Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със запориране :(

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със запориране

Не ,аз минах нотариус първия път.След това човека купил джипа от мен го кара година,без да меня талон и без да ходи в данъчно и кат.След това го продава с пълномощно(вероятно издадено на база документа за покупко продажба с мен)И аз го купувам от 3тия човек.Та колата си е с моите номера и документи.Но и да искам не мога да платя данък.Нямам проблеми ни с кат ни предните собственици.То явно стана масова практика на сделки без прехвърляне.Но при мен случая е малко по рядък.Единствен вариант ми предложиха с анекс(за разваляне на договора) но не ми го препоръчаха.Та варианта е да си карам така .

Коментар

Пак не стана ясно последния път /за сега/ - как си купил автомобила? Това - "го продава с пълномощно" означава че предишният собственик е бил упълномощен само да го ползва /управлява/ или да се разпорежда с него? Има ли нов нотариално заверен договор за покупко-продажба между теб и последния собственик?
      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
      First impression is not always true. Get inspired.
      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Не.Не съм минавал нотариус пак.Платих го и го взех.

Коментар

Първоначално публикуван от Руди Преглед на мнение
          Не.Не съм минавал нотариус пак.Платих го и го взех.
          Имам една лоша новина за теб - джипът е на онзи човек който ти го е купил с договор. Ако реши да отиде в полицията с договора и да каже че 'жипа му го н'ема, ...
          Той ще дължи една глоба че не го е регистрирал навреме (20-50лв) а ти ще дължиш един джип.

Коментар

И още нещо: без платен данък не можеш да минеш ГТП и ГО няма да ти важи, дори да си я платил.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
              И още нещо: без платен данък не можеш да минеш ГТП
              Извън София не е точно така.

Коментар

За ГТП да, може и да успее да мине някак. Но за валидността на ГО, ако е така, това също може да е проблем. Защо не се консултираш с юрист, след като в продължение на няколко години този, който е купил предишния път колата и не я е прехвърлил, а само преупълномощил трето лице да я ползва, ти какво можеш да направиш за да си възстановиш собствеността, дали може да се анулира предишния нотариален договор, да се състави нов такъв, с който отново да придобиеш автомобила. Ако пазиш копие от предишния договор или имаш данни за този купувач може и с него да се договориш за евентуално обратно прехвърлян.
                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

От какво зависи валидността на ГО пише в закона и в полицата. Плащането на данъка не е проблем, но ГТП трябва да е минат. Иначе каквото и да е застрахователно събитие ще ти произведе регресен иск от застрахователя.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    От какво зависи валидността на ГО пише в закона и в полицата. Плащането на данъка не е проблем, но ГТП трябва да е минат. Иначе каквото и да е застрахователно събитие ще ти произведе регресен иск от застрахователя.
                    Ако е минат ГТП без платен данък, то тогава ГО валидна ли би била?

Коментар

Извън София не е точно така.
                      Вече и извън София стана така от януари насам.
                      SUZUKI VITARA V6
                      HONDA CBR 919RR
                      MERCEDES ML
                      MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                        Ако е минат ГТП без платен данък, то тогава ГО валидна ли би била?
                        Предполагам.

Грубо казано ГО не е валидна ако по някаква причина нямаш право да пътуваш с тази кола според ЗДвП. Примерно липса на правоспособност, липса на ГТП или някоя съществена повреда. Неплатеният данък не е в списъка и всъщност половината народ кара с неплатен данък до СЛЕДВАЩИЯ преглед. Прочее, то няма и "невалидна ГО" - застрахователят винаги плаща ако има полица. Просто тези неща са основание той после да си събере парите от виновния.

Коментар

Първоначално публикуван от tisho-samokov Преглед на мнение
                          Вече и извън София стана така от януари насам.
                          Със сигурност не във всички общини.

Коментар

Със сигурност не във всички общини.
                            Със сигурност не и във София навсякъде . От преди две седмици опит
                            висете отпуснато

Коментар

Здравейте, изчетох я тая тема "по Станиславски", но не ми стана ясно към настоящия момент как стои въпроса с запорите. На мои близки предстои покупка на кола тази седмица и не знам какво да ги посъветвам. Ако отидат в КАТ дали ще им направят справка на колата по номера само (не им е нужен документ, само да или не) или пък е задължение на нотариуса и трябва да го изискат от него при изповядване на сделката.
                              Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Съдбата на давещите се е в ръцете на самите давещи се!.... както беше писал един писател.
                                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X