удари едно рамо на Автора на темата...виждам че наясно с терминологията.
              Пък да видим...
              Хонорара ще го поема аз,при определени условия!

П.С. Имал съм 3бр. запорирани автомобили.
              Говоря за София.
              Добре колега,като си имал такива коли,явно си наясно с нещата,тогава дай съвет на колегата пуснал темата,ако трябва пусни му оферта на лични,за да осребриш познанията си,все пак форума е да си помагаме нали???? Не искам да ви засегна,но тази позиция -някой се мъчи да помогне,а този който знае решението гледа сеир-не я разбирам??? Явно душевният ни мир е необятен!!!....Поздрави!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
                Добре колега,като си имал такива коли,явно си наясно с нещата,тогава дай съвет на колегата пуснал темата,ако трябва пусни му оферта на лични,за да осребриш познанията си,.........
                Я да взема аз да отговоря! Първо надали някой иска да си осребри познанията (включително и аз). Второ. Това, че човека е имал няколко такива случая, съвсем не означава, че си е решил проблема. И трето. По горе писах нещо към човека пуснал темата. Не е задължително да го направи!
                п.п.Аааа. И темата бая се разводни нещо.
                Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 04-06-13, 10:36.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                  Я да взема аз да отговоря! Първо надали някой иска да си осребри познанията (включително и аз). Второ. Това, че човека е имал няколко такива случая, съвсем не означава, че си е решил проблема. И трето. По горе писах нещо към човека пуснал темата. Не е задължително да го направи!
                  п.п.Аааа. И темата бая се разводни нещо.
                  Вярно разводнихме темата,но ти си точен човек и държа да се изясним-не съм визирал теб,ИЗВИНЯВАМ се ако така си го възприел,ти винаги отговаряш точно и конкретно!!!Евала на хора като теб, но поста на колегата отстрани прочетен звучи така: " Махни ги Стояне,клавиатурните специалисти,аз знам как става ама нека си трошат главите".Още веднъж се извинявам ако не съм разбрал правилно!!!!

Коментар

Аз също бях попаднал в същата схема , купих джип Тойота и година и половина след покупката отидох на нотариус в същия ден и в КАТ , но се оказа че има запор от държавата и от ЧСИ . Говорих с адвокат и единственото което може да се посъветва е да се разберем със бившия собственик и той на добра воля да си оправи батаците . Може би имам късмет , че човека се оказа съвестен и взема нещата присърце та всичко се подреди и успях на втората година да я регистрирам на моето име . Само да поясня , че КАТ от около година насам не дават информация на друг освен собственика по талон за запори !!! Неотдавна си купих друг джип тук от форума и понеже бях парен исках задължително проверка за задължения и не успях по никакъв нормален начин да го проверя в КАТ ! Естествено по стар Български обичаи успях с връзки НО Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТРУДНО ТОВА ДА ЗНАЕТЕ !
                    2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                    ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
                      за да осребриш познанията си
                      Ти да видиш...
                      Колега, откъде накъде пък реши такова нещо ?
                      Чети внимателно,ако обичаш!

П.С.Сори за спама.

