Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Опел фронтера или Диско 200ТД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Опел фронтера или Диско 200ТД

Първоначално публикуван от radolino1 Преглед на мнение
    Мойта чурка е по-голяма от вашите!!!Хитрината е да ти хареса на пръв поглед колата и да не е фрапиращо разсипана.Е хайде на човек тръгнал за Фронтера или Диско му продай Витара.Като купуваш автомобил си избираш от всички 2 максимум 3 модела които ти харесват ВЪНШНО-от там започва абсолютно всичко по покупката.
    Много добре и точно казано-браво!
    И аз първоначално категорично бях решил,че ще се сдобия с Г-ега,ама след близо година срещи и разговори със сведущи люде оттук,и малко каране се убедих,че повече е идело реч за имидж и външност-моля никой да не се обижда!Помня какви вътрешни терзания ми костваше да се преориентирам!Ама сега никак не съжалявам!И съм благодарен на хората,които са ме съветвали-да са живи и здрави!
    Никога няма да престана да се чудя,като как така се избира и решава покупката на жипка с пописване в нет-а...?!Абе,хора-вижте се с разбирачите тук(никой няма да ви откаже),поговорете,покарайте и тогава решавайте!
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Здравейте, нямам и не съм карал джип. Има вероятност брат ми да си купи, а да го карам аз когато се налага, докато той вземе книжка в скоро време. Ще го ползваме основно лятото и есента, събота/неделя, 20 км шосе, после 4 км черен път в планината и обратно. Искаме да има достатъчно вътрешен обем за багаж и 2-3 човека (вкл.шофьора). По въпросния черен път виждаме да минават различни джипки - Витара, Хайлакс, Киа Спортидж, разни видове УАЗ-ки и др.
      Имам колега с Дискавъри, ползва го за лов, но го ползва почти ежедневно и в града; преди това е имал Фронтера. Мога да го помоля да покарам Дискавъри-то, но виждам малък смисъл при положение, че нямам никакъв опит с джипове.
      Днес направих едно сравнение в мобиле-то. 23 обяви за Фронтера срещу 10 за Дискавъри при зададени следните основни критерии: нов внос, до 6000 лв., дизелов, без десен волан. Обявите за Фронтера почват от 2700 лв. (!), при Дискавъри - от 4100 лв. При вдигане на 'мизата' с още 1000 лв. (т.е. цена до 7000 лв.), излизат още 14 Фронтери и само 1 Дискавъри (!). Може и да е моментно/сезонно състояние на пазара, но ми е интересно как бихте го коментирали като хора с голям опит и знания. Благодаря.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Sravnenie Djipove_res.jpg
Прегледи:1
Размер:272.2 КБ
ID:5371274

Коментар

Карам Фронтак2.4 ,но Ленд Ровърите са ми слабост ,особенно ДЕФЕНДЪР дълга база !Лендовете са класа при джиповете, никой не може да го отрече само дето с цените за поддръжка са тежички за повечето !Най важно е джипа да е грозен ,мощен и висок,-"мразим дискотечни бараки",не ме е страх за боята,важен е екшъна и наклон от 20% нагоре!
          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Въпреки, че темата е за Discovery и Frontera, в сравнителната таблица по-горе съм включил и Nissan Terrano - доколкото разбирам, и трите са в един клас общо взето. Надявам се това да не е проблем.

Коментар

Хубаво е че си се загледал какви возила минават по точно този път, дето ще го пълзваш, лошото е че колкото повече джипки вървят по него толкова по зле ще става
              Единствената причина да избереш Фронтерата е цената. Ако искаш да спестиш някой лев, автомобилът е практичен и се държи добре по селски пътища. Иначе по принцип бих предпочел Диското, то е по-комфортно на асфалт, по-добре се справя с неравности по пътя, по-обширно е вътре.
              Цената на Диското е по-висока защото такава е и при цени на ново, пък и има по-голямо търсене. А търсене има, защото са много добри за риболов, а и за фръцкане при малък разговор в компания. Единствен недостатък е че като навъртят десетина годинки и трябва да тръгнеш да се оглеждаш за ръжда.
              Фронтерата е по-непопулярна, просто защото има други автомобили подобни на нея, които са по-добри.
              Хубаво е да идеш да погледнеш и двата, на място, да огледаш мястото за багаж, да си прецениш дали ще ти стигне на тебе, вместо да си говорим в сантиметри.
              Още по-важно е конкретния автомобил дето ще го купуваш да е читав, щото на теория е едно, а на практика е според зависи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X