Коментар

Подобно преживяване имах и аз, само, че с разменени роли. Преди години продадох старата си Фронтера. Купувача не пожела да я прехвърляме, щото я взе за препродажба. След това колата мина през няколко ръце, докато най-накрая стигна при някакъв човечец от Шумен. Последния дойде да я прехвърлиме нотариално и аз си отдъхнах. Да, ама не. След 2-3 дни, отишъл в КАТ да я регистрира и открил, че колата има запор, което и аз не знаех. Обади ми се разтревожен, естествено. Струваше ми няколко дни мотаене между КАТ и отдела на НАП по събиранията, до като разбера кой, кога и за какво е сложил запора. Оказа се, че 2005 год. след наложена ми глоба от НАП при ревизия, съответно глобата е платена още през същата година, един хубавец от НАП ми наложил запора ( за което даже не ме е уведомил ). И още по-лошото, след като глобата е била платена е забравил да вдигне запора!
                        В крайна сметка нещата се оправиха, от НАП и КАТ вдигнаха запора и човека си регистрира Фронтерката.
                        И аз сори за спама...
                        Казано е:
                        -"Обичай ближния",
                        щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Темата е стара.Но да си опиша случая,от който не се притеснявам и карам без никакви проблеми.Преди. няколко години си продадох джипа.И естествено отрегистрирах от данъчното с документа от нотарриуса.След време си виждам моя джип за продажба на обява.Жегна ме,щото си го харесвам.Обадих се на обявата и се срещам с човека но не същия на който го продадох а друг.Джипа си бе все още на мое име ,с моите талони които аз съм регистрирал.Куповача го е карал година без да ходи в кат и данъчното след нотариуса.След което го е продал без прехвърляне на друг човек(от когото аз го взех)Сега е в мен карам го вече повече от година.Спирали са ме полицай,няма проблеми никакви.Той си е все още на мое име.Но отивам ,като съвестен гражданин в данъчното да го регистрирам.Ма не става.Направо си ми казаха под секрет,че е по добре така да си карам.
                          Последно редактирано от Руди; 27-02-15, 19:41.

Коментар

Купил си си твойта джипка,на практика не е записана никъде в данъчното, единствено проблемно може да е ГТПто.
                            ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Хм. Как си го купил - нотариално заверено ли (не виждам как)?
                              Нещо лява схема ми се струва - едва ли сделката е минала нотариус, щом се води на твое име по талон, а ти го е продал друг (не този, който има документ за собственост - нотариалния договор за покупко-продажба)...
                              Сега автомобила се води на предния купувач - той има документ за собственост (нотариално заверен договор за покупко-продажба) - купил го е от теб...
                              И натам е негова отговорността защо не го е регистрирал...

Това все едно аз да продам с нотариално заверен договор автомобила си, и в следващия момент отивам, прибирам си автомобила и казвам - ама той талона все още е на мое име...
                              Новия собственик винаги може да изкара договора и да си прибере юридически обосновано автомобила...
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                                Хм. Как си го купил - нотариално заверено ли (не виждам как)?
                                Нещо лява схема ми се струва - едва ли сделката е минала нотариус, щом се води на твое име по талон, а ти го е продал друг (не този, който има документ за собственост - нотариалния договор за покупко-продажба)...
                                Сега автомобила се води на предния купувач - той има документ за собственост (нотариално заверен договор за покупко-продажба) - купил го е от теб...
                                И натам е негова отговорността защо не го е регистрирал...

Това все едно аз да продам с нотариално заверен договор автомобила си, и в следващия момент отивам, прибирам си автомобила и казвам - ама той талона все още е на мое име...
                                Новия собственик винаги може да изкара договора и да си прибере юридически обосновано автомобила...
                                Ами ако си има надлежни договори за покупко продажби ( или пълномощни) по цялата верига купувачи/продавачи няма проблем. Виж тия дето не са го регистрирали междувременно в кат и данъчното те си носят отговорност. Скоро купувахме кола "без прехвърляне" , но със договор и адвоката ме увери , че реалния собственик е последният по най-пресният договор за придобиване ( има всякакви "врътки" да се вържат гащите за това). Един вид сте си собственици на колата като вещ, ама нямате възможност да я регистрирате в кат и нямате права съответно върху нея като превозно средство. Консултирах се на няколко места тогава ( дори с криминални и икономически полицаи и отговора беше същия). Това за случай, че никога не сте имали нищо общо с въпросната кола. А в конкретния случай си е запазено правото за регистрация пред кат от същия собственик. Просто в другите случаи е някой някъде си, а тук си е оригиналния собственик и правоносител.При мен беше случая за части, ама не исках някой ден да ми кажат, че съм крадец на коли и за това ми беше целия зор. Абе нашенски си закони... И аз бях леко шокиран.
                                висете отпуснато

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X